edging-och-orgasmkontroll

Edging 101: Hur du gör din partner galen genom orgasmkontoll

Edging, även känt som orgasmkontroll eller peaking, innebär att man fördröjer orgasmen för att förlänga den sexuella njutningen. Det är en sexteknik som kan utövas ensam eller tillsammans med en partner, och den kan omfatta alla typer av sexuell stimulering, inklusive onani, oralsex eller samlag.

Hur edgar man?

För att edga bör du börja med att stimulera dig själv eller din partner tills personen som blir stimulerad känner sig nära orgasm. I stället för att låta klimax hända minskar eller slutar du med stimuleringen för att förhindra att orgasmen kulminerar. Denna paus i stimuleringen kallas ofta ”backing off” eller ”coming down”.

När känslan av orgasm har avtagit kan stimuleringen återupptas. Denna cykel kan upprepas flera gånger, där varje paus och efterföljande uppbyggnad av stimulering ökar den sexuella spänningen och njutningen, och framför allt längtan efter att få komma. Denna process kan göras så länge som önskas, men så småningom kommer personen att nå orgasm.

Edging kan utövas på olika sätt, beroende på personliga preferenser och erfarenhetsnivå. Vissa personer föredrar att fokusera på genital stimulering, medan andra tycker om att stimulera andra erogena zoner, såsom bröstvårtor eller anus. Vissa människor föredrar att använda sexleksaker, som vibratorer eller dildos, för att öka stimuleringen, medan andra föredrar att använda sina händer.

Hur känns edging?

Edging kan också göras tillsammans med en partner. I detta fall kan din partner som stimuleras säga till, eller stöna, när hen är nära orgasm, och du kan då sakta ner eller stoppa stimuleringen för att förhindra att din partner kommer. Du kan även försöka känna precis när din partner är på väg att få orgasm genom sättet hens kropp reagerar. Detta kan vara ett utmärkt sätt att bygga upp förtroende och intimitet i ert förhållande, samt att utforska varandras sexuella gränser och preferenser. Det kan också vara ett fantastiskt sätt att leka med makt och kontroll under sex, eftersom din partners orgasm och njutning är helt i ditt grepp.

En viktig sak att tänka på när du övar på edging är att vara uppmärksam på kroppens signaler. Det är viktigt att lyssna på din kropp och inte pressa dig själv för långt över dina gränser. Om du känner dig obekväm eller har ont är det viktigt att stanna upp och ta en paus, eller låta dig komma.

Dessutom är det viktigt att kommunicera med din partner om dina önskemål och gränser. Det kan vara till hjälp att fastställa ett säkert ord (safe word) eller en signal så din partner vet när du behöver sluta eller ta en paus. Detta kan bidra till att förhindra missförstånd eller obekväma situationer.

Tekniker för edging

För dig som är intresserad av edgning och undrar hur man gör har du här sex olika edging-tekniker som kan utövas på egen hand eller tillsammans med din partner.

Start- och stoppteknik

Den här tekniken innebär att man stoppar den sexuella stimuleringen precis innan man når orgasm och sedan börjar igen när lusten har avtagit. För att utföra denna teknik kan man börja med att stimulera sig själv eller sin partner tills man är nära orgasm och sedan sluta med all stimulering. Efter en stund börjar man igen och upprepar processen så många gånger som man vill. Denna teknik kan upprepas flera gånger, där varje paus och efterföljande uppbyggnad av stimulering ökar den sexuella spänningen och njutningen.

Squeeze

Denna teknik innebär att man använder tryck för att förhindra utlösning eller orgasm. För att utföra denna teknik kan man börja med att stimulera sig själv eller sin partner tills de är nära orgasm, och sedan använda tummen och pekfingret för att försiktigt klämma ihop basen av penis eller klitoris. Detta kan bidra till att minska lusten till klimax och förlänga den sexuella njutningen. Det lätta nypet kan släppas efter några sekunder och processen kan upprepas så många gånger som önskas.

Andningskontroll

Denna teknik innebär att man använder andningskontroll för att fördröja orgasmen. För att utföra den här tekniken kan man börja med att stimulera sig själv eller sin partner tills man är nära orgasm, och sedan ta ett djupt andetag och hålla det i några sekunder. Detta kan bidra till att minska lusten till klimax och förlänga den sexuella njutningen. Efter att ha släppt andningen fortsätter man stimuleringen och upprepar processen så många gånger som man vill.

Sensory Overload Technique (teknik för sensorisk överbelastning)

Denna teknik innebär att man kombinerar flera olika former av stimulering för att intensifiera den sexuella njutningen och förlänga orgasmen. För att utföra den här tekniken kan man börja med att stimulera sig själv eller sin partner med en kombination av olika tekniker, till exempel genom att använda en vibrator på klitoris samtidigt som man stimulerar bröstvårtorna. Detta kan bidra till att bygga upp sexuell spänning och förlänga orgasmen. Genom att växla mellan olika typer av stimulering kan man förlänga den sexuella upplevelsen och fördröja orgasmen utan att njutningen slutar.

Mental stimuleringsteknik

Denna teknik innebär att man använder mental stimulering för att förlänga den sexuella njutningen. För att göra denna teknik kan man börja med att stimulera sig själv eller sin partner tills de är nära orgasm och sedan övergå till mental stimulering, till exempel genom att fantisera eller använda dirty talk. Detta kan bidra till att förlänga den sexuella upplevelsen samtidigt som man fördröjer orgasmen. Genom att växla mellan fysisk och mental stimulering kan man förlänga den sexuella njutningen och utforska nya former av intimitet samtidigt som orgasmen hålls borta så länge som möjligt.

Switching

Switching innebär att stimuleringen inte upphör, utan byter form. Man kan till exempel börja med att stimulera sig själv eller sin partner med oralsex och sedan övergå till manuell stimulering eller penetration precis innan man når orgasm. Genom att växla mellan olika former av stimulering kan man förlänga den sexuella njutningen och fördröja orgasmen. Den här tekniken kan användas ensam eller tillsammans med en partner och kan kombineras med andra edging-tekniker, till exempel start-och-stopp- eller andningskontrolltekniker.

Hur gör man för att edga?

Edging med sexleksaker

Man kan även använda sexleksaker för att edga sig själv eller sin partner. Sexleksaker är extra bra att använda för orgasmkontroll, eftersom de kan ta en väldigt nära orgasm väldigt fort, vilket innebär att du eller din partner njutfullt kan plågas fler gånger på kort tid. Här är tre tekniker för att använda sexleksaker som edging-verktyg.

Edging med vibrator

Den här tekniken innebär att man använder en vibrator för att stimulera klitoris eller toppen av penis under edging. För att utföra den här tekniken kan man börja med att använda en vibrator på låg eller medelhög hastighet och gradvis öka intensiteten tills man är nära orgasm. När de känner att de är på väg mot klimax kan de minska intensiteten eller pausa stimuleringen helt och hållet tills lusten att få orgasm avtar. Denna teknik kan upprepas flera gånger, där varje paus och efterföljande uppbyggnad av stimulering ökar den sexuella spänningen och njutningen. En sexleksak som är extra lämplig för orgasmkontroll eller tvingad orgasm är en stark wand-vibrator.

Dildoedging

Den här tekniken innebär att man använder en dildo för penetration samtidigt som man edgar. För att utföra denna teknik kan man börja med att använda dildon på en långsam eller medelhastighet och gradvis öka penetrationsdjupet och -hastigheten tills man är nära orgasm. När de känner att de är på väg mot klimax kan de minska hastigheten eller penetrationsdjupet eller göra en paus helt och hållet, tills lusten att få orgasm avtar.

Analedging

Den här tekniken innebär att man använder en analleksak (som en buttplug, eller analkulor) för stimulering mellan orgasmtopparna. Detta innebär att du eller din partner tas så nära orgasm som möjligt genom att stimulera klitoris eller penis, för att sedan byta till enbart anal stimulering precis innan orgasmen kommer.

Edging och orgasmkontoll

På det hela taget kan edging vara ett njutbart och spännande sätt att utforska sin sexualitet och förbättra sexuella upplevelser. Med kommunikation, mindfulness och en vilja att experimentera kan edging vara ett bra tillägg till ens sexuella repertoar.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Satisfyer Curvy 2+
Föregående
Satisfyer Curvy 2+

test

twst