hon har aldrig fått orgasm med mig

”Min flickvän berättade att hon aldrig fått en orgasm med mig”

Så, min (M22) flickvän (F23) berättade precis att hon aldrig fått orgasm med mig. Vi har varit tillsammans i två år. Jag har alltid trott att hon kommit, för ibland stönar hon väldigt högt och till och med skakar i kroppen under sex. Men när jag frågade henne om hur hon enklast får orgasm svarade hon ”själv”. Jag blev såklart chockad och ledsen. Känner mig helt värdelös i sängen nu. Jag trodde verkligen att vi hade bättre sex än så. Hon försökte försäkra mig om att hon tycker om vårt sexliv, men samtidigt sa hon också att hon haft orgasmer när hon haft sex med andra killar. Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera detta eller vad jag ska göra.

-Samuel

Min flickvän sa att hon aldrig fått orgasm under sex

Kvinnliga orgasmer var en gång både mystiska och ofta missförstådda, men tack vare pågående forskning blir kunskapen om kvinnliga orgasmer alltmer main stream. Ett exempel på sådan forskning (Prause, Kuang, Lee, Miller & Meston, 2018), som genomfördes genom en onlineundersökning av 1569 män och 1478 kvinnor, har kastat mer ljus över detta komplexa ämne och gett oss en inblick i nyanserna av kvinnlig njutning och vilken roll klitorisstimulering spelar under samlag för att kvinnor ska nå orgasm.

Hur får kvinnor orgasm under sex?

Föga förvånande visade studien att majoriteten av kvinnorna rapporterade att de kunde få orgasm genom onani. När det gällde att uppnå orgasmer under samlag berättade siffrorna dock en annan historia. Endast en mindre andel av kvinnorna rapporterade att de regelbundet fick orgasm vid samlag, vilket belyser att det fortfarande finns många kvinnor som inte når samma sköna klimax som sin partner gör under sex.

De flesta kvinnor får orgasm genom att stimulera klitoris under sex

I studien undersöktes betydelsen av klitorisstimulering under samlag, som enligt tidigare forskning ökar sannolikheten för att kvinnor ska få orgasm under sex. Detta ledde till några fascinerande insikter. Man fann till exempel att flest kvinnor rapporterade att de fick orgasm under samlag som innefattade klitorisstimulering, där 51-60 procent av kvinnorna rapporterade orgasmer. Siffrorna sjönk till 31-40 % när samlaget innehöll ospecificerad klitorisstimulering, och sjönk ytterligare till 21-30 % vid oassisterat samlag, där det inte förekom någon ytterligare klitorisstimulering.

Män tenderar att överskatta hur ofta kvinnor får orgasm under sex

Intressant nog visade siffrorna på hur män tenderar att överskatta hur ofta kvinnor får orgasm under sex. Männen uppskattade att kvinnor uppnådde orgasm 61-70 % av samlagen de fick klitorisstimulering och under 41-50 % av samlagen utan klitorisstimulering. Denna diskrepans belyser en betydande klyfta i förståelsen mellan könen när det gäller kvinnliga orgasmer.

Sammanfattningsvis understryker resultaten av denna studie komplexiteten och mångfalden i kvinnors orgasmer. De belyser också behovet av mer öppna och tydliga diskussioner om sexuell njutning, särskilt om vikten av klitorisstimulering under samlag. Så, mina damer och herrar, låt oss få igång samtalet och hålla det igång, för att förstå varandras behov är det första steget mot en tillfredsställande sexuell upplevelse för båda parter.

Hur vet jag om hon fick orgasm?

Låt oss nu vända oss till några praktiska råd för herrarna. Om du har överskattat hur ofta din flickvän eller fru får orgasmer när ni har sex är det dags att du studerar ett par tips och råd:

Tolka hennes signaler

För det första, anta inte – kommunicera. Du kanske inte är tankeläsare, men du kan definitivt vara en uppmärksam älskare. Var uppmärksam på hennes verbala och icke-verbala signaler. Om hon är tyst betyder det inte nödvändigtvis att hon inte njuter. Men anta inte heller att högljudda stön betyder klimax.

Hjälp henne stimulera klitoris

För det andra handlar allt om klitorisstimulering. Studien visade att orgasmer är mer sannolika när klitoris stimuleras under sex. Så utforska och experimentera med olika tekniker. Använd dina fingrar, din mun eller till och med en vibrator. Och kom ihåg att klitoris är mer än bara en liten knapp; det är en komplex struktur som sträcker sig in i kroppen, så begränsa inte din uppmärksamhet till bara den synliga delen.

Fokusera inte för mycket på orgasmen

För det tredje, kom ihåg att bra sex inte bara handlar om orgasmer. Ja, orgasmer är underbara, men de är inte den enda indikatorn på ett tillfredsställande sexliv. Se till att ni båda fokuserar på resan och inte bara på målet. Var närvarande i stunden, njut av varje beröring, varje kyss, varje viskning. Intimiteten och kontakten som ni bygger upp på vägen kan vara lika tillfredsställande som själva orgasmen.

Prata med henne om vad som får henne att njuta

Slutligen, var inte rädd för att be henne om vägledning. Varje kvinna är unik och det som fungerar för den ena kanske inte fungerar för den andra. Fråga henne vad hon gillar, vad hon inte gillar, vad som får hennes tår att kröka sig och vad som gör att hon inte når ända fram till orgasm ibland. Var också öppen för feedback. Om hon föreslår en ny sexställning eller teknik, ta det inte som kritik. Ta det som ett tecken på att hon litar på dig och vill förbättra ert sexliv ihop.

Att förstå den kvinnliga orgasmen kan verka som att lösa ett komplicerat pussel, men det behöver inte vara det. Öppen kommunikation, ett uppmärksamt lyssnande och en vilja att lära sig kan förvandla pusslet till ett vackert konstverk. Kom ihåg att målet inte bara är att förstå hur hennes orgasmer fungerar, utan att skapa en berikande och tillfredsställande sexuell upplevelse för er båda.

Referenser:

Prause, N., Kuang, L., Lee, P., Miller, G., & Meston, C. (2018). Clitorally Stimulated Orgasms Are Associated With Better Control of Sexual Desire, and Not Associated With Depression or Anxiety, Compared With Vaginally Stimulated Orgasms. Journal of Sex & Marital Therapy, 44(6), 631–644. https://doi.org/10.1080/0092623X.2018.1488326

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst