Intervju med OnlyFans modell
Insta: tesslacey_

Exklusiv intervju med den Svenska OnlyFans-modellen Tess Lacey

OnlyFans har blivit en av de mest omtalade sociala plattformarna på nätet – en plattform som erbjuder en ny dimension av självständighet och ekonomiska möjligheter för content creators. Men, vad innebär det egentligen att arbeta som en OnlyFans-modell? Som alltid, när sexualitet är en handelsvara, är fördomarna om plattformen och dess användare många. För att få en så ärlig och representativ bild som möjligt har vi fått en exklusiv intervju med Tess Lacey, en framstående modell på plattformen. Hon har bjudit in oss bakom kulisserna och delar öppet med sig om allt från det dagliga slitets glamour och utmaningar, till de ekonomiska och emotionella aspekterna av att sälja sexuellt material online. Är det så lukrativt som det verkar? Hur balanserar hon arbete och privatliv? Skulle hon rekommendera andra kvinnor att göra samma karriärval som hon? Förbered dig på en ögonöppnande inblick i en värld fylld av tabun, identitet och, självklart, sex.

Intervju med Tess Lacey; en Svensk OnlyFans-modell

Först och främst, jag antar att du äger minst ett par sexleksaker. Vilken är din favoritsexleksak och varför?

Jag har många sexleksaker som jag använder när jag filmar. Men min favorit är min wand vibrator som jag använder privat. Jag använder inte dildosar osv när jag onanerar, det ser kul ut på film men för min egna njutning föredrar jag en vibrator.

-Tess

Du är en erfaren modell. Hur länge har du varit OnlyFans modell?

Jag började med onlyfans i mars i år men har varit cam model innan det. Jag anser mig ändå vara erfaren då jag har jobbat med många människor på kort tid och har lärt mig mycket från andra jag jobbat med som har hällt på länge.

Att vara OnlyFans modell är ett ganska nytt, unikt, och ibland kontroversiellt yrke. Vad fick dig att starta en OnlyFans?

Jag var redan cam model och hade kunder som ville köpa videor av mig, så jag tänkte att jag kunde testa att göra en onlyfans. Från början hade jag inte tänkt att vara särskilt seriös med det men efter ett tag så fick jag väldigt många förfrågningar av andra modeller om samarbeten och på så sätt så bestämde jag mig för att bli seriös med det. Jag följde även en tjej som är stor på onlyfans på olika sociala medier och blev väldigt inspirerad av henne, jag kände att det hade varit en dröm att kunna jobba för mig själv.

Sociala normer kring sexarbete varierar, och det kan påverka hur man blir sedd och uppfattad av sin omgivning. Har du upplevt att folk dömer dig för att du säljer sexuellt content?

Jag berättar generellt inte det för folk i min omgivning. Min familj vet till exempel inte om det än och det är väl kanske en diskussion jag kommer behöva ta i framtiden. Eftersom jag inte hade tänkt att vara seriös med det i början så såg jag aldrig det som ett problem. Jag pluggar även på universitet och vad jag vet så är det ingen där som vet det, och jag väljer att hålla det privat för att kunna ha en normal skolgång. Däremot så vet mina närmsta vänner om att jag gör sexuellt content och de är väldigt stöttande och har aldrig dömt mig för det, utan tycker snarare att det är coolt att jag gör det jag drömmer om att jobba med.

Många modeller använder pseudonymer och undviker att visa igenkännande detaljer som tatueringar eller bakgrunder. Vad gör du för att skydda min identitet?

Jag har ett pseudonym och har försökt dölja vilken stad jag bor i, men nu tror jag att det har börjat komma ut var jag bor dock. Jag döljer inte tatueringar osv då jag har över hela kroppen. Jag är noga med att inte ge ut privat information om mig såsom telefonnummer, ålder osv. Jag tar t.ex inte betalt genom swish då det uppger ens riktiga namn, jag har sett en del tjejer som gör det och jag förstår inte hur dem vågar. Men jag tror också att om man jobbar inom denna branschen så behöver man vara beredd på att folk kan få veta vem man verkligen är. Så vill man inte bli igenkänd, så är det nog inte rätt bransch för en.

Näthat eller trakasserier är en realitet många modeller stöter på och det är viktigt att veta hur man ska hanterar detta. Hur hanterar du näthat eller trakasserier?

Jag har faktiskt inte varit med om särskilt mycket, så jag har väl haft tur. De gånger det har hänt så blockerar jag bara personen. Det finns ingen poäng att diskutera eller att engagera sig i det. Det finns alltid folk som inte kommer tycka om en och det man jobbar med. Om man ska klara sig psyskiskt inom denna branschen så måste man skydda sig själv och inte lägga någon energi på det. Det är bara att blocka, blocka och blocka!

Alla sätter sina egna gränser när de skapar content, men det kan vara frestande att gå längre än vad man är bekväm med för att öka tjäna mer pengar på OnlyFans. Har du ”gått längre” än vad du först tänkte dig när du startade ditt konto, och är det något man måste vara beredd på att göra för att tjäna mer?

När jag började som cam model så gick jag nog längre än vad jag var bekväm med och därav tog jag en paus från det. Sen när jag kom tillbaka i år så lärde jag mig att sätta gränser och ibland förlora pengar för att jag inte ville göra något som någon bad mig om. Jag tycker absolut inte att man ska göra något man inte är okej med bara för pengar, ens mentala hälsa är så mycket viktigare. Jag tror att om man pushar sig själv för hårt så kommer man bli utbränd precis som med alla andra jobb och då kommer man inte klara av att göra det i längden. Det ska vara kul att skapa content, tycker man inte det är kul så kommer det också synas på kameran och då tjänar man nog inga pengar ändå.

Att vara OnlyFans modell kan vara något som påverkar ens relationer med andra. Hur påverkar det dina kärleksrelationer att du är OnlyFans modell? Letar du efter en fast partner? Dejtar du i nuläget? Vilka reaktioner har du fått från dina dejter när du berättar vad du jobbar med?

Jag har inte dejtat sen jag började med onlyfans. Bland annat för att jag inte har haft energin då jag bollar onlyfans och universitetsstudier. Jag har väl dragit mig för det också just för att jag inte vet hur folk ska reagera på att jag är OF modell. Jag är också i en plats i mitt liv då jag försöker fokusera på mig själv och min karriär, så relationer är inte en prioritering. Men om jag bestämmer mig för att dejta så vill jag helst dejta någon som själv håller på med vuxet content, eller möjligtvis ett öppet förhållande. Jag känner att ett monogamt förhållande med någon som själv inte är i branschen kan bli väldigt svårt. Jag blir ofta utbjuden av fans på dejter, men jag vet inte om de riktigt förstår ibland vad det innebär att dejta någon som gör vuxet content utan kanske hoppas på att man ska sluta med det om man dejtar dem.

Det finns en marknad för alla sorters innehåll på OnlyFans. Kan man tjäna pengar på att ”bara” sälja fotbilder eller måste det vara mer explicit?

Spontant så skulle jag säga att nej det kan man inte. Många verkar tro det och jag hör ofta folk som skämtar om att de ska sälja fotbilder för att tjäna lite extra pengar. Om du inte är typ Margot Robbie så är nog ingen intresserad utav bara dina fötter. Folk som är intresserade av fötter vill ju också veta hur resten av personen ser ut och ofta så laddar tjejer upp mer explicita bilder med sina fötter i bilden, men inte fokus på fötterna. Jag kan nog räkna på en hand hur många gånger som jag har blivit ombedd om fotcontent, det är väldigt nischat och få personer som är intresserade utav det.

Att vara konsekvent och engagerad ökar chanserna att tjäna mer pengar på sin OnlyFans. Hur mycket tid investerar du för att det ska vara lönsamt?

Jag spenderar tid varje dag. Det är väldigt slitsamt att ha en Onlyfans och inte så lätt som folk tror. Jag behöver konstant ha nya bilder att kunna ladda upp. Jag laddar upp bilder på mina sociala medier varje dag och försöker engagera mig med mina fans. Det är ett 24/7 jobb om man inte har en manager som sköter ens sociala medier. Jag märker direkt att det går sämre för mig när jag inte laddar upp lika mycket på sociala medier osv.

Det är, som sagt, en risk att det kan påverka dina personliga relationer att vara OnlyFans modell, på olika sätt. Vad händer om dina föräldrar eller vänner får reda på vad du jobbar med?

Mina vänner vet redan om det som tidigare nämnt. Om mina föräldrar får veta det så kommer jag ha en öppen och ärlig diskussion med dem. Jag vet att dem inte kommer tycka om det jag gör och förmodligen vara väldigt besvikna. Men i slutet av dagen så är det mitt liv, min kropp och mitt beslut. Jag har dock en väldigt komplicerad relation med mina föräldrar, jag har inte kontakt med min mamma just nu. Jag har en bra relation med min pappa och därav tror jag att jag skulle kunna prata öppet med honom om det och jag vet att han inte skulle stänga ute mig pga det.

Ibland hör man att det finns en marknad för alla kroppsformer och utseenden. Kan man verkligen tjäna pengar på OnlyFans om man inte ser ut som en traditionell modell?

Ja! Jag har sett tjejer som är stora på OF (OnlyFans) som jag inte anser vara traditionella modeller. Jag är inte det heller, utan skulle säga att mitt utseende är väldigt nischat. Som tur är så finns det människor där ute som gillar personer av alla olika former och utseenden. Jag tror den gamla ”porrlooken” är väldigt utdaterad och folk gillar variation. Med det sagt, så tror jag dock inte att det går för absolut vem som helst, man måste fortfarande ha en viss charm och dragning.

Många funderar på om man kan tjäna mer som OnlyFans modell genom att använda sexleksaker – stämmer det?

Jag vet inte hur man skulle kunna göra content utan sexleksaker haha. Om man gör solo content som tjej så blir det ju tråkigt att kolla på videor utan olika sexleksaker. Jag försöker variera mitt content så mycket som möjligt och använda olika sexleksaker för att det ska vara intressant att se och betala för nya videor. Så ja, absolut tjänar man mer genom att använda sexleksaker i sitt OF content. Det finns ju olika kategorier för olika sexleksaker, till exempel så har jag använt monster/tentakel dildos för det finns folk som är intresserade utav det.

Många som funderar på att börja med OnlyFans önskar att de kunde förbli anonyma. Måste man visa sitt ansikte, och hur påverkar det ens förmåga att tjäna pengar?

Min åsikt är att man inte ska göra vuxet content om man är rädd för att folk ska få reda på vem man är. Då är det inte rätt bransch för en. Men visst, man kan vara anonym ett tag. Jag har aldrig varit det själv så jag vet inte riktigt hur det påverkar ens förmåga att tjäna pengar. Jag har upplevt att andra som varit anonyma ett tag slutar vara det för att folk vill veta hur de ser ut. Men det finns folk som inte visar ansikte som tjänar pengar, men då gäller det att man gör bra content och har bra kropp för att lyckas.

Att kontinuerligt bli bedömd av andra kan påverka hur vi ser på oss själva. Hur har det påverkat din självkänsla eller kroppsbild att vara OnlyFans modell?

Min självkänsla har ökat fruktansvärt mycket! Jag har alltid haft dåligt självförtroende men det har ökat sedan jag började med OF. Jag får dagligen komplimanger för hur jag ser ut och det är väldigt roligt. Jag har vågat klä mig sexigare och sådant som jag inte tyckt om på min kropp har jag börjat att tycka om för att jag fått så mycket komplimanger för det.

Prenumeranter har säkert olika preferenser och föredrar att se en viss typ av content. Vilka sexleksaker får mest uppmärksamhet från OnlyFans-prenumeranter?

Jag har aldrig haft prenumeranter som har sagt särskilt mycket om sexleksaker. Tror att de kan ha gillat när man använder stora dildos och buttplugs. Generellt så brukar de mest skriva komplimanger/kommentarer om min kropp, så fokuset är väl mest på mig och inte leksakerna jag använder. Det som får mest uppmärksamhet dock är att de gillar när jag använder svenskt dirtytalk, det är en favorit bland de svenska prenumeranterna.

Det kan säkert vara psykiskt påfrestande att vara OnlyFans modell, och det är viktigt att ha strategier för att hantera stressen. Hur tar du hand om din mentala hälsa när du får kommentarer och feedback från dina följare?

Prata med vänner! Ibland kan jag bli riktigt irriterad och arg när folk inte slutar skriva till mig eller är pushiga och kräver mer och mer från mig. Men då pratar jag med vänner och ”debriefar” med dem. När jag började med Onlyfans så kände jag ingen annan som höll på med det och då visste inte mina vänner heller så det var riktigt tufft. Men nu har jag vänner i branschen och även mina privata vänner att prata med, det är superviktigt!

Precis som alltid, när det handlar om sexuallitet, är även OnlyFans omgärdat av fördommar. Vad tycker du är den absolut största felaktiga fördommen människor har om att vara OnlyFans-modell?

Jag upplever att det finns fördomar om att Onlyfansmodeller är människor som är ”lata” och bara försöker tjäna lätta pengar, eller är outbildade och dumma personer. Verkligheten är att det inte är lätta pengar och det är extremt hårt jobb, precis som att starta vilken egen business som helst. Det är hård konkurrens och man måste jobba hårt att få ut sitt namn och promota sig själv. Det är inte alltid heller man får en stadig ekonomi utan vissa månader går det sämre än andra. Många som jobbar med det är väldigt intressanta och intelligenta personer med, som jag själv som är på min andra utbildning utanför vuxenbranschen. Det är många som även tror att bara för att man lägger ut vuxet content på internet så betyder det att man även säljer sex, vilket är helt okej om man gör det, men det är inte alltid kul när folk antar att det är något man gör.

OnlyFans bara växer och allt fler är nyfikna på att starta en OnlyFans. Skulle du rekommendera andra kvinnor till att bli OnlyFans modell, och vilka råd skulle du ge dem som känner sig nyfikna?

Jag skulle aldrig rekommendera någon att göra det. Om det är något man verkligen vill göra så ska man väl göra det, men man ska också vara noga med att man förstår konsekvenserna av sitt val. Det som ligger ute på internet kommer alltid att finnas där, även ifall man tar bort sin Onlyfans så läcker bilder ut på internet. Det är många unga tjejer idag som gör vuxet content och inte har någon backup plan. Själv så har jag redan en utbildning och pluggar på universitet nu också. Det är svårt att försörja sig med Onlyfans och det är inte alla som lyckas, så det är viktigt att man kan försörja sig de månader som det går dåligt. Men om man har tänkt igenom alla risker, så är det bara att köra på och ha kul. Som en sista kommentar vill jag säga understryka hur viktigt det är att man startar och driver sin OnlyFans för att man mår bra av det och tycker det är kul.


Stort tack till Tess som tog av sin värdefulla tid för att upplysa oss om hur det faktisk är att jobba med OnlyFans. Som vi har sett är livet som en OnlyFans-modell långt ifrån de simplistiska och ofta negativa fördomarna som florerar. Det är en värld som kräver affärssinne, teknisk skicklighet och emotionell intelligens. Intervjun belyser inte bara de komplexa aspekterna av yrket, utan också den makt och självständighet som kan uppnås. Det är dags att vi går bortom stigmat och börjar se dessa individer för vad de verkligen är—entreprenörer, konstnärer och framför allt, människor med full autonomi över sin egen sexualitet.

test

twst