vart-sitter-g-punkten

Vart sitter G-punkten och hur hittar jag den?

Är du trött på samma gamla sexrutin? Har du hört talas om G-punkten men aldrig riktigt utforskat vad det är eller vart den finns? I got you boo – jag kommer lära dig allt om hur du hittar G-punkten både på egen hand och tillsammans med en partner.

G-punkten är en mytomspunnen erogen zon som finns inne i slidan, och den är känd för att ge kvinnor häpnadsväckande orgasmer. Men att hitta den kan vara en utmaning, och många är inte ens säkra på var de ska börja. Därför är jag här för att guida dig genom processen att hitta och stimulera denna magiska lilla plats.

Existerar G-punkten?

Vissa människor tror att G-punkten är en myt, som Bigfoot eller Loch Ness-monstret. Men faktum är att 2008 hävdade forskare vid universitetet i L’Aquila i Italien att de hade funnit fysiologiska bevis för att G-punkten existerar (Jannini et al., 2008). Med hjälp av vaginala ultraljud fann de att G-punkten är ett område av vaginalväggen som är tjockare än den omgivande vävnaden och ligger ungefär en tredjedel av vägen in i slidan på den främre vaginalväggen.

Denna studie orsakade en hel del uppståndelse i det bland forskare, eftersom det var första gången som det fanns någon form av fysiologiska bevis för G-punktens existens. Många kvinnor hade rapporterat att de kände intensiv njutning av stimulering i detta område, men vissa skeptiker hade avfärdat G-punkten som en myt.

Studien visade också att G-punkten är kopplad till klitoris och urinröret, vilket skulle kunna förklara varför vissa kvinnor upplever en känsla av att behöva kissa när deras G-punkt stimuleras. Det ger också en förklaring till varför vissa kvinnor kan uppnå en blandad orgasm, som är en kombination av klitoris- och vaginalstimulering.

Hur hittar man G-punkten?

Att hitta G-punkten kan vara som att försöka hitta en nål i en höstack, men med rätt verktyg och tekniker är det rätt enkelt och kan leda till en oförglömlig upplevelse. Här är mina bästa tips om hur du hittar G-punkten och tar din njutning till nya höjder.

Vart sitter G-punkten?

G-punkten, eller GräfenberG-punkten, är ett mycket känsligt område som ligger inuti slidan, ungefär 4-6 centimeter upp på främre vaginalväggen. Den är uppkallad efter Ernst Gräfenberg, en tysk gynekolog som först identifierade den på 1950-talet. G-punkten är ett litet, svampigt område som består av erektionsvävnad och tros vara den kvinnliga motsvarigheten till den manliga prostatakörteln. När G-punkten stimuleras kan den ge intensiva känslor och till och med leda till kvinnlig utlösning.

Hur vet jag att jag hittat G-punkten?

G-punkten är alltså belägen på slidans främre vägg, ungefär 4-6 centimeter upp från vaginalöppningen. Den är lättast att lokalisera när en kvinna är upphetsad, eftersom G-punkten blir mer framträdande och lättare att hitta med fingrarna. För att hitta G-punkten, för in ett eller två fingrar i slidan och böj dem uppåt mot främre väggen. G-punkten kommer att kännas som en liten, svampig bula, ungefär lika stor som en valnöt. Vissa kvinnor kan tycka att det är lättare att hitta sin G-punkt genom att använda en sexleksak, till exempel en G-punktsvibrator, som är särskilt utformad för nå området från en udda vinkel.

Hur hjälper jag min partner att hitta min G-punkt?

För att hjälpa din partner att hitta din G-punkt kan du börja med att kommunicera med honom eller henne om vad som känns bra och vad som inte känns bra. Det kan vara bra att experimentera på egen hand först, så att du får en bättre förståelse för din egen kropp och vilka känslor du kan förvänta dig. När du är redo att låta din partner prova, vägled honom eller henne till området genom att be honom eller henne föra in fingrarna och kröka dem uppåt mot framväggen. Se till att din partner använder rikligt med glidmedel och börjar med mild stimulering innan han/hon ökar intensiteten. Det är viktigt att komma ihåg att inte alla kvinnor tycker om stimulering av G-punkten, så det är okej om det inte känns bra för dig. Här är några tekniker din partner kan avända för att lättare hitta din g-punkt:

  • Hook Technique innebär att man använder två fingrar för att stimulera G-punkten. Din partner måste föra in sina fingrar i din vagina och sedan kröka dem tillbaka mot naveln. De kan sedan använda en ”kom hit”-rörelse för att utöva tryck och stimulera området. Denna teknik gör att din partner kan rikta in sig direkt på G-punkten och ge mer intensiv stimulering.

  • Pressure Play innebär att du trycker på G-punkten med hjälp av fingrarna eller en leksak. Din partner kan föra in sina fingrar eller en leksak och utöva tryck mot den främre väggen i din vagina. De kan sedan flytta sina fingrar eller sin leksak i en fram och tillbaka rörelse för att öka trycket och ge mer stimulans. Denna teknik kan vara särskilt effektiv för kvinnor som föredrar djupt och intensivt tryck.

Hur hittar man G-punkten med sexleksaker?

Det finns många leksaker på marknaden som är särskilt utformade för att rikta in sig på G-punkten, vilket gör det enklar för dig och din partner att hitta G-punkten och stimulera den på ett skönt sätt. Dessa leksaker är vanligtvis böjda för att matcha vinkeln på slidans främre vägg, vilket gör det lättare att nå G-punkten. Några populära leksaker för G-punkten är t.ex:

  • G-punktsvibratorer – dessa är vanligtvis gjorda av silikon eller hårdplast och är utformade för att vibrera mot G-punkten. De kan användas internt eller externt.

  • G-punktsdildos – dessa liknar vibratorer men vibrerar inte. De är vanligtvis tillverkade av silikon eller glas och är utformade för att föras in i slidan och stimulera G-punkten.

  • G-punktsstimulatorer – dessa leksaker är vanligtvis formade som ett C och är utformade för att föras in i slidan, med den ena änden vilande mot G-punkten och den andra änden vilande mot klitoris.

När du använder en G-punktsleksak är det viktigt att använda mycket glidmedel och börja med mild stimulering innan du ökar intensiteten. Det är också viktigt att rengöra leksaken noggrant efter varje användning för att förhindra spridning av bakterier.

Var sitter g punkten?

Grattis, du har kommit fram till slutet av vår G-punktsguide! Nu när vi gått igenom anatomi, placering och tekniker för att hitta denna mytomspunna erogena zon är det dags att omsätta din nyvunna kunskap i praktiken.

Men innan du går in i sovrummet för att påbörja din G-punktsresa, låt oss sammanfatta några viktiga saker. Först och främst är det viktigt att kommunicera med din partner och prioritera din njutning. Var inte rädd för att säga ifrån och låta din partner veta vad som känns bra för dig. Kom ihåg att din njutning är viktig!

När det gäller att hitta G-punkten ska du inte bli avskräckt om det tar lite tid eller övning. Alla kvinnors kroppar är olika, och det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Men med tålamod, experimenterande och nyfikenhet kommer du att vara på god väg att uppleva en ny form av njutning.

Och glöm inte att ha roligt! Sex och njutning ska inte tas på alltför stort allvar. Utforska din kropp och din partners kropp med en känsla av nyfikenhet och lekfullhet. Prova olika tekniker och leksaker, och var inte rädd för att bli lite kladdig. Sex är trots allt en av de rörigaste, roligaste och vackraste sakerna vi kan göra.

Referenser:

Jannini, E., Gravina, G., Brandetti, F., Martini, P., Carosa, E., Di Stasi, S. M., … & Lenzi, A. (2008). T01-O-09 In vivo measurement of the human G-spot. Sexologies, 17, S52-S53.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst