sexleksaker-leksakslåda

Redo för action: Sexleksakerna du bara måste ha i din leksakslåda

Varje modern och självständig kvinna behöver en riktigt välutrustad leksakslåda. Tänk på det som att sätta ihop en verktygslåda för ett roligt och spännande gör-det-själv-projekt, men i stället för hammare och spik har du vibratorer och dildos. Precis som en välfylld verktygslåda kan göra ditt pyssel-projekt enklare och roligare, kan en noggrant utvald sexleksakssamling förbättra din solo- eller partnerlek på många kittlande sätt.

Sexleksaker finns i alla former, storlekar och funktioner. Från vibratorer och dildos till buttplugs och BDSM-utrustning – möjligheterna är oändliga. Och fördelarna? Tja, de är nästan för bra för att vara sanna.

Först och främst kan rätt sexleksaker göra dina orgasmer kraftigare, längre och flera. Oavsett om du leker ensam eller med en partner kan rätt sexleksak i sätt stund stimulera dina erogena zoner på ett sätt som dina fingrar eller din tunga aldrig skulle kunna. De kan till och med hjälpa dig att upptäcka nya erogena zoner över din kropp som du inte ens visste fanns.

Men det handlar inte bara om orgasmen. Sexleksaker kan också förbättra dina sexuella upplevelser genom att ge variation och spänning i sovrummet. De kan hjälpa dig att utforska olika sexfantasier, prova olika sexpositioner och introducera nya känslor som du och din partner kanske aldrig har upplevt tidigare.

Nu kanske du tänker: ”Allt det där låter bra, men var ska jag börja?”. Tja, det är där det här blogginlägget kommer in. Jag ska hjälpa dig att skapa det perfekta startpaketet för sexleksaker – the perfect sex toy starter kit. Jag kommer guida dig genom de olika typerna av leksaker som du bara måste ha i din leksakslåda, vad du ska tänka på när du väljer specifika sexleksaker, och även några av mina favoritrekommendationer.

Så oavsett om du är en erfaren sexleksaksveteran eller en fullständig nybörjare, spänn fast dig och gör dig redo att utforska njutningens värld som aldrig förr. Det är dags att skapa din perfekta leksakslåda som gör dig redo på allt.

Den perfekta sexleksakslådan

Saker du bör tänka på för att bygga den perfekta sexleksakslådan

När det gäller att välja sexleksaker finns det några faktorer att ta hänsyn till för att säkerställa att du gör det bästa valet för både ditt sinne och din kropp.

Säkerhet

Säkerhet är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer sexleksaker. Du stoppar trots allt in dessa leksaker i din kropp, och det sista du vill är att framkalla en infektion istället för orgasm. Här är några tips att tänka på:

 • Välj kroppssäkra material: Leta efter leksaker som är tillverkade av icke-porösa material som silikon, glas eller rostfritt stål. Undvik leksaker av porösa material som gelé, gummi eller PVC, eftersom de kan fånga upp bakterier och leda till infektioner.

 • Undvik giftiga ämnen: Var försiktig med leksaker som innehåller ftalater, parabener eller andra skadliga kemikalier. Dessa ämnen kan orsaka allergiska reaktioner och har kopplats till cancer och andra hälsoproblem.

 • Kontrollera om sexleksakerna är certifierade: Leta efter leksaker som har certifierats av organisationer som FDA, CE eller RoHS. Detta garanterar att leksakerna har testats och bedömts vara säkra att använda.

Om du vill veta mer om hur du väljer ut en kroppsäker sexleksak kan du klicka här och läsa vår stora guide som bryter ner alla olika material som sexleksaker tillverkas och hur du vet om de är kroppsäkra eller inte.

Typ av stimulering

Det finns tre typer av stimulering när det gäller sexleksaker: klitoris, vaginal och anal. Här är en uppdelning av varje typ och vilka sexleksaker som hör till varje kategori:

 • Klitorisstimulering: Leksaker som ger klitorisstimulering är utformade för att rikta in sig på klitoris, som är den känsligaste delen av de kvinnliga könsorganet. Exempel på sexleksaker som ger klitorisstimulering är kulvibratorer, stavvibratorer och lufttrycksvibratorer.

 • Vaginal stimulering: Leksaker som ger vaginal stimulering är utformade för att föras in i slidan och stimulera G-punkten. Exempel på leksaker som ger vaginal stimulering är dildos, G-punktsvibratorer och rabbitvibratorer.
 • Anal stimulering: Leksaker som ger analstimulering är utformade för att föras in i anus och stimulera nervändarna i baken. Exempel på leksaker som ger analstimulering är buttplugs och analkulor. Om du vill veta mer om de olika typerna av buttplugs kan du klicka här för att läsa vår stora buttplug guide!

Personliga preferenser

Det är viktigt att ta hänsyn till dina personliga sexpreferenser och behov när du väljer sexleksaker. Det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Här är några tips som hjälper dig att ta reda på dina personliga preferenser:

 • Experimentera: Var inte rädd för att prova olika typer av sexleksaker för att se vad som fungerar bäst för dig. Börja med något enkelt och arbeta dig uppåt därifrån.

 • Tänk på din anatomi: Allas kroppar är olika, så det är viktigt att tänka på din anatomi när du väljer leksaker. Om du till exempel har en mindre klitoris kanske du föredrar en leksak med en mindre, mer riktad spets, eller en lufttrycksvibrator med ett mindre munstycke.

 • Tänk på vad som gör dig kåt: Föredrar du inre eller yttre stimulering? Fantiserar du om att använda dina sexleksaker solo eller tillsammans med en partner? Har du några specifika sexfantasier som du vill förverkliga med dina sexleksaker? Tänk på vad som gör dig mest upphetsad och välj leksaker som tillfredsställer just dina behov.

Budget

Kostnaden kan också spela en roll vid valet av sexleksaker. Även om vissa leksaker kan vara dyra finns det också gott om prisvärda alternativ. Här är några saker att tänka på:

 • Sätt upp en budget: Innan du börjar shoppa bör du fastställa en budget för hur mycket du är villig att spendera på dina sexleksaker. Detta hjälper dig att begränsa dina alternativ och undvika att spendera för mycket.

 • Offra inte säkerheten för kostnaden: Det kan vara frestande att välja en billigare leksak, men offra inte säkerheten för kostnaden. Leta efter prisvärda leksaker som fortfarande är tillverkade av kroppssäkra material och har certifierats av välrenommerade organisationer.

 • Leta efter erbjudanden: Håll utkik efter utförsäljningar, rabatter och kampanjkoder för att spara pengar på dina inköp.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer när du väljer sexleksaker kan du försäkra dig om att du gör det bästa valet för din kropp och din njutning. Det är viktigt att prioritera säkerhet och undvika giftiga ämnen genom att välja kroppssäkra material och kontrollera certifieringar. Du bör också tänka på vilken typ av stimulering du föredrar och välja leksaker som tillgodoser dessa preferenser, oavsett om det handlar om klitoris-, vaginal- eller analstimulering.

I slutändan bör dina personliga preferenser och behov styra ditt beslutsfattande. Var inte rädd för att experimentera och prova olika typer av leksaker för att se vad som fungerar bäst för dig. Och även om kostnaden kan vara en faktor att ta hänsyn till, offra inte säkerheten för ett billigare pris.

Sexleksaker du bara måste ha i din leksakslåda

Nu när vi har tagit upp viktiga saker att tänka på när du väljer sexleksaker är det dags att prata om det roligaste – sexleksakerna och vilka specifika leksaker som skapar en perfekt utgångspunkt för en mångsidig sexleksakslåda. Dessa leksaker är grunden för varje njutningssökande resa, och de kommer garanterat att förbättra både dina sololekar och ditt sexliv som du delar med din partner.

Vibrator

När det gäller sexleksaker är vibratorer den ultimata produkten. Vibratorer är väl beprövade och har varit populära i århundraden. De är mångsidiga, enkla att använda och kan ge intensiv njutning som är svår att uppnå med bara dina händer eller din partners kropp. Därför är en vibrator ett måste för din leksakslåda.

En av de främsta anledningarna till att en vibrator är ett måste är att de är perfekta för nybörjare. De är enkla att använda och kan ge olika typer av stimulering. Om du precis har börjat utforska din kropp och inte är helt säker på vad som känns bra kan en vibrator hjälpa dig att hitta nya erogena zoner på din kropp. Du kan använda en vibrator för att experimentera med olika sensationer och ta reda på vad som fungerar bäst för dig.

Vibratorer finns i många olika former och storlekar, och de ger alla en unik typ av stimulering. Vissa har en böjd form som riktar sig till G-punkten, medan andra är utformade för klitorisstimulering. Det finns till och med vibratorer som kan stimulera båda områdena samtidigt! Oavsett om du föredrar mjuka pulserande eller intensiva vibrationer finns det en vibrator som kan tillfredsställa dina önskemål.

Den känsla som en vibrator ger är olik något annat. När du slår på en vibrator och trycker den mot huden känner du en stickande känsla som gradvis byggs upp till en intensiv orgasmisk explosion. Vibrationerna kan kännas djupt i kroppen och kan vara ett utmärkt sätt att utforska nya nivåer av njutning som du kanske inte har upplevt tidigare.

En annan bra sak med vibratorer är att de kan användas under både sololekar och tillsammans med din partner. Att integrera en vibrator i ditt sexliv kan ge en ny nivå av spänning och njutning. Du kan använda den för att stimulera din klitoris medan din partner penetrerar dig, eller så kan du använda den för att stimulera din G-punkt under förspelet. Här är några bra kategorier av vibratorer som passar bra för din leksakslåda:

 • Kulavibratorer: Dessa små och diskreta vibratorer är perfekta för klitorisstimulering och kan användas under solospel eller tillsammans med en partner. We-Vibe Tango och Je Joue Classic Bullet är båda populära alternativ.

 • Rabbitvibratorer: De här sexleksakerna ger både inre och yttre stimulering och är perfekta för personer som gillar båda typerna av njutning. Den ikoniska kaninvibratorn som blev känd genom Sex and the City är ett klassiskt alternativ, men nyare alternativ som Zalo Rosalie erbjuder ännu fler funktioner.

Dildo

Medan en vibrator ger intensiv och riktad stimulering av klitoris eller g-punkten kan en dildo ge en mer realistisk och varierad upplevelse. En dildo ett klassiskt alternativ som bör ingå i alla leksakslådor. Till skillnad från vibratorer vibrerar inte dildon utan ger dig känslan av penetration och att vara uppfylld vilket kan vara otroligt skönt.

En av de viktigaste fördelarna med dildos är den stora variationen av former, storlekar och material som finns tillgängliga, vilket gör det lättare att hitta en som passar perfekt för dina behov och preferenser. Vissa dildos är böjda eller vinklade för att rikta in sig på specifika ställen, medan andra är ribbade eller texturerade för att ge ytterligare stimulans. Några av fördelarna med en dildo är bl.a:

 • Anpassningsbar upplevelse: Med en mängd olika storlekar och former att välja mellan kan du hitta en dildo som passar dina preferenser och behov.

 • Realistisk känsla: Dildos gjorda av material som silikon eller TPE kan ge en mer realistisk hud-liknande känsla och imitera känslan av att bli penetrerad av en riktigt penis.

Några rekommenderade alternativ för en dildo är Tantus Echo och Vixen Mustang.

Glidmedel

Glidmedel är ett viktigt tillägg till varje leksakslåda. Att använda glidmedel kan ta dina sexuella upplevelser till nästa nivå och göra dem ännu mer njutbara. Det finns flera anledningar till varför glidmedel är en viktig del av varje sexleksakskit.

För det första kan användning av glidmedel göra sexleksaker mer bekväma att använda. Dildos och vibratorer kan ibland vara torra och hårda, framför allt om de är gjorda av silikon eller TPE, vilket gör dem svåra att föra in. Genom att applicera glidmedel på leksaken och på könsorganen kan du få allt att kännas mer vått och sensuellt, vilket gör upplevelsen mycket mer njutbar.

En annan anledning till varför glidmedel är viktigt är att det kan öka känsligheten och njutningen. Glidmedel kan förstärka känslan av beröring och få allt att kännas mer lustfyllt. När du använder en vibrator eller dildo kan glidmedel hjälpa dig att få intensiva orgasmer och ta din njutning till nästa nivå.

Det hjälper dig också att leka längre. Ibland kan vaginan producera för lite våthet, eller helt sluta producera våthet under sexet. Detta är särskilt vanligt efter en orgasm, eller när sex har pågått under en längre stund. Ett par droppar av ett härligt glidmedel gör att du inte längre behöver förlita dig enbart på att din kropp ska producera våthet.

När det gäller att välja rätt glidmedel är det viktigt att ta hänsyn till dina preferenser och behov. Vattenbaserade glidmedel är ett populärt val eftersom de är säkra att använda med sexleksaker och kondomer. Silikonbaserade glidmedel är också ett alternativ, men de bör inte användas med silikonleksaker. Oljebaserade glidmedel kan vara kladdiga och svåra att rengöra, så de rekommenderas inte för användning med sexleksaker. Här är några bra alternativ:

 • Vattenbaserat: Vattenbaserade glidmedel är mångsidiga och säkra att använda med alla typer av sexleksaker eller kondomer. Sliquid H2O och Wicked Aqua är båda populära alternativ.

 • Silikonbaserat: Silikonbaserade glidmedel är långvariga och ger en slät och smidig känsla. De är inte säkra att använda med silikonleksaker, men de är bra för andra material. Uberlube och Pjur Original Bodyglide är båda mycket uppskattade alternativ.

Kegelkulor

Kegelkulor, även kända som Ben Wa-kulor, är små och tunga kulor som kan föras in i slidan för att stärka bäckenbottenmuskulaturen. Kegelkulor är ett utmärkt komplement till din leksakslåda av flera anledningar. De är små, diskreta och lätta att använda, vilket gör dem perfekta för nybörjare. Här är varför Kegelkulor kan krydda ditt sexliv:

Kegelkulor är utformade för att stärka bäckenbottenmusklerna, vilket kan förbättra din allmänna sexuella hälsa och njutning. Genom att regelbundet använda Kegelkulor kan du förbättra kontrollen över blåsan, öka vaginaltonus och uppleva starkare orgasmer.

Men kegelkulor handlar inte bara om att träna musklerna i underlivet; de kan också vara väldigt roliga att använda under sex. Att sätta in Kegelkulor kan skapa en behaglig känsla, särskilt om du använder dem samtidigt som du ägnar dig åt andra sexuella aktiviteter, till exempel oralsex eller onani.

Ett sätt att använda Kegelkulor under partnerlek är att sätta in dem före sex och låta din partner långsamt ta ut dem, eller pressa ut dem långsamt, som en form av förspel. Känslan av att kegelkulorna tas bort kan vara otroligt lustfylld och det kan hjälpa till att stimulera din g-punkt och slidöppning på ett himmelskt sätt.

Ett annat sätt att använda kegelkulor under partnerlek är att låta din partner sätta in dem under sex. När ni rör er tillsammans kommer kegelkulorna att massera din insida, vilket skapar en unik känsla och bidrar till den totala njutningen av upplevelsen.

Kegelkulor kan också användas som en form av dominans- och underkastelse-lek. Din partner kan till exempel sätta in kegelkulorna och ha kontroll över när de tas bort, eller så kan du bära dem offentligt och låta din partner viska kommandon till dig under hela dagen.

Några bra alternativ för kegelkulor är bland annat Lelo Luna Beads och We-Vibe Bloom.

Lufttrycksvibratorer

Lufttrycksvibratorer, även kända som lufttrycksleksaker eller sugleksaker, är en relativt ny kategori av sexleksaker och de blir snabbt allt mer populära. De använder pulserande luftvågor för att skapa en känsla av sug runt klitoris, vilket leder till intensiva orgasmer som kan pågå längre än med andra typer av leksaker. I din leksakslåda är lufttrycksleksaker ett utmärkt tillägg eftersom de ger en unik och spännande känsla som inte kan replikeras med andra leksaker.

En av anledningarna till att lufttrycksvibratorer är så populära är att de kan leda till intensiva, multipla orgasmer. De pulserande luftvågorna stimulerar klitoris på ett sätt som skiljer sig från traditionella vibratorer, vilket leder till en mer intensiv och varierad upplevelse. Vissa användare rapporterar att de upplever flera orgasmer i snabb följd, vilket leder till en otrolig sexuell upplevelse som är svår att replikera med andra typer av leksaker.

Exempel på lufttryckvibratorer är sexleksaker från Womanizer eller Satisfyer. De kräver ingen direktkontakt med klitoris, vilket gör dem till ett bra alternativ för personer som tycker att direktstimulering med vibrationer är obekvämt eller smärtsamt, eller för nybörjare som är extra känsliga eller inte riktigt vet vilken typ av stimulering som känns skönast.

Överkurs: Sexleksakerna som passar i en avancerad leksakslåda

Nu när vi har pratar om de nödvändiga sexleksakerna för din leksakslåda, låt oss gå vidare till några mer avancerade sexleksaker som kan krydda ditt sexliv ännu mer. Dessa leksaker kanske inte är för alla, men om du känner dig äventyrlig kan de ge dig unika och spännande upplevelser.

Buttplugg

En buttplug är en fantastisk leksak för din som vill utforska analsex eller andra anala lekar. Den är utformad för att föras in i anus och lämnas där under en viss tid, vilket ger en känsla av fyllighet och tryck som kan vara mycket njutbart. Några fördelar med att använda en buttplug är bland annat:

 • Ökad känslighet: Anus är en erogen zon, och att lägga till stimulering i detta område kan förbättra din totala sexuella upplevelse.

 • Mer intensiva orgasmer: Den ökade stimuleringen kan leda till mer intensiva och tillfredsställande orgasmer.

 • Utforskning av maktdynamiken: Vissa människor njuter av känslan av att bli ”fylld” och den undergivna roll som följer med att använda en buttplug.

När du väljer en buttplug är det viktigt att välja en med en utställd bas för att förhindra att den försvinner in i kroppen. Här är några alternativ att överväga:

 • Tantus Perfect Plug är ett bra alternativ för nybörjare, eftersom den är liten och tillverkad av kroppssäker silikon.

 • Njoy Pure Plug är ett högklassigt alternativ tillverkat av medicinskt rostfritt stål, som ger en unik känsla och kan värmas eller kylas för extra temperaturlek.

 • Fun Factory Bootie är en mjuk och flexibel plug som är perfekt för dem som vill ha en bekväm och anpassningsbar passform.

Om du vill veta mer om de olika typerna av buttplugs kan du klicka här för att läsa vår stora buttplug guide!

Nippelklämmor

Visste du att, när dina bröstvårtor stimuleras, skickas signaler till samma njutningsområde i hjärnan som när din fiffi stimuleras? Nippelklämmor är en BDSM-leksak som kan ge en unik och intensiv känsla i bröstvårtorna och vårtgårdarna. De är utformade för att placeras på bröstvårtorna och dras åt i olika grader, vilket ger en intensiv nypkänsla som kan variera från mild till mycket intensiv. Beroende på hur länge du har dem på dina bröstvårtor kan du uppleva en intensiv brännande känsla när de tas bort och blodet rusar tillbaka in i huden. Det kan vara en upplevelse som är både smärtsam och underbar på samma gång. Här är några andra fördelar med att använda bröstvårtsklämmor:

 • Ökad känslighet: Trycket och stimuleringen som klämmorna ger kan öka blodflödet till bröstvårtorna, vilket gör dem känsligare för beröring och andra former av stimulering.

 • Ökad njutning: Den känsla som bröstvårtsklämmor ger kan vara mycket njutbar för vissa personer, vilket leder till mer intensiva och tillfredsställande orgasmer.

 • Utforskning av maktdynamiken: Nippelklämmor kan användas i BDSM-lekar för att etablera maktdynamik och lägga till ett element av smärta och njutning.

När du väljer bröstvårtsklämmor är det viktigt att tänka på vilken trycknivå du känner dig bekväm med. Här är några alternativ att tänka på:

 • De justerbara pincettklämmorna från CalExotics är ett bra alternativ för nybörjare, eftersom de låter dig justera trycknivån efter din smak.

 • Klöverklämmorna från Master Series ger en mer intensiv känsla, eftersom trycket ökar när du drar i den bifogade kedjan.

 • De magnetiska bröstvårtskallarna från Stockroom ger en unik känsla, eftersom magneterna ger en klämkänsla som kan justeras genom att flytta dem närmare eller längre ifrån varandra.

BDSM-leksaker

Låt oss slutligen kort beröra BDSM-leksaker. Även om de inte är för alla, kan BDSM-leksaker ge en unik och spännande upplevelse för dem som är intresserade av att utforska maktdynamiken och lägga till ett element av smärta och njutning i sitt sexliv. Här är några mindre kända alternativ att överväga:

 • Wartenberghjulet (Wartenberg wheel)är ett litet, taggigt hjul som kan rullas över huden för att ge en stickande känsla.

 • Den violetta staven (The violet wand) är en typ av elektrostimuleringsleksak som kan ge en chockliknande känsla. Det är viktigt att använda denna leksak på ett säkert sätt och med försiktighet.

 • Humbler är en bondageleksak som är utformad för att hålla en manlig bärar på hans händer och knän genom att klämma åt pungen. Det är ett bra alternativ för dig som har en undergiven partner.

Den perfekta sexleksakslådan

När det gäller sexleksaker är det viktigt att de förvaras på rätt sätt så att de förblir rena och i gott skick. En korrekt förvaring bidrar inte bara till att bevara leksakernas integritet, utan kan också bidra till att förlänga deras livslängd. Här är några tips för förvaring av sexleksaker:

Maskera din leksakslåda: Om du har en nyfiken rumskamrat eller nyfikna barn kan du dölja leksakslådan som något annat. Du kan använda en gammal resväska, en låsbar verktygslåda eller till och med en gammal portfölj. Se bara till att den har ett lås så att du kan hålla dina godsaker säkra och skyddade.

Använd en personlig leksakslåda: Gör din leksakslåda mer personlig genom att dekorera den med klistermärken, stenciler eller till och med dina favoritcitat om sexleksaker. Du kan också måla den med dina favoritfärger eller använda sexiga dekaler för att lägga till en lekfull touch.

Var kreativ med förvaringsalternativ: Om du har begränsat utrymme eller vill hålla dina leksaker diskreta kan du bli kreativ med förvaringsalternativ. Överväg att förvara dem i en låda med falsk botten, en urholkad bok eller till och med ett hemligt fack i din sängram. Se bara till att du kommer ihåg var du lagt dem!

Visa upp dina leksaker: Om du har en samling vackra leksaker, visa upp dem! Du kan visa dem i en bokhylla eller i ett glasskåp. De kommer inte bara att vara lätta att komma åt, utan de kommer också att fungera som en häftig isbrytare och ett spännande samtalsämne för alla gäster som råkar se dem. Hiding in plane sight.

Ha ett rengöringskit för leksaker i närheten: För att hålla dina leksaker i gott skick är det viktigt att rengöra dem regelbundet. Ha ett rengöringskit nära till hands med en rengöringsspray, våtservetter och desinfektionsmedel som är säkert för leksaker. På så sätt är du redo att städa upp eventuella kladdigheter på en gång.

Håll dem borta från nyfikna husdjur: Se därför till att förvara leksakerna på en plats där dina lurviga vänner inte kan komma åt dem.

Håll sexleksakerna laddade och redo för action: Om du har uppladdningsbara leksaker ska du se till att de är laddade och redo att användas. Du kan förvara dem med sina laddare i närheten så att du snabbt kan ladda dem när det behövs. Ett annat alternativ är att inkludera en reseladdare i din leksakslåda. De flesta sexleksaker laddas idag med USB-anslutning, vilket gör att du kan ladda dem med vilken reseladdare som helst, men fördelen att du kan ha leksakslådan stängd och undanstoppad samtidigt som dina leksaker laddas däri.

test

twst