Varför kan jag inte få orgasm?

Varför får jag inte orgasm med min partner?

Innehåll dölj
1 Varför kan jag inte få orgasm med min partner?

Har du någonsin känt dig frustrerad eller besviken efter ett sex på grund av att du inte kunde komma? Har du svårt att få orgasm med din partner, även när du känner dig kåt och upphetsad? Om så är fallet ska du veta att du inte är ensam. Många kvinnor upplever svårigheter när det gäller att uppnå orgasm, och det finns en mängd olika faktorer som kan bidra till att hindra din sexuella njutning och hämma din förmåga att få orgasm.

Den goda nyheten är att med rätt inställning och tillvägagångssätt är det möjligt för dig att övervinna dessa hinder och uppleva större sexuell tillfredsställelse. Oavsett om du kämpar med kommunikationsproblem, mentala och känslomässiga hinder, fysiska hälsoproblem, brist på klitorisstimulering eller sexuell prestationsångest finns det steg du kan ta för att odla ett mer tillfredsställande och lustfyllt sexliv och få orgasmerna du förtjänar.

I den här artikeln kommer vi att utforska några av de vanligaste hindren som kan göra det svårt för dig från att få orgasm och ge dig värdefulla insikter och tekniker om hur du gör för att övervinna dem. Så, låt oss dyka rakt in och utforska den sexuella njutningens värld tillsammans och ge dig orgasmen du så länge längtat efter.

Varför kan jag inte få orgasm med min partner?

Bristande kommunikation

Effektiv kommunikation är grunden för alla sunda sexuella relationer. Om du vill uppnå orgasm är det viktigt att ha en tydlig kommunikation mellan dig och din partner. Tyvärr kämpar många par med denna aspekt av sitt förhållande, vilket kan leda till svårigheter att nå orgasm.

När du inte kommunicerar dina behov och önskemål med din partner kanske han eller hon inte vet vad som känns skönt för just dig, vilket gör det väldigt svårt att tillfredsställa dig. En partner som behöver gissa vad som känns rätt för dig kan fokusera på fel områden eller använder tekniker som tar dig ännu längre ifrån orgasmen du så gärna vill ha. Detta kan skapa en frustrerande cykel där du känner dig otillfredsställd och din partner känner sig osäker på hur han eller hon ska tillfredsställa dig.

Metoder för att prata mer din partner om orgasm

För att förbättra kommunikationen om dina sexuella behov och önskemål kan du prova följande metoder:

Var ärlig och direkt

Det är viktigt att vara öppen och ärlig mot din partner om vad du vill ha och vad du behöver sexuellt. Försök att undvika att vara passiv-aggressiv eller otydlig, eftersom detta kan skapa förvirring och missförstånd. Var istället direkt och tydlig med dina önskemål och uppmuntra din partner att göra detsamma.

Hitta rätt tid och plats

Det är viktigt att föra dessa samtal i en privat och bekväm miljö där ni båda känner er trygga och avslappnade. Tidpunkten är också viktig – undvik att ta upp dessa ämnen i stundens hetta eller när du känner dig stressad eller trött.

Använd ”jag”-uttalanden

När du diskuterar känsliga ämnen, t.ex. sexuella preferenser, är det viktigt att använda ”jag”-uttalanden i stället för ”du”-uttalanden. Denna samtalsmetod kan bidra till att förhindra att din partner känner sig defensiv eller attackerad. Istället för att säga ”Du gör aldrig det här för mig” kan du till exempel försöka säga ”Jag tycker verkligen om när vi gör det här tillsammans”. Istället för att säga ”du stressar mig när du säger såhär”, försök att säga ”jag känner mig stressad”.

Var öppen för feedback

Det är viktigt att vara öppen för feedback från din partner också. Uppmuntra dem att dela med sig av sina önskemål och preferenser till dig, och var villig att lyssna och anpassa ditt beteende därefter. En partner som får precis det de önskar är mer villig att ge tillbaka med samma mynt.

Genom att förbättra er kommunikation och lära dig hur du kommunicerar dina sexuella behov och önskemål kan du bidra till att både du och din partner blir nöjda och tillfredsställda i sovrummet. Kom ihåg att kommunikation är nyckeln om du vill ha en orgasm tillsammans med din partner – var inte rädd för att tala ut och vara tydlig med vad du vill och vad du behöver för att uppnå orgasm.

Mentala och känslomässiga hinder

Sexuell njutning, och framför allt vägen till orgasm, handlar inte bara om att kommunicera väl med din partner – det handlar också om att vara medveten om dina egna känslor och vilket emotionellt läge du befinner dig i. Ditt mentala och känslomässiga tillstånd kan spela en avgörande roll i din förmåga att få orgasm eller inte. Ta ett djupt andetag och kom ihåg att mentala och känslomässiga hinder du går och bär på kan stå i vägen för din sexuella njutning och göra det svårt för dig att nå orgasm.

Psykologiska faktorer som kan göra det svårare för dig att nå orgasm är till exempel stress, ångest och depression. Alla dessa påverkar din libido och sexuella njutning, vilket gör det svårare för dig att slappna av och njuta av sex fullt ut.

Stress

När du är stressad producerar din kropp hormonet kortisol, vilket kan störa din sexlust och hämma din förmåga att få orgasm. Höga stressnivåer kan också leda till fysiska spänningar i kroppen, vilket gör det svårare att släppa taget och förlora dig själv i njutningen som leder upp till orgasmen.

Ångest

Ångest kan leda till att du känner dig nervös eller spänd, vilket kan göra det svårt att slappna av och njuta av sexuella upplevelser. Denna spänning kan också störa kroppens fysiska svar på sexuell stimulering. Ångest gör det svårare för dig att bli våt, vilket gör sex mindre bekvämt, vilket gör det svårare att nå orgasm.

Depression

Depression kan påverka ditt humör, dina energinivåer och din självkänsla, vilket kan påverka både din libido och sexuella njutning radikalt. Personer med depression kan också uppleva fysiska symtom, som trötthet eller smärta, vilket kan göra sex mindre lockande och självklart göra det mindre sannolikt att uppnå en orgasm under sex. Antidepressiva läkemedel har också en hämmande effekt på libidon och kan göra att du känner dig mindre känslig för beröring. Forskning visar att anti-depressiva läkemedel främst påverkar individers förmåga att få orgasm, samtidigt som anti-psykotiska läkemedel främst påverkar libidon eller sexlusten (Labbate, 2008)

Hur tidigare negativa erfarenheter kan påverka sexuell njutning

Tidigare negativa upplevelser, såsom sexuella trauman, kan också påverka din förmåga att nå orgasm. Trauma kan orsaka fysiska och känslomässiga reaktioner som kan göra det svårt att känna sig trygg och bekväm under dina sexuella upplevelser. Du kan också kämpa med känslor av skuld, skam eller rädsla, vilket kan störa din förmåga att slappna av och njuta tillsammans med din partner, och känna den där emotionella kopplingen mellan er som är så viktig om du vill uppnå orgasm.

Strategier för att övervinna mentala och känslomässiga hinder för orgasm

Lyckligtvis finns det många strategier som du kan använda för att övervinna mentala och känslomässiga hinder som gör det svårt för dig att nå orgasm. Här är några tips som hjälper dig att komma igång:

Öva på avslappningstekniker

Stress och ångest kan göra det svårt att slappna av och njuta av sex. Att lära dig avslappningstekniker, som djupandning eller meditation, kan hjälpa dig att hantera dina stressnivåer och öka din förmåga att slappna av under sexuella upplevelser.

Ta itu med dina underliggande psykologiska problem

Om du kämpar med depression eller ångest är det viktigt att söka professionell hjälp. Terapi, medicinering eller en kombination av båda kan hjälpa dig att hantera dina symtom och förbättra din allmänna psykiska hälsa, vilket i sin tur kommer göra din bekväm nog att släppa taget och njuta av sex igen.

Bearbeta tidigare trauman

Om du har upplevt tidigare trauman är det viktigt att du söker stöd för att bearbeta dina känslor och känslor. Terapi eller stödgrupper kan vara till hjälp i denna process och kan vara ett säkert och stödjande utrymme för att utforska dina känslor och bearbeta traumarelaterade utmaningar tillsammans med en eller flera andra kvinnor som är i liknande situationer.

Utforska din kropp

Den här punkten är så otroligt viktig! Om du lär dig mer om din kropp och vad som känns skönt för dig kan det hjälpa dig att känna dig bekvämare och säkrare under sexuella upplevelser tillsammans med en partner. Ta dig tid att utforska din kropp på egen hand, gärna med en sexleksak, och kommunicera dina preferenser och behov till din partner.

Kom ihåg att vara snäll mot dig själv

Kom ihåg att sexuell njutning är en komplex och mångfacetterad upplevelse. Var snäll och medkännande mot dig själv och döm inte dig själv för att du kämpar för att nå orgasm. Det är normalt att uppleva utmaningar, och med tid och övning kan du lära dig att övervinna dem och äntligen känna orgasmerna du så länge längtat efter att få.

Sammanfattningsvis kan mentala och känslomässiga hinder göra det svårt att uppnå orgasm. Psykologiska faktorer som stress, ångest och depression samt tidigare negativa erfarenheter som trauma kan alla påverka din förmåga att uppleva njutning. Genom att använda avslappningstekniker, ta itu med underliggande psykologiska problem, bearbeta tidigare trauman, utforska din kropp och öva självmedkänsla kan du dock övervinna dessa hinder och uppleva den sexuella njutning och tillfredsställelse du förtjänar.

Fysiska hinder

Förutom mentala och känslomässiga hinder kan även fysiska problem störa din förmåga att nå orgasm. Medicinska tillstånd och mediciner kan båda ha en inverkan på din sexuella funktion och njutning, vilket gör det utmanande att uppleva hela spektrumet av känslor som behövs för sann sexuell tillfredsställelse.

Medicinska tillstånd som kan störa orgasmen är t.ex. hormonella obalanser, diabetes och multipel skleros.

Hormonella obalanser

Hormoner spelar en viktig roll för din sexuella funktion och obalanser kan påverka din libido, sexuella upphetsning och din förmåga att få orgasm. Tillstånd som polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) eller klimakteriet kan leda till hormonella obalanser som påverkar sexuell njutning. Det är även väldokumenterat att preventivmedel kan göra det svårare för kvinnor att nå orgasm.

Diabetes

Diabetes kan orsaka nervskador och cirkulationsproblem, som båda kan påverka den sexuella funktionen. Personer med diabetes kan också uppleva trötthet, låga energinivåer och humörförändringar, som kan påverka din sexlust och förmåga att njuta på en djupare sexuell nivå.

Multipel skleros

Multipel skleros (MS) är ett neurologiskt tillstånd som kan orsaka muskelsvaghet, domningar och stickningar. Dessa symtom kan påverka den sexuella funktionen och göra det svårare att få orgasm.

Mediciner som kan påverka sexuell funktion och orgasm

Många mediciner kan påverka den sexuella funktionen, inklusive din förmåga att nå orgasm. Antidepressiva medel, antihistaminer och blodtrycksmedicin är bara några exempel på läkemedel som kan påverka din sexuella funktion. Dessa läkemedel kan orsaka biverkningar som minskad libido, försenad orgasm eller svårigheter att nå orgasm.

Tips för att hantera fysiska problem som påverkar orgasmen

Om du kämpar med fysiska problem som påverkar din förmåga att få orgasm finns det många strategier som du kan använda dig av. Här är några tips som hjälper dig att komma igång:

Kommunicera med din läkare eller barnmorska

Om du upplever symtom som påverkar din sexuella njutning är det viktigt att prata med din vårdgivare. De kanske kan justera dina mediciner eller rekommendera behandlingar som kan lindra dina symtom och hjälpa dig att uppleva njutning igen, vilket är avgörande för din förmåga att få orgasm.

Utforska olika sexuella positioner

Vissa sexpositioner kan vara bekvämare eller mer lustfyllda än andra, beroende på dina fysiska förutsättningar. Att experimentera med olika sexställningar kan hjälpa dig att hitta de positioner som fungerar bäst för dig och din partner och gör det lättare för dig att nå orgasm. De flesta heterosexuella kvinnor når orgasm enklast genom att ”rida” sin partner (alltså vara över honom). Att vara den som är överst ger en ökad känsla av kontroll, både emotionellt och fysiskt, som gör det lättare att få precis den stimulansen du behöver för att komma.

Använd glidmedel

Glidmedel kan vara till stor hjälp för personer med vaginal torrhet eller andra fysiska symtom som gör sex obekvämt. Glidmedel kan göra sex bekvämare och mer lustfyllt och hjälpa dig att lättare nå orgasm.

Träna bäckenbottenövningar

Bäckenbottenövningar, till exempel Kegels, kan hjälpa till att stärka de muskler som kontrollerar sammandragningarna som ger i samband med orgasm. Dessa övningar kan vara till hjälp för personer med sjukdomar som multipel skleros eller diabetes, liksom för personer som lider av urininkontinens. De kan även göra det enklare för dig att få orgasm, eller att få mer intensiva och ihållande orgasmer.

Prioritera dig själv

Att ta hand om din fysiska hälsa är avgörande för att bibehålla din sexuella funktion och få den njutning du behöver för att uppnå orgasm. Se till att äta en balanserad kost, motionera regelbundet och få tillräckligt med sömn. Att prioritera egenvård kan hjälpa dig att känna dig mer energisk och självsäker, minska symtomen på medicinska tillstånd och förbättra din allmänna sexuella hälsa.

Sammanfattningsvis kan fysiska problem störa din förmåga att nå orgasm. Medicinska tillstånd som hormonella obalanser, diabetes och multipel skleros samt mediciner som påverkar den sexuella funktionen kan alla påverka din sexuella njutning. Men genom att kommunicera med din vårdgivare, utforska olika sexuella positioner, använda glidmedel, utöva bäckenbottenövningar och prioritera egenvård kan du hantera dessa fysiska problem och uppleva större sexuell njutning och tillfredsställelse vilket gör det enklare för dig att få orgasm. Kom ihåg att sexuell njutning är en viktig del av din allmänna hälsa och ditt välbefinnande, och med rätt strategier och stöd kan du övervinna alla hinder för att uppnå den sexuella njutning och tillfredsställelse du förtjänar.

Din klitoris får för lite stimulering

Klitoris är en otroligt viktig del av den kvinnliga sexuella anatomin och spelar en avgörande roll för att uppnå orgasm (Prause et al., 2016). Många kvinnor kämpar dock med att nå orgasm på grund av att de inte får tillräcklig eller rätt typ av klitorisstimulering. I det här avsnittet kommer vi att utforska klitoris roll i kvinnlig orgasm, vanliga missuppfattningar om klitorisstimulering och tekniker för att förbättra klitorisstimuleringen och öka sannolikheten för att du får orgasm.

Klitoris roll i kvinnlig orgasm

Klitoris är ett känsligt organ som ligger längst med sidorna av vulvan och har en liten exponerad del under klitoriskappan över slidöppningen och urinvägen. Den innehåller tusentals nervändar och är en av de känsligaste delarna av kvinnokroppen. När klitoris stimuleras kan det framkalla en intensiv njutning och leda till orgasm.

Under sexuell upphetsning ökar blodflödet till klitoris, vilket gör att den sväller och blir känsligare. Att röra vid, gnugga eller på annat sätt stimulera klitoris kan utlösa en rad fysiologiska reaktioner som kulminerar i orgasm.

Vanliga missuppfattningar om klitorisstimulering

Trots dess avgörande roll i kvinnlig orgasm är klitorisstimulering ofta missförstådd eller förbisedd. Här är några vanliga missuppfattningar om klitorisstimulering:

Klitoris är bara en liten del av den kvinnliga sexuella anatomin och inte avgörande för orgasm

I verkligheten är klitoris en viktig del av kvinnans sexuella anatomi och en av de främsta källorna till sexuell njutning för kvinnor.

Vaginal penetration är det mest effektiva sättet att uppnå orgasm

Medan vissa kvinnor kan få orgasm enbart genom vaginal penetration, kräver de flesta kvinnor klitorisstimulering för att nå orgasm.

Alla kvinnor reagerar på klitorisstimulering på samma sätt

Varje kvinnas kropp är unik, och det som känns lustfyllt för en kvinna kanske inte känns på samma sätt för en annan. Det är viktigt att utforska och experimentera för att hitta vad som fungerar bäst för dig.

Tekniker för att öka klitorisstimuleringen och öka sannolikheten för orgasm.

Om du har svårt att nå orgasm på grund av bristande klitorisstimulering finns det flera tekniker du kan prova för att öka klitorisstimuleringen och öka sannolikheten för orgasm:

Använd dina fingrar

Ett av de mest effektiva sätten att stimulera klitoris är med fingrarna. Experimentera med olika tryck, hastighet och beröringsmönster för att hitta det som känns bäst för dig.

Använd en vibrator

Vibratorer kan ge intensiv och fokuserad stimulering av klitoris, vilket gör det lättare att få orgasm. Det finns många olika typer av vibratorer, bland annat bullet vibratorer, stavvibratorer och kaninvibratorer. På senare tid har det även poppat upp så kallade lufttrycksvibratorer på marknaden, som stimulerar din klitoris genom vågor av luft. Dessa har blivit enormt populära, framförallt bland kvinnor med väldigt känslig klitoris. Utforska ett helt gäng sexleksaker och välj en som passar dina preferenser.

Inkludera oralsex

Oralsex kan vara ett utmärkt sätt att ge klitorisstimulering och öka sannolikheten för orgasm (Andrejek & Fetner, 2019). Kommunicera med din partner om vad som känns bra och experimentera med olika tekniker och positioner för att hitta det som fungerar bäst för er.

Använd glidmedel

Igen, glidmedel kan göra klitorisstimulering bekvämare och behagligare och minska obehag eller irritation som annars skulle göra det svårt att få orgasm.

Experimentera med olika positioner

Olika sexuella positioner kan ge olika typer och mängder av klitorisstimulering. Experimentera med positioner som möjliggör direkt eller indirekt klitorisstimulering för att hitta det som känns bäst för dig.

Sammanfattningsvis kan brist på klitorisstimulering vara ett betydande hinder för att uppnå orgasm för många kvinnor. Genom att förstå klitorisens kritiska roll i kvinnlig orgasm, skingra vanliga missuppfattningar och experimentera med olika tekniker och positioner för att öka klitorisstimuleringen kan du öka sannolikheten för orgasm och uppleva större sexuell njutning och tillfredsställelse.

Sexuell prestationsångest

Du kanske blir förvånad över att prestationsångest är ett vanligt problem som kan påverka både män och kvinnor under sex och rubba deras chanser att uppnå orgasm. Sexuell prestationsångest är den ångest och press du känner på grund av dina eller din partners förväntningar på att du ska prestera och nå orgasm, och det kan ha en betydande inverkan på din sexuella njutning.

Pressen att få orgasm och hur den kan hindra sexuell njutning

Det finns en förväntan i vår kultur att sex måste sluta med en orgasm. Denna orimliga förväntan kan vara överväldigande och skapa ångest och stress för dig, vilket paradoxalt leder till svårigheter att nå orgasm. Ju mer du oroar dig för att få en orgasm, desto mindre sannolikt är det att du faktiskt får en orgasm.

När du dessutom enbart är fokuserad på att nå orgasm kanske du inte kan njuta av resan för att nå dit. Detta kan leda till att du känner dig frustrerad, ängslig och till och med arg på din partner, vilket leder till ytterligare problem i ert gemensamma sexliv.

Hur man övervinner prestationsångest och njuter mer av sexuella upplevelser

Det första steget för att övervinna sexuell prestationsångest är att flytta ditt fokus från orgasm till njutning. Istället för att oroa dig för att nå orgasm kan du fokusera på de fysiska känslor du upplever och hur bra de känns. Genom att fokusera på njutningen kan du släppa förväntningarna på att prestera och istället njuta av dina sexuella upplevelser fullt ut.

Ett annat effektivt sätt att övervinna prestationsångest är att kommunicera öppet med din partner om förväntningarna du känner och hur de påverkar dig. När du delar dina bekymmer med din partner kan ni tillsammans arbeta för att skapa en mer avslappnad och bekväm miljö där sex känns mer ärligt och naturligt. Det kan till exempel handla om att ta det långsammare, prova olika positioner eller utforska nya former av sex. Dessutom kan en öppen kommunikation leda till att du får höra att din partner inte alls har de förväntningar på dig som du tror att han eller hon har. Många gånger skapar vi våra egna hjärnspöken som ställer till det för oss, och det kan krävas ett ärligt samtal med din partner för att få dem att försvinna.

Problem att få orgasm med partner

Förutom kommunikation kan det också vara till hjälp för att minska ångest och stress att öva mindfulness och avslappningstekniker. Djupa andningsövningar, meditation och yoga är alla övningar som kan hjälpa dig att bli mer centrerad och närvarande i ögonblicket, vilket gör att du kan släppa prestationsångesten och fokusera på den pågående upplevelsen och hur bra allt känns. Hur doften av din partner känns, hur era kroppar rör sig mot varandra, och hur din partners stön låter. Att vara medveten om dessa sinnesintryck kommer göra dig mer upphetsad och ta dig närmare en orgasm.

Det är också viktigt att komma ihåg att sex inte är en föreställning och att det inte finns något rätt eller fel sätt att uppleva det. Genom att släppa förväntningarna och njuta av sexuella upplevelser på ett genuint sätt för vad de är kan du skapa en mer tillfredsställande och lustfylld sexuell relation med din partner.

Sammanfattningsvis kan prestationsångest vara ett stort hinder för att uppnå orgasm och uppleva sexuell njutning. Men genom att flytta fokus från orgasm till njutning, kommunicera öppet med din partner, utöva mindfulness och avslappningstekniker och släppa förväntningarna kan du övervinna prestationsångest och njuta av sexuella upplevelser mer fullständigt. Kom ihåg att sex inte är en prestation och att det inte finns något rätt eller fel sätt att uppleva det. Det viktigaste är att fokusera på njutning och njuta av resan.

Att övervinna hinder och uppnå orgasm

Grattis, du har nått slutet av den här artikeln! Du har tagit ett viktigt steg mot att förstå de hinder som kan göra det problematiskt för dig att uppleva orgasm och du har fått värdefulla insikter om hur du kan övervinna dem.

Oavsett om du upplever svårigheter på grund av bristande kommunikation, mentala och känslomässiga hinder, fysiska problem, brist på klitorisstimulering eller sexuell prestationsångest, ska du veta att du inte är ensam. Många kvinnor står inför liknande utmaningar när det gäller att uppnå orgasm, och det är viktigt att komma ihåg att det inte finns något ”rätt” sätt att uppleva sexuell njutning.

Nyckeln till att uppleva sköna orgasmer tillsammans med din partner är att närma dig sex med ett öppet och nyfiket sinne och att kommunicera öppet och ärligt med din partner. Genom att utforska olika tekniker för att öka njutningen och genom att vara tålmodig och snäll mot dig själv kan du lära dig att övervinna hinder och uppleva större sexuell tillfredsställelse och fantastiska orgasmer.

Det är också viktigt att komma ihåg att sexuell njutning inte bara handlar om orgasm. Även om du inte når orgasm varje gång du har sex kan resan mot njutning och intimitet vara otroligt givande i sig. Genom att fokusera på det nuvarande ögonblicket och påminna dig själv om att njuta av de känslor du upplever kan du odla en större känsla av samhörighet med din partner och njutning i era delade sexuella upplevelser.

Slutligen ska du veta att din sexuella resa är unik för dig och att det inte finns något ”rätt” eller ”fel” sätt att uppleva njutning. Var snäll och mild mot dig själv och vet att det är okej att ta saker och ting i din egen takt. Med tid, tålamod och ett öppet sinne kan du övervinna hinder för orgasm och uppleva större sexuell njutning och intimitet.

Kom ihåg att du förtjänar njutning och intimitet, och det är ingen skam att söka hjälp om du behöver det. Oavsett om det handlar om att prata med en betrodd vän eller söka vägledning hos en sexterapeut, vet att du har de resurser och det stöd du behöver för att övervinna hinder och uppleva större sexuell tillfredsställelse.

Så, gå vidare med självförtroende, nyfikenhet och en vilja att utforska hela din sexuella potential. Du är kapabel att uppleva djup njutning och intimitet, och genom att ta dig tid att förstå och övervinna dina hinder för orgasm tar du ett viktigt steg mot att leva ett mer tillfredsställande och lustfyllt liv.

Referenser:

Andrejek, N., & Fetner, T. (2019). The gender gap in orgasms: Survey data from a mid-sized Canadian city. International Journal of Sexual Health, 31(1), 26-35.

Labbate, L. A. (2008). Psychotropics and sexual dysfunction: the evidence and treatments. Sexual Dysfunction, 29, 107-130.

Prause, N., Kuang, L., Lee, P., & Miller, G. (2016). Clitorally stimulated orgasms are associated with better control of sexual desire, and not associated with depression or anxiety, compared with vaginally stimulated orgasms. The journal of sexual medicine, 13(11), 1676-1685.

test

twst