Kan man se om en man har stor penis på hans händer?

”Jag tror att jag fick en orgasm när jag gymtränade?”

Så.. det här hände det för typ två dagar sedan och jag kan inte sluta tänka på det. Jag var på gymmet och gick på trappmaskinen. Efter typ 20 minuter in, när jag pausade för att stiga upp på nästa steg, kände jag en ÖVERVÄLDIGANDE ”gripande” känsla i min vagina. Jag var tvungen pausa för att släppa ut ett par suckar och sedan kramade jag ihop mina lår för att få stopp på känslan, vad den nu var. Även om det var kortvarigt var känslan så stark, och jag undrar fortfarande vad det var som hände eller vad som utlöste det? Jag var inte kåt innan eller något, jag har aldrig ens haft sex så jag vet inte ens om det är så det känns. Allt jag vet är att det kändes bra. Jag har haft liknande upplevelser från typ en dröm, att jag vaknat upp med den känslan men det har aldrig varit på den nivån jag kände på gymmet. Finns det någon som har någon förklaring till vad som kan ha hänt?

-Molly, 24

Fick jag en orgasm när jag tränade?

Tack för att du delar med dig av din unika upplevelse, det låter verkligen fascinerande. Människokroppen är en invecklad, komplex och ibland mystisk maskin, och den överraskar oss ofta på unika sätt. Inte minst när det gäller sexuell upphetsning. Det du har beskrivit här kan potentiellt vara ett fenomen som kallas coregasm.

Vad är en coregasm?

Begreppet ”coregasm” myntades av sexologer och innebär en orgasm som upplevs under träning, särskilt under övningar eller moment som aktiverar din core (dvs. mage, rygg och bäckenbotten). I motsats till vad många kanske tror är orgasmer inte uteslutande knutna till sexuell aktivitet eller upphetsning. De kan uppstå under en mängd olika omständigheter, och träningsinducerade orgasmer (EIO), eller ”coregasms”, är ett sådant exempel.

Termen coregasm kommer från den uppenbara kopplingen mellan övningar som aktiverar de centrala magmusklerna och spontana, icke-sexuella orgasmer. Den exakta fysiologiska förklaringen är inte helt klarlagd, men det finns några teorier.

Varför kan man få orgasmer av gymträning?

En av dessa teorier går ut på att bäckenmusklerna, som spelar en avgörande roll för sexuell njutning och orgasm, indirekt stimuleras under vissa fysiska övningar. De drar ihop sig och slappnar av, liknande det som händer under en orgasm. Stairmaster maskiner på gymmet, som kräver en betydande ansträngning av underkroppen och bålen, skulle verkligen kunna framkalla en sådan reaktion.

En annan teori handlar om det ökade blodflödet och endorfinfrisättningen i samband med kraftig träning. Endorfiner är signalsubstanser som ger känslor av eufori och smärtlindring, vilket bidrar till den så kallade ”runner’s high” som upplevs av många idrottare. När denna rusning av endorfiner kombineras med den ökade cirkulationen i bäckenregionen under ett ansträngande träningspass kan det potentiellt leda till att kroppen får en orgasm.

Fick jag en orgasm på gymmet?

Även om coregasms vanligtvis förknippas med magövningar, kan de faktiskt uppstå under andra typer av träning. Din upplevelse på Stairmaster passar in i denna bredare förståelse. Stairmaster är en ansträngande träningsmaskin som aktiverar flera muskelgrupper, inklusive bålen och underkroppen, som båda ligger i närheten av bäckenmusklerna.

Dessutom, med tanke på att du aldrig har haft sex, kanske du undrar om den känsla du kände liknade en sexuell orgasm. Faktum är att det inte finns någon universell beskrivning av hur en orgasm känns, eftersom upplevelsen varierar mycket mellan olika individer. Många beskriver det dock som en intensiv, behaglig frigörelse av ackumulerad sexuell spänning, vilket stämmer överens med vad du upplevde.

Är det möjligt att få orgasm av fysisk träning?

Trots att du inte var sexuellt upphetsad är det fullt möjligt att kombinationen av fysisk ansträngning, muskelspänningar och ökat blodflöde i bäckenregionen kan ha lett till denna behagliga känsla, som vi kan anta var en orgasm. Så, förmodligen kan du ha upplevt en coregasm.

Det är viktigt att betona att det inte är något du behöver oroa dig för. Coregasms är i allmänhet ofarliga och för vissa människor kan de till och med bidra med lite njutning i deras annars tråkiga träningsrutiner. Men om du tycker att denna upplevelse är obehaglig eller om den börjar störa dina träningspass, skulle jag rekommendera att du söker professionell rådgivning, som att prata med en psykolog.

Core-orgasmer är inte vanliga

Kom ihåg att detta inte är ett vanligt ämne i vardagliga samtal, så alla kanske inte är medvetna om att det existerar eller känner sig bekväma med att prata om det. Men att vara nyfiken och vilja förstå våra kroppar bättre är ett viktigt steg mot vår sexuella resa. Du är inte ensam, och det är helt okej att prata om dessa upplevelser och ställa frågor.

Det är också värt att notera att sexuell njutning inte enbart kommer från samlag eller direkt sexuell stimulans. Detta är en förutfattad mening många människor har om sexuell njutning. Att utforska sin kropp, upptäcka vad som känns bra och förstå olika former av njutning är alla viktiga delar i att utveckla en hälsosam och positiv relation till sin egen sexualitet. Din upplevelse på gymmet är ett bevis på att vår sexuella upptäckresa kan ta oss till oväntade platser, och att det är helt normalt.

Det är uppmuntrande att se människor omfamna de olika sätt som deras kroppar kan känna njutning på. När allt kommer omkring handlar den sexuella resan lika mycket om självupptäckt som om själva akten.

test

twst