Vad kan man använda som glidmedel?

Vad kan man använda som glidmedel?

Sammanfattning

Om du saknar traditionellt glidmedel finns det alternativa lösningar. Kokosolja är ett naturligt val, skönt för huden men kan skada latexkondomer. Aloe vera, helst ren utan tillsatser, fungerar bra och är kondomvänlig. Olivolja kan också användas, men undvik med kondomer. Saliv kan fungera tillfälligt, men torkar snabbt. Äggvita liknar glidmedel i konsistens. Babylotion eller babyolja kan användas externt. Tänk på att inte alla alternativ passar för intern användning eller med kondomer. Gör alltid ett hudtest för att undvika irritation.

Vad finns det för glidmedel?

Det finns flera olika typer av glidmedel som man kan använda för att öka komforten och minska friktionen under sex eller onani. Här är några av de vanligaste alternativen:

Vattenbaserade glidmedel

Dessa är populärast eftersom de fungerar ihop med kondomer och de flesta sexleksaker. Dessutom är vattenbaserade glidmedel ofta billigare än alternativen. De torkar dock snabbare ut än andra typer, så man kan behöva applicera mer glidmedel då och då.

Silikonbaserade glidmedel

De varar längre än vattenbaserade glidmedel och känns oftast mer glidande. Men de kan bryta ner silikonleksaker och är inte alltid kompatibla med kondomer. Silikonbaserade glidmedel tenderar också att vara dyrare än vattenbasserade.

Oljebaserade glidmedel

Oljebaserade glidmedel kan vara bra för massage och onani, men rekommenderas inte för vaginalt eller analt samlag eftersom de kan bryta ner kondomer och kan vara svåra att tvätta bort, vilket kan öka risken för infektioner.

Naturliga glidmedel

Det finns produkter som är gjorda av naturliga ingredienser, som aloe vera. Dessa kan vara ett bra alternativ för dem som är känsliga mot kemikalier.

Hushållsprodukter

Vissa använder kokosolja eller olivolja som glidmedel, men det är viktigt att notera att dessa inte är kompatibla med kondomer och kan bryta ner dem.

Innan man använder ett nytt glidmedel är det en bra idé att testa en liten mängd på en del av huden för att säkerställa att det inte orsakar någon irritation. Och kom ihåg att alltid läsa instruktionerna på produkten noggrant.

Vad kan man använda istället för glidmedel?

Ibland kan man stå inför situationer där traditionella glidmedel inte finns till hands. Kanske är man på en resa och har glömt att packa med sig sitt vanliga glidmedel, eller så kanske man bor på en plats där glidmedel inte finns lättillgängligt. Andra gånger kan det handla om en överraskande stund av passion och ett plötsligt behov av något glidande, utan att ha något glidmedel nära till hands. För stunder som dessa kan man använda andra produkter som glidmedel. Här är några alternativ:

Kokosolja

Många tycker att kokosolja fungerar bra som ett naturligt glidmedel, särskilt för onani. Dock bör det inte användas med latexkondomer eftersom oljan kan bryta ner latex.

Olivolja

Precis som kokosolja kan olivolja fungera som ett glidmedel, men den bör inte användas med latexkondomer.

Aloe Vera

Ren aloe vera-gel (utan tillsatser) kan användas som ett naturligt glidmedel. Den är skonsam mot huden och kan användas med kondomer.

Saliv

I brist på andra alternativ kan saliv användas. Saliv kan fungera som ett snabbt alternativ när andra glidmedel inte finns till hands, men det är viktigt att vara medveten om begränsningarna och potentiella risker. För de flesta sexuella aktiviteter, särskilt där det behövs långvarigt eller intensivt glid, rekommenderas ett riktigt glidmedel.

Äggvita

Äggvita har en konsistens som liknar den hos vissa glidmedel och kan användas som ett temporärt alternativ.

Babylotion eller babyolja

Dessa kan fungera som glidmedel men är inte lämpliga att använda inuti kroppen och bör inte användas med kondomer.

Det är viktigt att komma ihåg att, om du överväger att använda något av dessa alternativ som ett glidmedel, bör du alltid göra ett patch-test först för att säkerställa att du inte får någon allergisk reaktion. Var alltid medveten om riskerna med att använda produkter som inte är avsedda att användas som glidmedel, särskilt om du använder kondomer eller har känslig hud.

Köp glidmedel

Saliv har ofta varit en räddare i nöden vid spontana intima stunder. Men även om det kan fungera i stunden, känner man snabbt av begränsningarna. En gång, på en avlägsen tält-semester i Norrland med min partner, hade vi glömt glidmedlet på hotellet. I brist på alternativ använde vi rikligt med saliv. Men snart blev det uppenbart att det inte var tillräckligt. Friktionen blev mer påtaglig, och stunden blev inte riktigt det vi hoppades på. Vi lärde oss att alltid vara förberedda för framtiden. Har du varit i en liknande situation med din partner? Vad blev er lösning?

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst