intervju onlyfans svensk

Exklusiv intervju med den Svenska OnlyFans-kreatören Cece Reey

OnlyFans är en värld av sexuell frihet och affärsmöjligheter. I vår senaste artikel träffar vi Cece Reey, en fru, mamma, lärare, och framgångsrik kreatör på OnlyFans. I vår intervju delar hon med sig av sin resa inom denna unika och ofta missförstådda värld. Med en kombination av sexuell uttrycksfullhet och entreprenörskap har Cece Raay skapat en framgångsrik karriär, vilket bryter både stigma och konventionella normer. I intervjun beskriver hon de uppenbara fördelarna, såsom ekonomisk frihet och självbestämmande, samt de utmaningar och fördomar hon stött på. Från att skapa innehåll som balanserar mellan personlig integritet och publikens önskemål till att hantera de komplexa dynamikerna i relationer och samhällets syn på sexarbete, ger Cece Raay oss en öppen och uppriktig inblick i livet som OnlyFans-kreatör.

Intervju med Cece Reey; en Svensk OnlyFans-modell

Först och främst, jag antar att du äger minst ett par sexleksaker. Vilken är din favoritsexleksak och varför?

Ett par sexleksaker är en underdrift – jag äger massor av leksaker! Men favoriten är Satisfyer Pro tillsammans med en dildo just nu. Eller just nu… så har det varit i väldigt många år! Den kombinationen får mig till himmelriket och är alltid en garanti för minst en orgasm.

Du är en erfaren modell. Hur länge har du varit OnlyFans modell?

Jag drar mig för titeln OnlyFans ”modell”. Jag ser mig inte som en modell, utan mer som en person som producerar vuxenmaterial – kreatör tycker jag är en bättre titel. Jag registrerade mig på Onlyfans efter nyåret 21/22, men det var inte förrän i mars 2022 som jag öppnade kontot för subscribers. Mycket behövdes förberedas kommer jag ihåg. 

Att vara OnlyFans modell är ett ganska nytt, unikt, och ibland kontroversiellt yrke. Vad fick dig att starta en OnlyFans?

Innan OnlyFans ens existerade drev jag en öppen blogg med sexuellt innehåll i form av texter och bilder på mig själv. Detta var för mer än 10 år sedan! Sen fick man barn, bloggen lades på hyllan och när barnen blev stora så började tankarna om OnlyFans komma under julen 2021. I botten handlar det om att jag har en stark exhibitionistisk sida och ett omättat intresse för sex och samlevnad. Något både jag och min make vetat om länge. Det var därför ingen chock för min make när jag började föra samtalet om att jag ville starta en OnlyFans. Utan att blinka sa han: kör! 

Sociala normer kring sexarbete varierar, och det kan påverka hur man blir sedd och uppfattad av sin omgivning. Har du upplevt att folk dömer dig för att du säljer sexuellt content?

Åh ja! Ibland dyker det upp folk i meddelande på sociala medier med väldigt starka åsikter om hur äcklig, omoralisk och opassande jag är som gör vuxenmaterial när jag är gift, mamma och lärare. Jag har aldrig fått en bra motivering till varför de tycker så, men givetvis så vet jag att det har med föreställningen om hur en gift mamma som arbetar som lärare bör vara. Hon ska absolut inte vara vulgär och göra vuxenmaterial. Ska hon ha sex så ska det ske med hennes man och det ska ske privat, utan att omvärlden vet om det. Det är ganska intressant, för det där bottnar i normer om vem vi tycker har rätten att vara sexuell öppen och inte.   

Många modeller använder pseudonymer och undviker att visa igenkännande detaljer som tatueringar eller bakgrunder. Vad gör du för att skydda min identitet?

Ganska mycket faktiskt! Jag använder såklart ett pseudonym, vilket är ett måste om du ska göra dig ett namn i den här världen. Sedan har jag gjort ett aktivt val att gå under kategorin ”no face creator”. Det innebär precis som det låter: jag visar inte ansiktet. Det är bara från läpparna och ner som kommer med i bild och film. Om ansiktet ska vara med så är det mask på som gäller. Allt detta är ju val som lutar mot en säkerhetsaspekt såklart och en liten släng av lathet! Lathet för att jag inte orkar sminka mig. Tar jag bilder från munnen och neråt krävs bara ett läppstift och sen är jag redo för kameran. Det är dock en stor utmaning att dra åt sig en publik som accepterar mysteriet som kommer med att jag aldrig visar ansiktet, men för min anonymitets skull är det värt det.

Näthat eller trakasserier är en realitet många modeller stöter på och det är viktigt att veta hur man ska hanterar detta. Hur hanterar du näthat eller trakasserier?

Genom att ignorera och ta hjälp av blockeringsknappen! Hatet och påhoppen kommer dock i ett mycket litet omfång. Jag hade nästan förväntat mig mycket mer innan jag startade allting. Men sen går det där i vågor. Går man viral någonstans så blir såklart näthatet och påhoppen många fler under en dag eller två. Men generellt så är det mest bara kärlek och nyfikenhet man möts av.

Alla sätter sina egna gränser när de skapar content, men det kan vara frestande att gå längre än vad man är bekväm med för att öka tjäna mer pengar på OnlyFans. Har du ”gått längre” än vad du först tänkte dig när du startade ditt konto, och är det något man måste vara beredd på att göra för att tjäna mer?

Det här är A och O om man ska ge sig in i sexarbete anser jag. Sexarbete ska alltid kännas säkert och tryggt och jag tror detta faller om man kliver över sina egna gränser. I mitt fall kan det handla om förfrågningar om privatbeställda filmer eller bilder där jag ombeds göra specifika saker. I vissa fall har jag sagt nej eftersom det inte har varit inom ramen för mina egna gränser. Jag är kinkvänlig och öppen för förslag eftersom jag, i grunden, är väldigt nyfiken av mig, men att vara kinkvänlig betyder inte att man är gränslös och tackar ja till precis allt. Det här är nog de enda gångerna jag ställs inför det här med gränser. Vill man tjäna mer pengar bör man se över vad man tjänar mest på. För mig är det exempelvis subscriptions och vuxenfilmer, då måste jag fokusera på vilken marknadsföring som leder till mer försäljning av just detta. 

Precis som det alltid är när det handlar om öppen sexuallitet, är OnlyFans omgärdat av fördomar. Vad tycker du är den absolut största felaktiga fördomen människor har om att vara OnlyFans-modell?

Det måste nog vara att många går runt med föreställningen om att man ligger med allt och alla hela dagarna när man arbetar med detta. Så är inte fallet! Jag och de flesta som jobbar med OnlyFans har helt vanliga liv och sexliv. En annan fördom är att man gör sexträffar, vilket jag inte fördömer givetvis. Alla är fria till att göra vad man vill, men bara för att man en gång har subscribeat på en kreatör som gör sexträffar, så betyder det inte att alla andra kreatörer gör detta. Alla som konsumerar

Det finns en marknad för alla sorters innehåll på OnlyFans. Kan man tjäna pengar på att ”bara” sälja fotbilder eller måste det vara mer explicit?

Det tror jag absolut man kan tjäna pengar på fotbilder. Jag känner till flera kvinnor som gör ”pixelvuxenmaterial” som exempel. Och ja, det är precis som det låter! De censurerar sina privata delar i sina vuxenmaterialfilmer och visar sig aldrig nakna på så sätt. Internet är även full av exempel på kvinnor som livnär sig på att endast sälja trosor eller fotbilder. Om det görs via OnlyFans vet jag däremot inte.

Att vara konsekvent och engagerad ökar chanserna att tjäna mer pengar på sin OnlyFans. Hur mycket tid investerar du för att det ska vara lönsamt?

I början var det väldigt många timmar, nu har jag lärt mig vara mer effektiv och rutinerad. Men i det stora hela lägger jag runt 10 timmar i veckan på min OnlyFans. Jag uppdaterar mina sociala medier varje dag. I mitt fall handlar det om Twitter/X, samt att ladda upp nya TikToks på minst 10 olika konton 2-3 gånger varje dag. Sedan måste jag givetvis upprätthålla mitt schema på OnlyFans. Mitt schema är tre nya bildserier i veckan och en ny vuxenfilm i månaden. Därtill måste jag såklart hålla kontakten med ”fans” genom chattfunktionen. Till sist måste jag avvara tid för att redovisa mina inkomster och betala skatt. För mig är det här ett lönsamt koncept, annars hade jag inte gjort vuxenmaterial.

Det är, som sagt, en risk att det kan påverka dina personliga relationer att vara OnlyFans modell, på olika sätt. Vad händer om dina föräldrar eller vänner får reda på vad du jobbar med?

Alla mina vänner vet numera att jag sysslar med vuxenmaterial och jag har bara blivit bemött med positiva kommentarer och stor nyfikenhet. Det är jag väldigt glad för! Däremot vet inte mina föräldrar om det. Det känns alldeles för privat att trycka upp det i deras ansikten, däremot skulle det inte vara hela världen om de fick reda på det. 

Ibland hör man att det finns en marknad för alla kroppsformer och utseenden. Kan man verkligen tjäna pengar på OnlyFans om man inte ser ut som en traditionell modell?

Såklart kan man det! Det är sen gammalt tycker jag. För mig är det jättetydligt att alla sorters människor med olika personligheter, utseenden och kroppsformer tar plats på OnlyFans. 

Många funderar på om man kan tjäna mer som OnlyFans modell genom att använda sexleksaker – stämmer det?

Absolut! Det handlar ju om att hitta sin nisch. Jag känner till ett par kreatörer som har nischat in sig på drak- och tentakeldildos till exempel.

Många som funderar på att börja med OnlyFans önskar att de kunde förbli anonyma. Måste man visa sitt ansikte, och hur påverkar det ens förmåga att tjäna pengar?

Jag som valt att inte visa ansiktet svarar ju självklart nej på den frågan – man måste inte visa sitt ansikte! Jag vet inte om det påverkar förmågan att tjäna pengar. Jag tjänar ju pengar, men vet inte om jag hade tjänat mer om jag hade visat ansiktet. Det är omöjligt att svara på. Men jag är helt säker på att man behöver jobba hårdare om man väljer att inte visa ansiktet. 

Den främsta frågan många undrar över är hur mycket man faktiskt tjänar som OnlyFans-modell. Vad tjänar du på en genomsnittlig månad?

Oj, här blir jag så typisk svensk! Man pratar ju inte privatekonomi öppet. Men om jag kan säga såhär: jag tjänar femsiffriga belopp varje månad. Bör tilläggas att dessa femsiffriga belopp går upp och ner varje månad. Detta beror helt på hur viral jag går på TikTok eller Twitter. Jag har inte alltid tjänat femsiffriga belopp heller. Det tog nio månader för mig att gå från fyrsiffrigt till femsiffrig månadsinkomst på OnlyFans. 

Att kontinuerligt bli bedömd av andra kan påverka hur vi ser på oss själva. Hur har det påverkat din självkänsla eller kroppsbild att vara OnlyFans modell?

Min självkänsla och kroppsbild har alltid varit god och jag får nog erkänna att den blivit ännu bättre sedan jag startade OnlyFans. Man blir konstant uppskattad för sin kropp, sin person och för materialet man producerar. Sen finns det självklart personer som kommenterar att man är för tjock, men då blir jag såhär – jaha okej, gå och titta på någon som är smalare då? Svårare än så är det inte. 

Prenumeranter har säkert olika preferenser och föredrar att se en viss typ av content. Vilka sexleksaker får mest uppmärksamhet från OnlyFans-prenumeranter?

Det måste nog vara mina drak- och tentakeldildos som fått en hel del uppmärksamhet när det kommer till saker som ska användas på mig själv så att säga. Men det som uppmärksammas allra mest är nog min strapon, sprutdildo och min manliga sexdocka. Min nisch är ju kvinnlig dominans av undergivna män, då blir det en del pegging och dildos i fokus!

Det kan säkert vara psykiskt påfrestande att vara OnlyFans modell, och det är viktigt att ha strategier för att hantera stressen. Hur tar du hand om din mentala hälsa när du får kommentarer och feedback från dina följare?

Jag ignorerar och blockerar om det är hat. Är det upplyftande kommentarer känner jag mig bara glad och stärkt av dem. Det som är psykiskt påfrestande för mig är att jag blir för hård mot mig själv. Det kan handla om mål jag har satt upp för sitt företag, men inser att jag inte kommer nå inom närtid. Då är det viktigt med stöd omkring sig – det stödet får jag främst från andra kreatörer som man har kommit nära. 

Att påbörja en karriär som OnlyFans-modell kan ibland ses som ett stort beslut riskerar att bli en permanent del av ens liv. Vad händer om man bestämmer sig för att sluta med OnlyFans – går det verkligen att sluta och återgå till livet före OnlyFans?

På ett sätt blir det man gör permanent eftersom ens material ligger på internet och där kommer det att ligga för evigt. Men jag tror absolut man kan återgå till livet före OnlyFans. Jag lever ju mitt vanliga liv fortfarande. Jag har mitt primära jobb som lärare, OnlyFans är ju bara mitt företag jag sysslar med på fritiden. För mig är det alltså ingen större skillnad. 

OnlyFans bara växer och allt fler är nyfikna på att starta en OnlyFans. Skulle du rekommendera andra kvinnor till att bli OnlyFans modell, och vilka råd skulle du ge dem som känner sig nyfikna?

Jag skulle inte rekommendera det ”bara sådär”. Är man nyfiken på att starta en OnlyFans är mitt råd att läsa på och att läsa på mycket innan man beslutar sig. Det finns massor av poddar och youtubevideos där OnlyFanskreatörer pratar öppet om för- och nackdelarna med jobbet. För att veta vilken ände du ska börja i behöver du lyssna på andras erfarenheter och ta till dig deras tips. Min uppfattning är att många tror att det bara är att öppna en OnlyFans för att pengarna ska börja trilla in. Det blir kanske så för en person som redan byggt sig ett namn på sociala medier, men om du är helt okänd så börjar du praktiskt taget från 0. Man måste synas på sociala medier för att dra till sig trafik, och det är ett hästjobb! Jag brukar säga att jobbet kring OnlyFans handlar om 95% marknadsföring och 5% vuxenmaterial.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Jag tycker det var mycket intressant att läsa om Mammas erfarenheter på Onlyfans. Jag älskar hennes material och kontakten med henne som kreatör och Gudinna.

    0
    0

test

twst