kan en dildo göra min slida slapp

”Kan man bli ”slapp” om man använder en dildo regelbundet?”

Hej. Jag undrar om man kan bli ”slapp” av att använda sexleksaker? Jag har en dildo som jag gärna använder när jag leker med mig själv. I början kändes den nästan för stor för mig, men med tiden har jag blivit mer bekväm med att använda den. Det fick mig att undra. Har dildon gjort min slida större? Är det därför dildon inte ”känns” lika stor längre? Jag använder den rätt ofta, kanske 3-4 gånger i veckan.

-Mia

Kan man bli slapp av att använda sexleksaker?

Nej, man blir inte ”slapp i slidan” av att använda sexleksaker som dildos. Det finns en utbredd myt om att frekvent användning av sexleksaker eller mycket sex (framför allt med välutrustade män) kan leda till en ”slappare” slida, men detta är inte vetenskapligt underbyggt och med all säkerhet inte sant. Slidans muskulatur är mycket elastisk och kan sträcka sig och dra ihop sig, utan att förlora formen. Efter sex, inklusive användning av dildos eller andra sexleksaker, återgår slidans muskler tillbaka till sitt normala tillstånd.

Slidan blir inte mindre tight om man använder en dildo

 • Faktorer som påverkar slidan
  • Ålder: Äldre kvinnor kan uppleva minskad elasticitet i vaginala muskler.
  • Hormoner: Förändringar i östrogennivåer, som vid klimakteriet, kan påverka vaginal elasticitet.
  • Graviditet och förlossning: Kan vidga de vaginala musklerna.
  • Brist på fysisk aktivitet: Kan leda till svagare bäckenbottenmusklatur och en känsla av att slidan inte är lika spänstig.

Det finns faktorer som kan påverka slidans elasticitet och muskelton, som ålder, hormonella förändringar, och barnafödsel, men användning av sexleksaker är inte en av dem. Vid långvarig och intensiv penetrering med mycket stora dildos kan vissa personer uppleva en tillfällig utvidgning eller gaping av slidan, men detta är också tillfälligt. Slidans muskler kommer att återgå till sitt ursprungliga tillstånd efter en kort period av vila.

Kegel-övningar kan hjälpa din slida bli tightare

 • Syftar till att stärka bäckenbottenmusklerna.
 • Involverar att spänna och slappna av musklerna som du använder för att stoppa urinflödet.
 • Kan förbättra vaginal ”tightness” och kontroll, samt andra aspekter som urininkontinens.

Om du är orolig för att dina vaginala muskler känns mindre tajta, kan du prova Kegel-övningar som stärker bäckenbottenmusklerna och gör ditt underliv fastare. Det kan också hjälpa dig att få bättre kontroll över dina vaginala muskler, vilket kan leda till kraftigare orgasmer och en skönare sexuell upplevelse överlag för både dig och din partner.

En tight slida är inte lika viktigt som du tror

 • Tightness och njutning är inte direkt sammakopplade.
 • Klitorisstimulering, emotionell intimitet och andra erogena zoner är ofta viktigare för sexuell njutning.
 • Kommunikation med partner spelar stor roll för sexuell tillfredsställelse.

Det är också viktigt att notera att sexuell njutning och ”tightness” inte nödvändigtvis är hänger ihop. Din slida behöver inte vara extremt tajt för att kunna producera intensiv njutning för dig eller mannen som du älskar med. Sexuell tillfredsställelse kommer oftare från en kombination av faktorer som emotionell intimitet, stimulering av klitoris och andra erogena zoner, och en bra kommunikation med din partner.

En dildo gör ingen skada

 • Ingen vetenskaplig grund för att sexleksaker som dildos skulle göra slidan ”slapp.”
 • Slidan är elastisk och återgår vanligtvis till sin ursprungliga form efter penetrering.
 • Myten kan härstamma från felaktiga föreställningar om kvinnlig sexualitet och anatomi.

Det är alltid bra att använda sexleksaker som är designade för kroppssäkert bruk, så länge man följer alla instruktioner och råd för säker användning. Om du märker förändringar i din kropp eller har några hälsobekymmer efter att du använt en sexleksak är det bäst att konsultera en läkare eller en kvalificerad sexolog för professionell rådgivning.

Det är också viktigt att notera att användning av dildos och andra sexleksaker kan vara ett värdefullt tillägg till en person’s sexliv. De kan användas för att utforska olika typer av njutning, för att öka förståelsen för ens egen kropp, eller för att lägga till variation i sexuella aktiviteter med en partner.

Blir slidan större om man använder en stor dildo?

För att sammanfatta; det finns inga vetenskapliga bevis som stöder teorin att regelbunden användning av sexleksaker som dildos skulle göra slidan ”slapp” eller mindre tajt. Slidan är omgiven av muskler som är skapta för att sträckas och dras ihop, vilket gör slidan till en mycket anpassningsbar del av kroppen. Den återgår vanligtvis till sin ursprungliga form efter sex, eller onani med sexleksaker som dildos. Att använda sexleksaker som dildos kommer inte göra din slida ”slapp.” Om du njuter av att använda dildos, fortsätt använda dem! Det är en del av en hälsosam och njutningsfylld sexuell livsstil.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst