Kan man bli gravid om man sväljer sperma?

Kan man bli gravid om man sväljer sperma?

Hej! Hoppas du har det bra! Jag har en fråga som jag liksom inte riktigt får svar på. Det är lite pinsamt att fråga, men jag tror du är rätt person att vända sig till.

Så min fråga är: Kan man bli gravid om man sväljer sperma? Det finns så mycket snack bland kompisar och på nätet, och jag blir bara mer förvirrad. Jag fattar att för graviditet ska ske, måste spermier nå ägget och så, men finns det ens en liten, liten chans att man kan bli gravid på detta sätt, genom magen liksom? Skulle vara super om du kunde hjälpa mig med detta. Tack så mycket på förhand!

-Sofie

Kan man bli gravid om man sväljer sperma?

Först och främst, ingen fråga är för pinsam, och det är toppen att du frågar om sånt du är osäker på. Så, låt oss dyka in i din fråga: Nej, det är omöjligt att bli gravid genom att svälja sperma. Graviditet kräver att spermier når ett ägg, vilket endast kan ske om spermierna deponeras i slidan och simmar upp genom livmoderhalsen till äggledarna där befruktning kan ske. När du sväljer sperma, går den genom matsmältningssystemet – ett helt annat system som bryter ner och absorberar mat, men inte hanterar reproduktion.

Vad händer när man sväljer sperma?

Matsmältningssystemet och reproduktionssystemet är helt åtskilda och fungerar oberoende av varandra. Spermier är inte utformade för att överleva i matsmältningssystemets sura miljö i magen, och de kan absolut inte ”resande” från mag-tarmkanalen till reproduktionssystemet. Det är biologiskt omöjligt.

Men man kan få könssjukdomar

Däremot är det jätteviktigt att komma ihåg att oralsex, precis som andra sexuella aktiviteter, kan ha risker för överföring av sexuellt överförbara infektioner (STI). För att skydda dig själv och din partner, är det klokt att använda skydd som kondomer eller dental dam vid oralsex. Det finns många typer av skydd som kan göra sex både säkrare och fortfarande njutbart.

Om du känner dig osäker kring något som rör sex, preventivmedel, STI:er eller din sexuella hälsa, är det alltid bäst att söka information från tillförlitliga källor. Det kan vara en läkare, en sexualrådgivare, eller tillförlitliga hälsoinformationssajter på internet. Att få rätt information är nyckeln till att göra informerade beslut om din kropp och din hälsa.

Hoppas det här hjälper, och tveka inte att ställa fler frågor om du har några! Ta hand om dig!

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst