Vad gör en penisring?
Denna artikeln innehåller reklam

Vad är en penisring och vad används den till?

En penisring är en sexleksak som är utformad för att bäras runt penisroten eller runt både penis och testiklar samtidigt, beroende på den specifika designen. En penisrings primära syfte är att begränsa blodflödet från den erigerade penisen för att göra erektionen hårdare, mer fyllig, och öka njutningen. Här är ett set med penisringar som är pefekta för nybörjare som vill prova på. En kukring kan tillverkas av olika material som silikon, läder eller metall.

vad är en penisring?

Vad gör en penisring?

En penisring förbättrar erektionen

Den första och mest välkända funktionen hos en penisring är att hjälpa till att förlänga erektionen. Vid upphetsning pumpar kroppen blod in i penisens svampliknande svällkroppar, vilket får den att hårdna och förlängas – ett fenomen som vi kallar erektion. Genom att omsluta penisens bas begränsar kukringen återföringen av detta blod tillbaka till kroppen, vilket gör att det erigerade tillståndet bibehålls under längre tid. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för män som har erektionssvårigheter, eftersom det kan hjälpa till att upprätthålla det erigerade tillståndet under en längre tid, vilket innebär att mannen kan ha sex längre och känna mindre oro för att ståndet ska slakna.

En penisring gör orgasmerna mer intensiva

Den andra funktionen hos en penisring är att öka den orgasmiska intensiteten. Begränsningen av blodflödet som orsakas av ringen innebär att, när orgasm så småningom inträffar, kan känslan förstärkas avsevärt. Uppbyggnaden av tryck, i kombination med den fördröjda tillfredsställelsen, kan leda till ett explosivt klimax som kan vara mycket mer intensivt än vad som upplevs vid en vanlig utlösning.

En penisring stimulerar nya områden

Den tredje funktionen hos en kukring kommer från de varianter som har inbyggda vibratorer eller speciella former. Dessa konstruktioner tjänar det dubbla syftet att förlänga erektionen och ge ytterligare stimulans till både bäraren och potentiellt deras partner under samlag. För bäraren kan vibratorn stimulera penis och testiklar, vilket ger ett extra lager av känsla. Hos heterosexuella par kan ringens vibrerande komponent också stimulera klitoris under penetrerande sex, vilket ger ytterligare njutning och potentiellt kan hjälpa kvinnan att nå orgasm under sex.

En penisring förhindrar tidig utlösning

Den fjärde funktionen en penisring uppfyller är att hjälpa till att kontrollera utlösningen. Ejakulation är i grunden en reflex som utlöses av en viss nivå av sexuell stimulans. För dem som tenderar att nå orgasm något snabbare än de eller deras partners skulle vilja kan en kukring ge en hjälpande hand. Genom att trycka på penisbasen kan den bedöva området något och därmed bidra till att förlänga tiden innan klimax. På så sätt kan en penisring hjälpa män att bättre kontrollera sin orgasm och förlänga sina sexuella stunder.

En penisring kan stimulera perineum

För det femte har vissa typer av kukringar, så kallade perineumringar, en extra del som sträcker sig ut för att trycka mot perineum – området mellan pungen och anus. Detta område innehåller en uppsjö av nervändar och är särskilt känsligt för tryck och vibrationer. Genom tryck eller vibrationer på detta område kan perineumringen erbjuda ytterligare njutning för mannen under sex, vilket förbättrar den totala sexuella upplevelsen för båda.

En penisring gör penisen snyggare

Slutligen är en annan funktion hos en kukring att öka den visuella upphetsningen. Precis som alla underkläder eller erotiska kostymer kan en kukring också spela en roll i den erotiska estetiken under sex. En väl sittande penisring kan få penis att se större och mer ådrig ut på grund av det begränsade blodflödet, vilket kan vara visuellt upphetsande för både bäraren och partnern. Det stora utbudet av stilar och material som kukringar finns i – från elegant metall till sexigt silikon, till läder prytt med nitar – bidrar till den visuella stimulansen som är så viktig under sex.

Så i grund och botten är en kukring ett mångsidigt och kraftfullt sextillbehör som kan förbättra den sexuella prestationen hos män och den sexuella njutningen hos både mannen och hans partner. Oavsett om den används som ett verktyg för att förlänga erektioner, förstärka klimax eller lägga till en extra våg av vibrerande njutning, är denna enkla men effektiva sexleksak ett bevis på den nyanserade förståelsen av manlig sexuell fysiologi.

Hur känns det att bära en penisring?

Att bära en kukring framkallar en rad olika känslor och senasationer beroende på material, design och storlek – vissa förväntade, andra oväntade. Det är en unik upplevelse som varierar från person till person, men här är fyra distinkta känslor som du kan uppleva när du bär en penisring.

Spänning och tryck

Den första känslan är en känsla av förträngning och ökad hårdhet i både penisskaftet och ollonet. När en kukring är rätt påsatt appliceras ett hårt tryck runt penisroten, vilket kan kännas som ett fast grepp. Trycket gör att blodet stannar kvar i penisvävnaden, vilket leder till en erektion som ofta beskrivs som styvare, fylligare och större än vanligt. Den ökade hårdheten och den ihållande känslan av att något greppar runt skaftet kan leda till en ökad medvetenhet om din egen upphetsning, vilket gör att varje beröring, drag eller stöt känns mer intensiv.

Psykologisk upphetsning

Den andra känslan du kan uppleva är en förhöjd känsla av sårbarhet eller utsatthet. Det tryck som en kukring skapar runt penisroten kan göra att penisens vener blir mer synliga och att själva penisen ser större och mer uppsvälld ut. Denna förändring av kan vara visuellt stimulerande för både dig och din partner. Men känslan av att vara on display eller mer synlig kan framkalla känslor av sårbarhet, särskilt hos dem som är nya med att bära kukringar. Det är en oväntad känsla som är mer psykologisk än fysisk, men ändå en del av hela upplevelsen för vissa individer som väljer att bära penisringar under sex.

Mer stimulans

Om du har valt en kukring som är utrustad med en vibrator kan det pulserande brummet mot din penisrot, testiklar eller perineum (beroende på ringens design) vara en märklig känsla. Det är ett slags stickande surr som, även om det är utformat för att öka njutningen, kan kännas främmande eller till och med kittlande för vissa i början. Men med tiden upptäcker många män att denna märkliga känsla kan ge en extra härlig dimension till deras sexuella upplevelser.

Obehag

Slutligen kan det också uppstå obehag eller domningar om kukringen inte sitter ordentligt på plats. En för trång ring kan nypa eller klämma obehagligt runt penisen, vilket leder till en känsla som är mer smärtsam än njutbar. Det kan även orsaka domningar, en känsla som liknar att din penis ”somnar”, som om den har berövats all känsel. Detta kan kännas konstigt och oroväckande, och är en tydlig signal om att du måste ta bort ringen omedelbart och välja en större storlek.

Vad ska man tänka på när man köper en penisring?

Om du funderar på att köpa din första kukring är det viktigt att du gör ett välgrundat val som prioriterar komfort, säkerhet och är kompatibilitet med dina sexuella önskemål. Här är tre tips som kan vägleda dig till en penisring som passar just dina behov.

Välj rätt material

För det första, välj rätt material och storlek. Kukringar finns i en mängd olika material, t.ex. silikon, gummi, läder eller metall. Om du är nybörjare kan ett mjukare material som silikon eller gummi vara mer förlåtande och bekvämt, eftersom det ger mer flexibilitet och stretch. Storleken är också avgörande, eftersom en för trång ring kan orsaka obehag eller till och med skada runt penisroten, medan en för lös penisring inte ger önskad effekt. Generellt bör en ring vara tillräckligt tight för att begränsa blodflödet men inte så mycket att det orsakar smärta eller obehag. En bra utgångspunkt är att mäta omkretsen runt din penis i erigerat tillstånd, dela det med 3,14 och välj en ring med en diameter som är något mindre än resultatet för att få en bra passform.

Fundera över varför du vill ha en penisring

För det andra bör du fundera över vad du ska använda penisringen till. Är du främst intresserad av att bibehålla en erektion, fördröja utlösningen, göra ditt paket mer visuellt tilltalande eller ge extra stimulans till dig eller din partner? Att svara på dessa frågor hjälper dig att vägleda ditt köp. Om du vill ha extra stimulans kan du till exempel välja en vibrerande kukring eller en modell med perineumstimulering. Om det visuella tilltalet är en prioritet kan en mer estetisk design vara ditt val.

Prioritera säkerhet

Slutligen, prioritera hur lätt penisringen är att ta bort. Om du behöver ta av dig kukringen snabbt (t.ex. om den sitter för hårt eller om du känner obehag) är det viktigt att du kan göra det utan problem. Detta är särskilt viktigt för nybörjare som inte är bekanta med hur det känns när en penisring spänner åt runt penisen. Material som silikon och gummi är utmärkta val om du vill känna dig säker. Metallringar, även om de är hållbara och tilltalande, erbjuder inte samma flexibilitet och bör användas när du är mer erfaren.

Sammanfattningsvis bör din första kukring vara en balans mellan komfort, effektivitet och säkerhet. Tänk på material och storlek, ha en tydlig uppfattning om vad du vill ha ut av leksaken och se till att den enkelt kan tas av vid behov.

penisring

Hur sätter man på en penisring?

Innan du använder en penisring första gången är det viktigt att veta hur du sätter på den korrekt. Här är fyra detaljerade steg som guidar dig genom processen.

Steg 1: Förbered dig själv

Börja med att se till att din penis är i ett halvt erigerat tillstånd – inte för mjuk, inte helt hård. En penis som är för mjuk kan göra det svårt att sätta på ringen, medan en helt erigerad penis kan göra processen obekväm eller till och med omöjlig, särskilt om du är nybörjare. Ett tillstånd av semi-arousal gör att du bekvämt kan sätta på penisringen samtidigt som den är tillräckligt fast för att ringen ska hålla sig på plats. Om du använder en silikon- eller gummiring kan lite vattenbaserat glidmedel på insidan av ringen underlätta processen.

Steg 2: Placera ringen

Håll i ringen med båda händerna och sträck långsamt ut den. Om du bara placerar den runt penisskaftet, för du den helt enkelt över penishuvudet och sedan försiktigt ner till basen. Om penisringen du använder är gjord för att också inkludera dina testiklar måste du glida en testikel i taget genom ringen innan du slutligen leder din penis genom öppningen. Ringen ska till slut sluta tätt runt basen av din penis eller runt både din penis och testiklar, beroende på vad du föredrar.

Steg 3: Justera och säkerställ komfort

När ringen är på plats, ta en stund för att justera den så att den känns bekväm. Den ska sitta åt men inte för hårt – du vill inte strypa cirkulationen eller orsaka smärta. Du ska kunna få plats med ett lillfinger under ringen och den ska vara lätt att ta bort. Om du känner obehag eller om din penis börjar bli lila eller domna bort, är det ett tecken på att ringen är för trång och måste tas bort omedelbart.

Steg 4: Njut av upplevelsen

Med ringen korrekt placerad är det dags att omfamna upplevelsen. Oavsett om du leker solo eller har sex med en partner, tillåt dig själv att njuta av känslorna som kukringen ger – den ökade styvheten, den förhöjda känsligheten, och den förstärkta upphetsningen. Kom ihåg att ringen kan fördröja din orgasm, men när den väl kommer kan den vara betydligt mer intensiv.

Att sätta på en kukring är en process som kräver tålamod, ömhet och en förståelse för din kropps gränser.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst