Hur stimulerar man g-punkten?
Denna artikeln innehåller reklam

När G-punkten spelar svår: Rätt teknik för att stimulera G-punkten

Sammanfattning

Njutningens centrum har ofta beskrivits som den mytomspunna G-punkten, en erogen zon belägen inuti slidan som, när den stimuleras rätt, kan leda till kraftfulla orgasmer som skälver genom hela kroppen. Problemet är att många kvinnor inte har en aning om vad som behövs för att stimulera sin g-punkt på rätt sätt. Till skillnad från klitoris behöver g-punkten en kraftigare form av stimulans för att framkalla orgasmer. Medan klitoris vill bli stimulerad, vill g-punkten bli masserad. I den här artikeln kommer jag berätta för dig hur du gör för att stimulera din g-punkt och vilka sexleksaker som gör det enklast för dig att uppnå den mytomspunna g-punktsorgasmen.

Hur stimulerar man g-punkten?

Glöm fingrarna, använd en sexleksak

Eftersom g-punkten är ett område som sitter 4-5 centimeter in i slidan, på slidans främfre vägg (den som är riktad mot magen) kan det vara oerhört svårt att nå och stimulera g-punkten med fingrarna. Därför är en bra sexleksak som är speciellt designad för att stimulera g-punkten är det absolut lättaste alternativet. Jag tycker att Fun Factory Tiger G5 är den absolut bästa sexleksaken för att bekvämt nå och stimulera g-punkten. Den har en kraftig böj, med grov textur som verkligen masserar gpunkten. Men, om du vill utforska andra alternativ finns det ett par viktiga egenskaper du bör ha i åtanke.

Den perfekta böjen: Den perfekta G-punktsstimulatorn har en markerad, nästan dramatisk kurva på spetsen. Denna kurva är inte bara för syns skull; den är anatomiskt utformad för kurva sig över bäckenbenet och nå g-punkten som ligger gömd 4-5 centimeter in i slidan. Den kurvade formen bör vara ordentligt markerad. Ett direkt och konstant tryck mot G-punkten kan vara svårare att uppnå med en rak sexleksak.

Fast men fjändrande: Materialet i en G-punkt sexleksak bör vara stadigt, men inte så hårt att det känns obekvämt. Ett material som är tillräckligt stabilt för att hålla formen när det möter motstånd är nyckeln här. Detta betyder att sexleksaken bör ha en viss grad av fasthet – tillräckligt för att inte ge vika under det tryck som behövs för att stimulera G-punkten effektivt. Samtidigt bör materialet inte vara så hårt att det känns obekvämt mot de mjukare delarna av vaginan. Ett idealiskt material är kroppssäkert silikon som är fast men ändå lent, vilket möjliggör en mer njutbar och riktad stimulering som g-punkten behöver.

Intensiva och varierande vibrationer: Om sexleksaken har en vibrator, är det kritiskt att den erbjuder ett brett spektrum av vibrationsinställningar. Det bör finnas låga, djupa vibrationer som kan skapa en dov, pulserande, masserande känsla för att väcka och bygga upp upphetsningen, och leda till en stark och genomträngande stimulans, vilket är idealiskt för att uppnå en G-punktsorgasm.

Förspel och uppvärmning

 • Bygger upphetsning och gör din kropp redo
 • Avslappning
 • Ökar känslighet och njutning
 • Nödvändigt för bekväm penetration

Innan du vänder sexleksaken för att stimulera din g-punkt är det viktigt att ditt sinne och kropp är fullständigt uppvärmda och redo för njutning. Förspel är inte bara en akt av upphetsning, det är också en konstform som mjukar upp kroppens vävnader och gör slidan mer mottaglig för stimulans. Kyssar, smekningar, oralsex, erotiska texter, eller vilken upphetsande aktivitet som helst som får blodet att flöda och lusten att stiga är förspel som lägger grunden för en framgångsrik skön g-punktsorgasm.

Utforska din anatomi

 • Lär känna din G-punkt
 • Identifiera vad som känns skönt
 • Anpassa tekniken efter din kropp
 • Förbättrar riktad stimulering

För att effektivt hitta och stimulera G-punkten, bör du först bli bekant med din egen anatomi. Belägen cirka 4-5 cm upp på främre vaginalväggen, mellan slidöppningen och urinblåsan, kan G-punkten kännas som ett litet, grovt område som svullnar vid upphetsning. Känn efter den med ett eller två fingrar innan du använder sexleksaken för att skapa en mental karta över vart denna erogena zon finns.

Rätt position

 • Gör det enklare att hitta din G-punkt
 • Ökar komforten
 • Fördjupar penetrationsvinkeln
 • Underlättar rätt tryck

När det kommer till G-punktstimulering är positionen du befinner dig i inte bara en liten detalj – det är en central del av hela upplevelsen. För att kunna rikta in dig på G-punkten och ge den rätt uppmärksamhet, är det bra att hitta en ställning som gör att du kan slappna av samtidigt som du får rätt vinkel för penetration. En klassiker är att ligga på rygg med benen uppböjda, kanske med en kudde under rumpan för att lyfta höfterna och ge en bättre vinkel för stimulansen. Eller varför inte prova på alla fyra? Med rumpan i vädret blir det lättare att komma åt G-punkten från en annan vinkel, och det kan göra stor skillnad.

Rätt vinkel

 • Riktar stimulering mot G-punkten
 • Förbättrar känslan vid penetration
 • Ökar chansen för orgasm
 • Viktigt för effektiv stimulans

När det kommer till själva insättningen av din G-punktsvibrator eller dildo, är det viktigt att gå varsamt tillväga. Glid är din bästa vän här, så var inte blyg med glidmedlet. När du för in din sexleksak, gör det med en mjuk, men bestämd hand. Tänk dig att du vill att den ska följa den naturliga kurvan inuti dig. När du väl hittat rätt plats, är det dags att tala om rörelserna. Du vill att din sexleksak ska göra en ”kom hit”-rörelse, att den riktigt ”skrapar” och gnider upp mot den känsliga, svullna g-punkten.

Rätt tryck

 • Massera, inte stimulera
 • Gnid sexleksaken fram och tillbaka
 • Kraftig massage är nyckeln

G-punkten är ingen känslig liten kroppsdel som klitoris. Den vill ha en konstant, masserande rörelse. Tänk dig att du masserar en tajt muskel. Du vill använda din G-punktsleksak för att applicera ett fast men ändå mjukt tryck, där du gradvis ökar intensiteten när du känner hur din kropp svarar och din upphetsning bygger upp sig.

Kombinera med klitorisstimulering

 • Förstärker orgasmens intensitet
 • Dubbel stimulans ökar njutningen
 • Klitorisrespons hjälper G-punktsorgasm
 • Skapar en mer omfattande njutningsupplevelse

För många kvinnor är en G-punktsorgasm en fantastisk upplevelse som är svår att uppnå. Kombinera G-punktstimulering med lite kärleksfull klitorisaction för att öka chanserna att uppleva en kroppsskälvande orgasm. Använd en annan vibrator, dina fingrar, eller be din partner att hjälpa till.

Ge inte upp

 • Fortsätt utforska olika tekniker
 • Tålamod leder till framgång
 • Alla kroppar reagerar olika
 • Uthållighet kan öka njutningen

Det sista tipset är att inte ge upp. Uthållighet och öppenhet för olika metoder är avgörande när det kommer till att utforska G-punktens njutning. Det viktigaste är att vara uppmärksam på din kropp och vad som känns skönt. Kom ihåg att sexuell njutning är djupt personlig, och resan mot orgasm kan vara lika tillfredsställande som klimaxet självt. Med dessa tekniker och tillvägagångssätt, står dörrarna till nya djup av njutning öppna att utforskas.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst