sexleksaker för voyeurism och exhibitionism

Sexleksakerna som gör din voyeuristiska och exhibitionistiska upplevelse så mycket bättre

En svensk studie som utförts av forskare vid Karolinska Institutet fann att 3,1% av ett urval av 2 450 svenskar i åldern 18 till 60 rapporterade minst en incident där de blivit sexuellt upphetsade av att exponera sina kön för en främling. Män var mer exhibitionistiska än kvinnor (4,1% vs 2,1%). Dessutom rapporterade 7,7% minst en incident av att bli sexuellt upphetsade av att spionera på andra som har sex, med män mer voyeuristiska än kvinnor (11,5% vs 3,9%). Men vad är egentligen voyeurism och exhibitionism, och vilka sexleksaker eller hjälpmedel kan man använda för att tillfredsställa de unika behoven som dessa fetischer för med sig? Det ska vi ta reda på i den här artikeln.

Voyeurism vs. exhibitionism

Voyeurism och exhibitionism är två sexuella preferenser eller fetisher som ofta nämns i samma andetag eftersom de passar väldigt bra tillsammans, trots att de är motsatser till varandra.

Voyeurism handlar om att få sexuell njutning av att iaktta andra människor när de är nakna, onanerar eller har sex. Det är som att vara en ”fluga på väggen” och njuta av att titta på andra när de är sexuellt aktiva.

Exhibitionism, å andra sidan, är motsatsen. Det handlar om att själv vara i centrum och njuta av att andra tittar på dig. Det kan innebära allt från att flasha dina könsorgan till att ha offentligt sex där andra kan se på.

Det intressanta är att dessa två ofta hänger ihop i sexuella scenarier. En voyeur njuter av att titta, och en exhibitionist njuter av att bli sedd. Det blir nästan som en symbios; de kompletterar varandra.

Skillnaden ligger i dynamiken. Voyeuren är mer av en passiv observatör, medan exhibitionisten är den aktiva parten som aktivt drar uppmärksamheten till sig. Båda parterna finner dock stor sexuell tillfredsställelse i sina respektive roller.

Det är viktigt att nämna samtycke här. För att voyeurism eller exhibitionism ska vara etiskt korrekt krävs det samtycke från alla inblandade parter. Det är skillnad på att vara en del av en överenskommen sexuell lek och att inskränka på någons integritet.

Fetischer och parafilier relaterade till voyeurism och exhibitionism

Det finns ju en hel del underkategorier och relaterade fenomen när det gäller voyeurism och exhibitionism. Ett exempel är candaulism, som är en variant av cuckold-fenomenet. I candaulism får en person sexuell upphetsning av att visa upp sin partner naken eller i sexuellt utmanande kläder för en annan person eller en hel grupp individer. Det är en slags blandning av voyeurism och exhibitionism, eftersom den som visar upp sin partner får en kick av att ”titta på att någon annan tittar”.

Om vi går djupare in på voyeurism, har vi zentaifilistisk voyeurism, där personen blir upphetsad av att titta på folk i kostymer eller dräkter utan att nödvändigtvis se könsorganen. Det går mer på fantasin och rollspelsaspekten som uniformen för med sig.

Inom exhibitionism har vi också anilingus-exhibitionism, där personen får upphetsning av att visa upp anallekar eller rimming. Det går sedan in på mer specifika sexuella aktiviteter men behåller fortfarande elementet av att bli sedd.

Parafillier kan också inkludera en mix av dessa, som ”dogging,” där personer har sex i offentliga eller semi-offentliga miljöer med risken (eller förhoppningen) att bli iakttagna. Det tillfredsställer både voyeuristiska och exhibitionistiska behov.

Sexleksaker för voyeurister

För voyeurister handlar det mer om att iakta. Sexleksaker och hjälpmedel som hjälper dem att göra detta diskret och på ett icke-inträngande sätt är perfekta. Det kan vara allt från spionkameror till kläder med ”kikhål” som förstärker känslan av att vara en observatör snarare än en deltagare.

Spionkamera

I dagens digitala värld kan en liten, diskret kamera vara guld värd för en voyeur. Många modeller är små nog att placeras nästan var som helst och kan ofta fjärrstyras via en app. Det viktiga här är att alla involverade vet om och samtycker till filmningen. Med en sådan här kamera kan du fånga varje detalj, från förspel till onani, och njuta av allt du ser i realtid. Med rätt app kan även en gammal mobiltelefon omvandlas till en spionkamera som går att gömma nästan vart som helst.

Teleskopisk pinne med spegel

Det här kan låta som något från en komedifilm, men de finns faktiskt. Detta verktyg låter dig smygtitta runt hörn eller under hinder. Så, om din partner är med på det, kan du använda detta för att skapa en känsla av avstånd och mystik, trots att du fortfarande är i samma rum. Eller angränsande utrymmen, som två toalettbås bredvid varandra.

Kläder med kikhål eller fönster

Det finns underkläder och andra typer av kläder som har strategiska hål eller genomskinliga ytor. Detta ger en känsla av att titta ”genom” något, vilket kan vara mycket upphetsande för en voyeur. Om du har en villig partner så kan dessa kläder vara något att utforska tillsammans.

Sexleksaker för exhibitionister

Exhibitionister får en kick att bli iakttagen. Därför passar sexleksaker och kläder som gör att de kan ”visa upp” sig perfekt för deras behov. Fjärrstyrda sexleksaker gör att de, indirekt, kan inkludera andra i deras sexuella upplevelse utan att visa upp sig på ett sätt som är förargelseväckande.

Trådlös vibrator

Tänk dig att du sitter på en offentlig plats med din partner. Du har en fjärrstyrd vibrator i dig eller precis innanför trosorna, och din partner kontrollerar intensiteten på vibrationerna som stimulerar dig. Ingen runt omkring vet varför du plötsligt ser så nöjd ut. Den här sexleksaken låter dig njuta av att vara i fokus, även om bara du och din partner vet vad som händer.

Crotchless eller Open-Cup underkläder

Detta är som gjort för exhibitionister – underkläder som kan bäras under vanliga kläder, som en exponerande hemlighet. Tänk öppen gren eller urringningar som inte lämnar något åt fantasin om de skulle exponeras. Du får visa upp dina mest intima delar, samtidigt som du fortfarande har kläder på dig. Det ger en känsla av att vara ”otillgänglig men ändå tillgänglig”, vilket är en stark trigger för många exhibitionister.

Sexgunga eller sexställning

Om du verkligen vill dra på med en show, kan en sexgunga vara grejen för dig. Inte bara får du en rad olika sexuella positioner; du kan även placera den så att den är synlig från flera vinklar. Det blir som en levande sexshow där du och din partner är huvudrollsinnehavarna.

Att njuta av voyeurism och exhibitionism

Glöm inte att det viktigaste är samtycke och öppen kommunikation med din partner eller partners. Livet är för kort för att inte utforska och njuta av allt det spännande som finns därute. Så var inte rädd för att experimentera och hitta det som får dig att känna dig levande. Du gör inte bara dig själv en tjänst, utan även den eller de du delar dina intima upplevelser med. Ha så kul och lev ut dina fantasier.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst