Finns det några nackdelar med en kille som har en stor kuk?

”Kan man få urinvägsinfektion av att bli slickad?”

Jag gillar verkligen när min kille går ner på mig – det är fantastiskt, eller rättare sagt, det borde vara det. Men jag har märkt en mönster som skrämmer mig lite. Varje gång efter vi haft kul och han slickat mig får jag en urinvägsinfektion. WTF?! Jag menar, vi är båda rena och fräscha och tar hand om vår hygien. Så vad är grejen? Varför händer det här?

Det är inte som att jag vill säga ”nej tack” till oralsex – det är ju verkligen skönt – men dessa ständiga urinvägsinfektioner börjar ta udden av njutningen. Och jag vill verkligen inte behöva välja mellan att ha kul i sängen och min hälsa. Vad ska jag göra?

-Olivia

Det är en allmänt känt att sex (inklusive oralsex), kan öka risken för urinvägsinfektioner (UTI), speciellt hos kvinnor. Innan vi går vidare, låt oss först förstå vad dessa termer innebär.

Oralsex kan leda till urinvägsinfektioner

Oralsex, i detta fall cunnilingus, är en sexuell aktivitet där munnen och tungan används för att stimulera kvinnans könsorgan, speciellt klitoris och vaginalöppningen. Urinvägsinfektion är en infektion som påverkar någon del av urinvägarna, vilket inkluderar njurarna, urinledarna, urinblåsan och urinröret.

Bakterieöverföring under oralsex:

 • Även med god munhygien kan vissa bakterier fortfarande vara frodas i munnen.
 • Bakterier från munnen kan överföras till slidan under oralsex.
 • Analen är hem till ett stort antal bakterier, inklusive E. coli, den vanligaste orsaken till urinvägsinfektioner.
 • Bakterier kan överföras från analområdet till vaginalområdet genom tungan eller läpparna.

Urinvägsinfektioner orsakas oftast av bakterier som kommer in och börjar föröka sig i urinvägarna. I de flesta fall kommer dessa bakterier från ändtarmen och huden runt analområdet. Under sex, och speciellt under oralsex, kan dessa bakterier förflyttas närmare urinrörets öppning och eventuellt komma in i urinvägarna. Detta kan leda till en urinvägsinfektion.

När du utför oralsex används din mun och tunga aktivt för att stimulera kvinnans underliv. Detta kan tyvärr fungera som en transportmekanism för bakterier. För att förstå detta mer konkret, låt oss djupdyka i två huvudsakliga sätt som bakterier kan överföras under oralsex och orsaka en urinvägsinfektion.

Bakterier från munnen kan orsaka urinvägsinfektion

För det första, när du utför oralsex, kan bakterier överföras från din mun till kvinnans vaginala region. Även om du upprätthåller en god munhygien är din mun en frodig miljö för bakterier. Dessa bakterier, som normalt är ofarliga i din mun, kan potentiellt bli skadliga när de kommer i kontakt med den känsliga balansen av mikroorganismer i vaginan. Om du till exempel nyligen har ätit, kan matpartiklar i din mun ge extra näring till dessa bakterier vilket får dem att frodas ännu mer. När du utför oralsex, kan dessa bakterier sedan överföras från din mun till hennes vulva, vaginalöppning och urinrör, vilket skapar en möjlighet för en urinvägsinfektion att utvecklas.

Bakterier från anus kan orsaka urinvägsinfektion

För det andra, om din tunga eller läppar rör vid hennes analområde under oralsex och sedan rör vid eller nära hennes urinrör, kan detta också överföra bakterier. Anusområdet är fullt av bakterier – det är den främsta källan till E. coli, den bakterie som orsakar majoriteten av urinvägsinfektioner. Dessa bakterier trivs i tarmmiljön, men kan orsaka infektioner om de förflyttas till andra delar av kroppen. Om du, till exempel, slickar hennes anus och sedan direkt går vidare till att slicka hennes klitoris, kan detta oavsiktligt överföra E. coli och andra bakterier till urinrörets öppning, vilket ökar risken för en urinvägsinfektion.

Hur vet jag om jag fått en urinvägsinfektion efter oralsex?

Symptom på urinvägsinfektioner (UTI):

 • Brännande känsla vid urinering
 • Frekventa trängningar att urinera
 • Smärta i nedre delen av magen
 • Feber och allmänt sjukdomstillstånd

Hälsoriskerna förknippade med oralsex och urinvägsinfektioner inkluderar inte bara obehaget från en urinvägsinfektion utan också risken för mer allvarliga infektioner om bakterierna sprider sig upp till njurarna. Om du upplever symptom, som brännande vid urinering, frekventa trängningar när du urinerar, smärta i nedre delen av magen, eller om du har feber och känner dig sjuk, bör du söka dig till din vårdcentral omedelbart.

Hur minskar man risken för urinvägsinfektion från oralsex?

Förebyggande åtgärder för att minska risken för UTI kopplade till oralsex:

 • God hygien.
 • Undvik att röra vid analområdet och sedan vid den vaginala regionen utan att rengöra munnen först.
 • Användning av dental dams kan vara ett alternativ för att skapa en barriär mellan munnen och slidan.

För att minska risken för urinvägsinfektioner kopplade till oralsex kan du vidta vissa försiktighetsåtgärder. För det första, se till att både du och din partner har god hygien, det innebär att ni bör tvätta er före och efter sex. Det kan också vara bra att undvika att stimulera analen och sedan den vaginala regionen utan att rengöra munnen först. Användande av dental dams kan vara ett alternativ för att skapa en barriär mellan munnen och vaginalområdet och förhindra urinvägsinfektion efter oralsex.

Det är viktigt att komma ihåg att även om det finns en potentiell risk för urinvägsinfektioner kopplade till oralsex, är det fortfarande en helt normal och hälsosam del av ett sexliv för många människor. Vanligtvis leder inte oralsex till urinvägsinfektioner. Att ha korrekt information och förståelse om dina risker och hur du kan hantera dem är en viktig del av att ha ett säkert och njutbart sexliv.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst