Exklusiv intervju med den Svenska OnlyFans-modellen The Swedish Peach

Exklusiv intervju med den Svenska OnlyFans-kreatören The Swedish Peach

I den mystiska världen av OnlyFans har ”The Swedish Peach” snabbt blivit en sensation. Denna Svenska kreatör har inte bara utmanat normer, utan även skapat en unik plattform där lust och självbestämmande möts. Hennes content, som vågar flörta med det förbjudna, har inte bara väckt nyfikenhet utan även inspirerat till en öppen dialog om sexualitet och lust. I en ärlig intervju avslöjar hon strategierna bakom sin framgång, de hinder hon övervinner, och ger en inblick i hur det faktiskt är att jobba som OnlyFans-kreatör.

Intervju med The Swedish Peach; en Svensk OnlyFans-modell

Först och främst, jag antar att du äger minst ett par sexleksaker. Vilken är din favoritsexleksak och varför?

Just nu är min favoritleksak en massagestav från Lovense som heter ”Domi”. Den får mig att komma så otroligt snabbt och jag älskar att alla Lovense leksaker går att fjärrstyra! Det är jättekul att koppla upp sig mot fans som får styra njutningen!

Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig när man använder sexleksaker, framför allt tillsammans med en partner. Har du något roligt eller pinsamt minne från när du använt en sexleksak?

Jag testade att ”pegga” min partner för första gången någonsin nyligen. Det gick bra, men jag fick en nyvunnen respekt för män – det är fan svårt att jucka! Jag fick aktivera muskelgrupper jag inte ens visste fanns, haha!

Du är en erfaren modell. Hur länge har du varit OnlyFans modell?

Jag och min partner började streama på Cam4 i September 2022 och startade en OnlyFans i oktober 2022, så nu har vi varit aktiva i ungefär ett år.

Att vara OnlyFans modell är ett ganska nytt, unikt, och ibland kontroversiellt yrke. Vad fick dig att starta en OnlyFans?

Vi hade en väldigt naturlig resa till att bli kreatörer. Vi började livestreama för att vi är exhibitionister och ville utforska den sidan av vårt sexliv mer. Vi hade inga förväntningar på att tjäna pengar eller att livnära oss på vuxenmaterial, men vi märkte snabbt att vi inte bara tyckte att det var kul utan att vi även kunde tjäna rejäla pengar på det. När vi började växa på OnlyFans insåg vi att vi kunde tjäna mer där än vad vi kunde genom våra vanliga jobb och då var det ett enkelt beslut att satsa på en karriär som kreatör.

Sociala normer kring sexarbete varierar, och det kan påverka hur man blir sedd och uppfattad av sin omgivning. Har du upplevt att folk dömer dig för att du säljer sexuellt content?

Ja, och det är det enda jag inte gillar med att vara kreatör. Jag har haft väldigt många personer i min närhet som har stöttat mig och bemött mig med nyfikenhet, men det har också varit många negativa reaktioner och framför allt mycket oro att hantera från familj och vänner. När vi började tog det inte mer än en månad för oss innan vi blev upptäckta av personer vi kände. Vid den tidpunkten var det inte heller någon som hörde av sig direkt till oss för att ställa frågor, eller stämma av vårt välmående, utan vi märkte detta genom att det började gå rykten bland bekanta till oss som vi fick veta om i efterhand. Det var otroligt kränkande för oss båda och tog väldigt hårt på vårt psykiska välmående. Vi har haft tur som kunnat luta oss mot varandra och som haft vänner och familj som stöttat oss. Nu har vi även lärt känna fler kreatörer vilket gett oss ett viktigt community att luta oss mot som jag tror att många nya kreatörer tyvärr saknar.

Många modeller använder pseudonymer och undviker att visa igenkännande detaljer som tatueringar eller bakgrunder. Vad gör du för att skydda min identitet?

Jag har blivit igenkänd många gånger när jag rör mig i offentligheten, både utomlands och i Sverige, men jag har faktiskt aldrig varit med om något jag skulle klassa som obehagligt. Jag har aldrig ens varit med om att någon kommer fram och säger något – utan i de flesta fall handlar det bara om en blick eller en nickning. Att skydda min riktiga identitet är ändå viktigt för mig av principskäl och jag håller mig till ett par enkla men viktiga regler för att skydda mig själv. Jag håller alltid mitt namn och adress hemligt för fans, oavsett situationen, vilket blir problematiskt när fans vill skicka presenter till mig, men det går att lösa. Jag insisterar på att använda säkra betalplattformar som OnlyFans, undviker Swish och PayPal, och tipsar andra kreatörer att göra detsamma för att skydda sin integritet. När det gäller innehåll är jag super noggrann, ingen ska kunna lista ut var jag bor baserat på mina bilder och videos. Det är min säkerhet det handlar om.

Näthat eller trakasserier är en realitet många modeller stöter på och det är viktigt att veta hur man ska hanterar detta. Hur hanterar du näthat eller trakasserier?

Jag har inte särskilt mycket erfarenhet av detta själv. En överväldigande majoritet, säg 98%, av alla interaktioner jag har på sociala medier, är positiva. Det är faktiskt en av aspekterna jag gillar mest med att vara kreatör – all positiv förstärkning jag fått genom mitt content har höjt mitt självförtroende jättemycket. I princip alla mina fans är fantastiska och väldigt respektfulla. Hade det inte varit så hade jag troligtvis använt mig av en agentur eller låtit min partner ta hand om alla sociala medier och allt chattande åt mig – men som det ser ut idag tycker jag att det är en av jobbets höjdpunkter att prata med mina fans. Vid något enstaka tillfälle har jag råkat ut för att ett fan eller någon på sociala medier är rakt ut elak eller till och med trakasserar en. Det absolut bästa sättet att hantera detta är att helt enkelt ignorera det och blocka personen i fråga – då tröttnar de och går vidare.

Alla sätter sina egna gränser när de skapar content, men det kan vara frestande att gå längre än vad man är bekväm med för att öka tjäna mer pengar på OnlyFans. Har du ”gått längre” än vad du först tänkte dig när du startade ditt konto, och är det något man måste vara beredd på att göra för att tjäna mer?

Nej, det har jag aldrig gjort. Jag och min partner är väldigt öppensinnade och kink-vänliga så vi är bekväma med det mesta som tillåts på plattformarna. Förfrågningarna vi har fått har absolut lett till att vi har testat nya saker i vårt sexliv som vi annars kanske inte hade gjort på egen hand – men vi har aldrig gjort något vi inte är bekväma med. Det har snarare lett till att vi upptäckt nya sidor av vårt sexliv och vår sexualitet vilket jag upplever som positivt. Vi har exempelvis båda, genom vårt jobb som kreatörer, insett att vi är pansexuella. Jag tror dock att det är lätt att bli frestad att gå över sina gränser för att tjäna mer pengar, speciellt om man är en ny kreatör eller om man av någon anledning är desperat för pengar. Jag tror att det är otroligt viktigt att man inte ger sig in i den här branschen ensam. Jag och min partner har hela tiden haft varandra och prioriterat vårt välmående, och det har gjort det enkelt att säga nej när något inte känts rätt. Jag vill också uppmana nya kreatörer att söka hjälp och råd! Det finns jättebra resurser om man vet var man ska leta. Många kreatörer, inklusive jag själv, har öppen inkorg för andra kreatörer just eftersom vi vill kunna hjälpa varandra. Om man är kreatör och behöver hjälp kan man höra av sig till mig på Twitter/X!

Det finns en marknad för alla sorters innehåll på OnlyFans. Kan man tjäna pengar på att ”bara” sälja fotbilder eller måste det vara mer explicit?

Jag har byggt min sida på väldigt explicit material, och jag känner inte till några kreatörer som är framgångsrika enbart genom exempelvis fotbilder. Det betyder inte att det inte går, men min kvalificerade gissning är att det kommer vara svårare för dig att tjäna gott om pengar desto mindre explicit ditt material är och desto mer anonym du är. Det betyder inte heller att explicit material där man visar ansiktet är en garanti för succé. Det finns otroligt många kreatörer idag och du måste sticka ut för att lyckas. Jag upplever att det som är viktigast för din framgång är hur duktig du är på att identifiera din niche och att marknadsföra dig till den nichen. Du måste veta vem din målgrupp är och vara duktig på att nå den. Lyckas du med det kommer du att vara framgångsrik, oavsett hur du ser ut eller vilket typ av content du skapar.

Att vara konsekvent och engagerad ökar chanserna att tjäna mer pengar på sin OnlyFans. Hur mycket tid investerar du för att det ska vara lönsamt?

Det är jätteviktigt att vara konsekvent och att interagera massvis med sina fans. Ibland skojar jag och min partner om att våra sociala medier är som en Tamagotchi – vi måste se till att mata algoritmerna vid precis rätt tid varje dag för att profilerna inte ska dö. Vi jobbar båda mer än heltid med våra profiler. Vi jobbar varje dag och är i princip aldrig helt ”lediga”. Vi ser oss själva som egenföretagare, för det är det vi faktiskt är, och det innebär många timmar och att man får fixa i princip allt själv. Många har nog en illusion om att OnlyFans är ett ”lätt” jobb och en enkel metod för att tjäna pengar. De människorna har inte den blekaste aning om vad de pratar om. Vi sköter allt själva – producera material, redigera, marknadsföra, interagera med fans, planera samarbeten, ta emot beställningar, bokföra, hantera lön, betala skatt, göra årsredovisning etc. Den som är egenföretagare vet att det aldrig är slut på saker att göra. Jag ser inte så många skillnader mellan det vi gör och att driva vilket företag som helst. Anledningen till att vi är lyckliga och nöjda är att vi trivs med det vi gör och att vi är bra på det, samt att vi har en så stor grad av frihet och makt över våra egna liv.

Det är, som sagt, en risk att det kan påverka dina personliga relationer att vara OnlyFans modell, på olika sätt. Vad händer om dina föräldrar eller vänner får reda på vad du jobbar med?

Vi är öppna mot familj och vänner, de vet att vi driver företag och tjänar pengar på vårt sexliv. Emellanåt har det varit jobbigt att hantera den oro som kommer från omgivningen med ett karriärval som detta. Jag önskar att vuxenmaterial var mindre stigmatiserat, för jag vet att det är i det sociala stigmat som oron bottnar. De är rädda för vilka konsekvenser vi kommer att behöva leva med långsiktigt för att vi valt att göra vuxenmaterial, och jag förstår den rädslan. Att du gjort vuxenmaterial borde inte vara något som begränsar dina möjligheter i livet. Det finns ett enormt hyckleri i att så många människor konsumerar vuxenmaterial och samtidigt stigmatiserar de människor som skapar den.

Ibland hör man att det finns en marknad för alla kroppsformer och utseenden. Kan man verkligen tjäna pengar på OnlyFans om man inte ser ut som en traditionell modell?

Jag tycker absolut att det är sant. Det finns en otrolig mångfald av framgångsrika kreatörer. Samtidigt är det viktigt att understryka att det inte är lika lätt att lyckas för alla. Om du är en vit, smal kvinna finns det fler och större sammanhang att marknadsföra sig i än om du är en stor, rasifierad transperson. Det här är en komplicerad fråga där det är viktigt att hålla flera bollar i luften samtidigt. Jämför vi med hur vuxenmaterial såg ut för 10 år sedan när nästan allt material kom från produktionsbolag i USA så har utvecklingen verkligen gått åt rätt håll. Då var det gamla, vita, heterosexuella män i USA som bestämde vad som var sexigt och vilket material som skulle skapas. Nu finns en tillgång på i princip allt, och även konsumenter för i princip allt. Vuxenmaterial där transpersoner är i fokus är ett bra exempel, det har fullkomligt exploderat, vilket är väldigt roligt!
OnlyFans som plattform har till stor del möjliggjort den utvecklingen och skapat förutsättningar för kreatörer som inte passar in i den traditionella produktionsbolagsmallen att hitta en publik och lyckas. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att det inte är så att OnlyFans gjort detta med något storslaget ändamål i åtanke eller för att de bryr sig om kreatörerna. De bryr sig om en enda sak och det är att tjäna pengar. Det finns en upplevelse i branschen, att det finns en tendens hos plattformar som OnlyFans, Instagram, TikTok och Reddit att tillämpa sina riktlinjer mer strikt mot kreatörer som avviker från den traditionella normen. Detta kan påverka deras synlighet och framgång på dessa plattformar. Vidare kan dessa kreatörer möta en högre grad av oönskad kritik och negativa kommentarer jämfört med vad jag personligen upplever.

Många funderar på om man kan tjäna mer som OnlyFans modell genom att använda sexleksaker – stämmer det?

Ja, det finns ett stort intresse för olika typer av sexleksaker. Jag har exempelvis många sexleksaker, däribland en sexmaskin, som går att fjärrstyra. Prenumeranter kan till och med koppla sexmaskinen till en pocket-pussy, jag tycker att det kommer väldigt nära till att ha sex på riktigt vilket är riktigt häftigt! Det finns också en stor marknad för så kallade ”monsterdildos”, men det är inget jag själv använder eller är intresserad av att testa just nu.

Många som funderar på att börja med OnlyFans önskar att de kunde förbli anonyma. Måste man visa sitt ansikte, och hur påverkar det ens förmåga att tjäna pengar?

Jag känner till flera ”faceless” kreatörer som är framgångsrika, så det är definitivt inget måste. Ska du bli riktigt framgångsrik utan att visa ditt ansikte tror jag dock att du behöver ha en unik kroppstyp och passa in i en niche där det inte finns för stor konkurrens. Det finns till och med forskning på att ansiktet är bland det första män tittar på när de konsumerar vuxenmaterial. Det är inte utan anledning som de flesta riktigt framgångsrika kreatörerna visar sina ansikten.

Att kontinuerligt bli bedömd av andra kan påverka hur vi ser på oss själva. Hur har det påverkat din självkänsla eller kroppsbild att vara OnlyFans modell?

Framför allt har det påverkat min självkänsla och kroppsbild positivt. Jag hade inte en dålig självkänsla eller kroppsbild till att börja med, men jag trodde aldrig att jag skulle livnära mig på mitt utseende eller sex innan jag började hålla på med detta. Jag är stolt över att jag, på mindre än ett år, fått över en halv miljon följare på Instagram, att jag snart har 70 000 följare på Twitter och att jag börjar närma mig topp 1% på OnlyFans. Den stoltheten kommer inte från att jag ser mig själv som snygg eller bättre än någon annan, utan från att jag jobbat hårt för något och lyckats. Jag har alltid sett mig själv som en ganska normal tjej som tycker om att slappa i mjukiskläder, vara med mina hundar och rita, skriva och skapa musik. Mitt utseende må vara viktigt för mitt jobb, men jag låter det inte definiera mig. Jag vet att jag i grund och botten är samma person nu som jag var innan jag började hålla på med OnlyFans och att jag är mer än ett gulligt ansikte med en fin kropp. Det är inte mitt utseende som bestämmer mitt värde som människa.

Prenumeranter har säkert olika preferenser och föredrar att se en viss typ av content. Vilka sexleksaker får mest uppmärksamhet från OnlyFans-prenumeranter?

Mina prenumeranter efterfrågar framför allt material tillsammans med min partner. De älskar att se oss ha äkta och passionerat sex med varandra. Sen är som sagt mina fjärrstyrda sexleksaker populära också!

Det kan säkert vara psykiskt påfrestande att vara OnlyFans modell, och det är viktigt att ha strategier för att hantera stressen. Hur tar du hand om din mentala hälsa när du får kommentarer och feedback från dina följare?

Jag och min partner stämmer av vårt välmående med varandra hela tiden, varje dag. Minst en gång i veckan har vi ett ordentligt möte där vi sätter oss ner och stämmer av vårt mående mot en hel lista av frågor. Vi för anteckningar för att kunna jämföra över tid och identifiera om vi varit stressade eller mått dåligt under en längre period. Vi är också väldigt noggrana att prata med varandra inför, under och efter inspelningar och liveshower för att se till att vi mår bra och har roligt. Det som har varit svårast för oss är att begränsa oss själva för att se till att det inte blir för mycket. Eftersom vi älskar det vi gör och gränserna mellan nytta och nöje är så luddiga är det lätt hänt att man jobbar hela tiden, och även om man gör något man älskar är det inte hållbart i längden.

Precis som alltid, när det handlar om sexuallitet, är även OnlyFans omgärdat av fördommar. Vad tycker du är den absolut största felaktiga fördomen människor har om att vara OnlyFans-modell?

Jag tycker att det är svårt att välja en för det finns så otroligt många stora och felaktiga fördomar om oss kreatörer, men om jag måste välja en så är det att vi som håller på med detta skulle vara dumma bimbos som bara ser sexiga ut framför en kamera. Det är också därför jag föredrar att kallas kreatör framför modell. Varenda kreatör jag känner som tagit sig till toppen har gjort det för att de jobbat otroligt hårt för det. Bakom deras framgång gömmer sig tusentals timmar av slit och hårt arbete, inte bara med att skapa material utan också med att marknadsföra sig själv på olika plattformar och formulera strategier för tillväxt.

OnlyFans bara växer och allt fler är nyfikna på att starta en OnlyFans. Skulle du rekommendera andra kvinnor till att bli OnlyFans modell, och vilka råd skulle du ge dem som känner sig nyfikna?

Jag vill rekommendera den som är nyfiken på att bli kreatör att göra ordentlig med research innan den ger sig in i branschen. Verkligheten av att hålla på med OnlyFans är troligtvis väldigt annorlunda från hur du tror att den ser ut. Det krävs en kombination av professionalism, hög sexlust, struktur, tydlig gränssättning, och hög arbetsmoral för att vara framgångsrik som kreatör. Dessutom är det svårt att göra detta ensam. För oss har det varit fantastiskt och stärkande för såväl vår relation som för oss som individer, men jag ser oss som mer av ett undantag än regel. Vi stöter på många kreatörer som inte lyckas och som inte förstod vad de gav sig in på när de började med OnlyFans. Det material du skapar och lägger upp finns på nätet för alltid, så det är otroligt viktigt att du funderar ordentligt på om det är något du verkligen är bekväm med innan du ger dig in i branschen. Tyvärr finns det fortfarande ett stort socialt stigma kring vuxenmaterial, speciellt i Sverige, och oavsett hur fel det är så ser verkligheten ut som den gör. Om du är en kvinna som läser den här intervjun och funderar på att starta en profil så kan du alltid höra av dig till mig! Jag svarar gärna på de frågor du kan tänkas ha och delar med mig av min kunskap.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst