kan jag få klamydia av en sexleksak

”Kan min vibrator ge mig klamydia?”

Hej! Jag hade klamydia i april men gick efter det på antibiotika. Efter detta skaffade jag pojkvän och jag har endast haft sex honom (även han hade klamydia tidigare och gick på behandling för det) och ingen av oss har haft sex med andra. Så efter behandlingen mot klamydia har vi båda haft sex med bara varandra. Däremot använde jag en satisfyer vibrator under klamydiabehandlingen och jag har nu använt den igen. Jag undrar om det finns en risk för att få klamydia igen av att använda denna vibratorn som då användes under en klamydiabehandling?

-Molly

Tack så mycket för ditt mail. Generellt sett, om du har noga rengjort din vibrator ordentligt efter att du använt den under din klamydiabehandling, bör det normalt sett inte finnas någon risk för att få klamydia igen. Klamydia är en bakterie som vanligtvis inte överlever länge utanför kroppen, så risken att få klamydia från en yta som en sexleksak är väldigt låg, särskilt om det har gått en tid sedan du senast använde sexleksaken.

Risken att smittas av klamydia via en sexleksak är relativt låg

Det är dock viktigt att rengöra sexleksaker ordentligt efter varje användning för att förhindra spridning av alla typer av infektioner, inte bara klamydia. Använd en rengöringsprodukt som är avsedd för sexleksaker, eller tvål och varmt vatten. Se till att sexleksaken är helt torr innan du förvarar den på ett säkert ställe.

Om du misstänker att du har klamydia är det viktigt att testa dig

Om du eller din partner har några symptom som tyder på klamydia, bör ni båda testa er igen. Symptom kan inkludera smärta vid urinering, ovanliga flytningar, smärta i underlivet, eller i vissa fall, inga symptom alls. Om ni båda har blivit behandlade och inte haft sex med någon annan sedan dess, är det dock osannolikt att ni skulle ha klamydia igen, om ni inte har blivit utsatta för bakterien på något annat sätt. Det är viktigt att vara medveten om att det är avgörande att följa de rekommenderade riktlinjerna för säkrare sex och att upprätthålla regelbundna hälsokontroller för att undvika smittsamma sjukdomar som klamydia. Var noga med att rådfråga en läkare eller en sexuell hälsotekniker för ytterligare information och råd.

Hoppas detta hjälper! Om du har fler frågor, tveka inte att fråga.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst