bästa glidmedlet för analsex

Här är det bästa glidmedlet för analsex

Glidmedel är ju ett måste när det kommer till analsex. Det beror på att anus inte producerar en egen smörjning, som vagina gör, vilket ökar risken för obehag och skador. Trots detta är det många som inte är medvetna om vilken typ av glidmedel som är mest lämpligt för analsex, och valet mellan silikonbaserat och vattenbaserat glidmedel kan vara förvirrande. I den här artikeln ska vi undersöka fördelarna och nackdelarna med båda typerna av glidmedel när det gäller analsex och berätta vilket som är det bästa glidmedlet för analsex.

Vilket glidmedel är bäst för analsex: vatten- eller silikonbaserat?

EgenskapVattenbaserat GlidmedelSilikonbaserat Glidmedel
Räcker länge
Vattenresistent
Kompatibel med silikonleksaker
Lätt att rengöra
Kan bli klibbigt
Naturlig känsla
Kompatibelt med kondomer
Mjukgörande egenskaper✘ (vanligtvis)
Mest prisvärt

Silikonbaserat Glidmedel

Fördelar

 • Varar länge: Silikonbaserade glidmedel har en tendens att vara mycket glidiga och behåller sin smörjande effekt länge, vilket minskar behovet av att applicera mer glidmedlet regelbundet.
 • Vattenresistent: De är även vattenresistenta vilket gör dem lämpliga för äventyr i duschen eller badkaret.
 • Mjuk känsla: Silikonbaserade glidmedel lämnar en mjuk känsla på huden och tenderar att kännas mer naturliga och lyxiga.

Nackdelar

 • Svårt att tvätta Bort: Silikonbaserade glidmedel kan vara svåra att tvätta bort och kan lämna fläckar på lakan och andra textilier.
 • Inte kompatibla med Silikonleksaker: Silikonbaserade glidmedel är inte kompatibla med sexleksaker gjorda av silikon, då det kan skada materialet.
 • Kostnad: Silikonbaserade glidmedel tenderar att vara dyrare än vattenbaserade alternativ.

Vattenbaserat Glidmedel

Fördelar

 • Lätt att rengöra: Vattenbaserade glidmedel är lätt att tvätta bort och lämnar inga fläckar.
 • Kompatibla med sexleksaker: De är kompatibla med alla typer av sexleksaker och kondomer, vilket gör dem till ett flexibelt val.
 • Mildare för huden: De är oftast mildare och mindre benägna att irritera huden, vilket kan vara fördelaktigt om du har känslig hud.

Nackdelar

 • Torkar snabbare: Vattenbaserade glidmedel torkar upp snabbare och kan kräva frekvent återapplicering, vilket kan vara avbrytande under akten.
 • Kan bli klibbigt: När de börjar torka kan vattenbaserade glidmedel bli klibbiga, vilket kan minska den sköna känslan, framförallt under analsex.
 • Mindre glidande: De är generellt mindre glidande jämfört med silikonbaserade glidmedel, vilket kan påverka upplevelsen negativt.

Vilket är det bästa silikonbaserade glidmedlet för analsex?

Pjur Back Door

Betyg: 5 av 5.

Efter många år som sexualrådgivare kan jag säga att Pjur Back Door är det bästa glidmedlet för just analsex. Klicka här för att göra det till ett riktigt bra pris! Det är speciellt framtaget för att inte bara underlätta analsex, utan att göra det skönare, och det har snabbt blivit ett favoritval bland många jag pratat med. Detta glidmedel skiljer sig från mängden genom sin premiumkvalitet och specialiserade sammansättning av ingredienser.

Pjur Back Door är ett silikonbaserat glidmedel, vilket innebär att det räcker överlägset länge, jämfört med vattenbaserade alternativ. Det behåller sin glidande konsistens under längre tid, vilket är superviktigt för att får en behaglig och säker analsexupplevelse. Detta minimerar risken för obehag och skador, som kan uppstå om glidmedlet torkar ut.

Dessutom innehåller Pjur Back Door jojobaextrakt, som är känt för sina avslappnande och mjukgörande egenskaper. Jojoba hjälper till att mjuka upp analområdet och slappna av analmusklerna, vilket gör penetrationen enklare och skönare. Det är en unik fördel som inte många andra glidmedel erbjuder, och som få faktiskt känner till.

Pjur Back Door är också väldigt koncentrerat, vilket innebär att en liten mängd räcker långt. Det gör det till ett kostnadseffektivt val över tid, trots premiumprislappen.

Vilket är det bästa vattenbaserade glidmedlet för analsex?

Pjur Back Door Water

Betyg: 4.5 av 5.

Om du verkligen inte vill ha ett silikonbaserat glidmedel är det bästa alternativet för analsex Pjur Back Door Water. Du kan klicka här för att köpa det till ett bra pris. Det är ett vattenbaserat glidmedel som är särskilt utvecklat med analsex i åtanke, och den vattenbaserade formulan erbjuder en rad fördelar som andra glidmedel inte kommer i närheten av. Den största fördelen med detta glidmedel är dess unika komposition som erbjuder en långvarig smörjning, något som är väldigt viktigt för verkligen kunna njuta av att bli penetrerad där bak.

En av de mest unika fördelarna med Pjur Back Door Water är förmågan att skapa en fuktgivande och bekväm känsla, vilket i sin tur minimerar friktion och irritation i analområdet. Den här produkten är också berikad med hyaluronsyra, som har förmågan att binda stora mängder vatten, vilket i sin tur skapar små vattenkuddar som förbättrar glidmedlets ”glidande” effekt. Denna ingrediens är verkligen ovärderlig när det gäller att underlätta anal penetration och förhöja den sköna känslan.

Pjur Back Door Water är dessutom kompatibelt med alla slags sexleksaker och kondomer, vilket öppnar upp för en värld av erotiska möjligheter och experimenterande under analsex. Detta är en stor fördel för de som uppskattar att variera sina anala lekar med olika typer av sexleksaker.

Bästa glidmedlet för analsex

Valet mellan silikonbaserade och vattenbaserade glidmedel kommer ned till personliga preferenser och situation. Det kan vara värt att experimentera med båda typerna för att upptäcka vad som fungerar bäst för dig och din partner när ni har analsex.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst