TJOCK ELLER LÅNG PENIS, VILKEN TYCKER TJEJER ÄR SKÖNAST
Den här artikeln innehåller reklam

Har storleken betydelse?

Många män är missnöjda med sin penisstorlek

Penisstorlek är ett ämne som många män funderar över och de flesta antar att större automatiskt är bättre. Många killar är även missnöjda med sin penisstorlek. en onlinestudie där nästan 26 000 heterosexuella killar medverkade svarade 45% av dem att de var missnöjda med sin kukstorlek (Lever, Frederick & Peplau, 2006). Föga förvånande önskade nästan alla missnöjda killar att deras penis var större. Det var väldigt ovanligt att killar oroade sig för att ha för stor penis. Bara 0.2% av de missnöjda killarna i studien önskade att deras snopp var mindre.

Men, det är viktigt att förstå att killars antagande om att bigger is better inte alltid återspeglar kvinnors penispreferenser på samma sätt. Kvinnors inställning till penisstorlek kan variera betydligt, och det finns en rad olika faktorer som påverkar deras penispreferenser.

Vad betyder ”penisstorlek”?

För det första är det väsentligt att göra skillnad på tjocklek och längd när det gäller penisstorlek. Vissa kvinnor kan föredra en tjockare penis, eftersom den kan fylla upp slidan mer och därmed skapa en tätare och mer intensiv känsla under samlag. Andra kvinnor kan dock finna en tjockare penis obekväm och i stället föredra en smalare penis. Längden kan också vara av betydelse för vissa kvinnor, men det är inte alltid fallet, och en längre penis kan i vissa fall också vara obekväm, eftersom den lättare tränger långt in och stimulerar den känsliga livmoderhalstappen för intensivt.

Vad tycker kvinnor om penisstorlek?

Men, vad säger egentligen vetenskapen om kvinnors penispreferenser? Spelar storleken någon roll för kvinnor, och är verkligen penislängden viktigare än tjockleken för kvinnor? Hur stor är den ”perfekta” penisen? I den här artikeln ska vi gå till botten med kvinnors penispreferenser genom att ta en närmare titt på ett par vetenskapliga studier som gjorts om just penisstorlek.

Spelar storleken någon roll?

I den första studien som publicerades 2002 frågade forskare från Nederländerna 170 sexuellt aktiva kvinnor om hur viktig penisstorleken (längd och tjocklek) på en sexpartner egentligen är (Francken, Van de Wiel, Van Driel & Schultz, 2002). Nedan kan du se det samlade resultatet.

Helt oviktigt

Penislängd
22%
Penisomkrets
18%

Oviktigt

Penislängd
55%
Penisomkrets
49%

Viktigt

Penislängd
20%
Penisomkrets
31%

Väldigt viktigt

Penislängd
1%
Penisomkrets
2%

Tjocklek var något viktigare än längd

En majoritet av kvinnorna i studien ansåg att både penislängd- och tjocklek var oviktigt för dem. Med andra ord hade inte storleken någon betydelse. Men, bland de kvinnor som ansåg att storleken faktiskt har betydelse var penistjockleken viktigare än penislängden.

I den andra studien som publicerades 2006 frågade forskare 556 sexuellt aktiva kvinnor från Kroatien om deras penispreferenser, alltså om penisstorleken hade någon betydelse för deras njutning och i så fall vilken faktor som var viktigast för dem, penislängd- eller tjocklek [2]. Resultatet var snarlikt det som kom av den första studien från 2002. Kvinnorna svarade att penisens tjocklek är viktigare än penisens längd.

Mer sexuellt erfarna kvinnor föredrar något tjockare penis

Den senare studien visade också på att kvinnors penispreferens beror på hur sexuellt aktiva de varit och hur sexuellt erfarna de är. De kvinnor som svarade att de haft 1 eller 2 sexpartners totalt svarade också att både penislängd och penistjocklek spelade lika stor roll. I och med att antalet tidigare sexpartners ökade, ökade också storlekens betydelse för kvinnorna. De kvinnor som var mest sexuellt erfarna svarade att penistjocklek var viktigare än penislängd när det kommer till njutning. Man kan alltså dra slutsatsen att varken penislängd- eller tjocklek spelar särskilt stor roll för kvinnor innan de har något att jämföra med. När kvinnor har haft flera sexpartners att jämföra med, framhåller somliga att tjockleken på penisen är viktigare för deras njutning än vad penislängden är.

Sammanfattningsvis verkar det som att kvinnor generellt inte tycker att storleken på en sexpartners penis har någon större betydelse, men att storleken kan vara viktigare för mer sexuellt erfarna kvinnor. Det verkar också som att penistjocklek är aningen viktigare för kvinnors njutning än vad penislängd är.

Hur stor är den perfekta penisen?

Med andra ord verkar det som att en majoritet av kvinnor inte bryr sig nämnvärt om sin sexpartners penisstorlek. Men, betyder det att kvinnor inte har någon penispreferens alls? I en ny studie fick kvinnor se en uppsättning av penismodeller av olika storlekar. De ombads sedan välja ut en favorit, alltså berätta vilken penisstorlek de hade föredragit på en sexpartner (Prause, Park, Leung & Miller, 2015).

Kvinnor föredrar större penis under ett one night stand

Resultatet var något förvånande, eftersom kvinnornas penispreferenser förändras beroende på viken typ av relation de skulle ha med mannen. ”Idealpenisen” för ett långvarigt förhållande var – enligt kvinnorna i studien – 12,1cm i omkrets. Den ”perfekta penisen” för ett engångsligg var 12,7cm i omkrets.

12 centimeter i omkrets är idealt för en pojkvän

Varför kvinnorna föredrog en grövre penis för ett one-night stand framgick inte av studien, men det kan reflektera kvinnornas varierande förväntningar och behov på de olika relationerna. I ett långvarigt förhållande kan komfort och en känsla av emotionell intimitet vara viktigare för kvinnor, vilket kan förklara preferensen för en mindre omkrets. För ett engångsligg, där fysisk njutning står i centrum, kan en större penisomkrets bidra med en mer intensiv stimulans. Dessa preferenser kan vara en kombination av psykologiska, sociokulturella och biologiska faktorer som samverkar i olika relationssituationer.

Hur viktigt är det att ha en stor penis?

Att besvara frågan om huruvida storleken spelar någon roll för kvinnor är både enkel och komplex. Det enkla svaret är; ”nej, bara ibland”. Som du kan läsa ovan finns det vissa variationer i penispreferens mellan kvinnor, och de beror på en rad faktorer som relationsstatus, sexuell erfarenhet, tjocklek, och längd. I det stora hela är dock svaret nej, storleken verkar inte spela någon större roll och här är anledningen till varför.

Varför killar inte behöver oroa sig om sin storlek

”Perfekt penistjocklek”

12,12 cm

Genomsnittlig penistjocklek

11,66 cm

Resultatet från studierna ovan beskriver hur kvinnor bryr sig mer om tjocklek än om längd, och att den ”perfekta” penisen är ~12cm i omkrets. Detta stämmer nästan exakt överens med resultatet från en omfattande meta-analys av mäns penisstorlekar (Veale, Miles, Bramley, Muir & Hodsoll, 2015). Resultatet av 15300 penismätningar visade att den genomsnittliga penisen var 11,66cm i omkrets. Det innebär att de allra flesta män går och bär på en penis som är minst lika grov som kvinnor föredrar. Man kan nästan tro att män och kvinnor var skapta för varandra.

Kan man få större penis?

Penisöverdrag är ett hjälpmedel som du kan använda om du önskar en längre penis. Det är en slags överdrag som du trär över din penis, och som inte bara ger din penis längre utan även en förändrar texturen, vilket kan förhöja känslan för både dig och din partner under sex. Fördelarna med detta penisöverdrag är många; det kan ge dig mer självförtroende i sexuella situationer, det kan vara ett roligt och spännande sätt att utforska rollspel med din partner, och genom att vara både enkelt att använda och ta av, erbjuder en flexibilitet som gör att du kan anpassa din sexupplevelse efter dina och din partners önskemål och behov. Om du är intresserad av att förlänga din penis tillfälligt under sex kan du klicka på länken och prova ett penisöverdrag som du tycker ser bra ut.

Vad är viktigare än penisstorlek för kvinnor?

Det som är mest betydelsefullt i många fall är inte själva storleken, utan hur den används. Teknik, kommunikation, och förmåga att lyssna och anpassa sig till en sexpartners behov och önskemål är ofta mer avgörande för en kvinnas sexuella tillfredsställelse. Storleken på penisen spelar mindre roll om man har en känslig och uppmärksam partner som är genuint intresserad av att tillfredsställa sin partner på alla plan.

För många kvinnor bidrar de emotionella och relationella aspekterna av en sexet mer till känslan av tillfredsställelse än mannens anatomi. Tillit, känslomässig närhet, och möjligheten att känna sig trygg och omtyckt kan ha en mycket större inverkan på hennes sexuella tillfredsställelse än penisstorlek.

Slutligen bör man också komma ihåg att alla människor är olika, och att det som är viktigt eller tilltalande för en person inte nödvändigtvis gäller för någon annan. Det finns ingen ”normal” eller ”rätt” storlek som passar alla, och det bästa rådet är att kommunicera öppet och ärligt med sin partner om vad som känns bra och vad som inte gör det, och att arbeta tillsammans för att skapa en tillfredsställande och njutbar sexuell upplevelse.

Referenser:

Francken, A. B., Van de Wiel, H. B. M., Van Driel, M. F., & Schultz, W. W. (2002). What importance do women attribute to the size of the penis?. European urology, 42(5), 426-431.

Lever, J., Frederick, D.A., & Peplau, LA (2006). Does size matter? Men’s and woman’s views on penis size across the lifespan. Psychology of Men and Masculinity, 7, 129-143.

Prause, N., Park, J., Leung, S., & Miller, G. (2015). Women’s preferences for penis size: a new research method using selection among 3D models. Plos one, 10(9), e0133079.

Veale, D., Miles, S., Bramley, S., Muir, G., & Hodsoll, J. (2015). Am I normal? A systematic review and construction of nomograms for flaccid and erect penis length and circumference in up to 15 521 men. BJU international, 115(6), 978-986.

link.springer.com/article/10.1007%2Fs10508-006-8989-7

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 1. Jag tycker att storleken har betydelse men en som har en stor kan vara dålig i sängen också, det är liksom en kombo av allt men en micropenis kan inte få mig att komma.

  0
  0
 2. Ja storleken har betydelse. Varit med om det extrema på båda håll. Jätte liten var verkligen inte kul, super stor var smärtsamt. Så nog vill jag påstå att det har betydelse

  0
  1
 3. Visst allt spelar in. Vibe, kemi mm men sen brukar jag säga att de spelar ingen roll om man har en Ferrari om man inte kan köra den 😉
  Så storleken handlar även om att kunna använda de verktyg man har 😉

  0
  0
 4. Ja nog har den det. Är den stor så behövs ju inte så mkt annat för att det ska vara skönt. Killen får kämpa lite mera om den är mindre 😅

  0
  0
 5. Nu är storleken för mig väldigt viktig men tror att snubbar med mindre ändå blir duktigare på att prestera än dom som har större för dom verkar typ tänka att de oavsett är skönt för tjejen.

  1
  0
 6. Hade det vart en on nigtht stand hade jag ju blivit sjukt besviken på en liten mini. I ett förhållande bryr jag mig inte på samma sätt. Hade den vart så liten att det inte ens kändes, ja då hade jag såklart tyckt att det var jobbigt

  0
  0
   1. för då vill man enbart ha sex. Då den personen inte känner mig och vet hur jag blir tillfredsställd, hjälper en större snopp oftast. I ett förhållande/någon man är kär i kan man på ett annat sätt prata om vad man har för behov, och då är storleken inte lika relevant

    0
    0
 7. Jag är osäker.. jag inbillar mig att storleken har betydelse. Ja, självklart är varken mega eller micro skoj som många har påpekat, inte varmkorv heller för den delen. Jag har två personer som varit/är utmärkande i mitt liv, båda har nästintill identisk dick, så har alltid tänkt mig att detta ju är den ultimata kuken! Men när jag tänker efter nu så är dessa två några av de som ansträngt sig mest med, och faktiskt lyssnat på vad jag sagt jag gillar/ej gillar osv. Mmm, fick mig en funderare nu ja, det var den sömnen..

  0
  0

test

twst