Vad-ska-jag-göra-när-han-inte-får-upp-den

”Han får inte stånd med mig”

Innehåll dölj

Jag (F26) har träffat en fantastisk, underbar och snäll kille (M27) som passar mig som pojkvän på alla möjliga vis. Utom när det kommer till sexet. De första gångerna fick han inte upp den. Han lyckades en gång. Men nu är det samma sak igen. Den hårdnar när vi hånglar, hela tiden har han stånd då. Sen när den väl ska in så slaknar den. Jag blir galen! Jag känner mig så oattraktiv även fast jag VET att det inte är det det handlar om. Någon som har varit med om samma och har tips? Vill inte förlora denna underbara kille pga detta.

-Visbytös

Låt oss prata om något som de flesta av oss inte gillar att erkänna eller prata om – erektionsproblem. Det är inte det sexigaste ämnet som finns, men det är en verklighet för många av oss. Om du någonsin har legat i sängen med din man och han inte kunde få upp den eller hålla den uppe under sex vet du hur frustrerande och förvirrande det kan vara. Du kanske börjar undra om han inte är attraherad av dig eller om du gör något fel. Men så här är det: allt handlar inte om dig. Det kan faktiskt bero på hans kropp och hans sinne, och det finns många anledningar till varför han kan ha problem med att få upp den.

Det är viktigt att diskutera det här ämnet eftersom det är så vanligt och kan vara otroligt plågsamt för båda parter. Kommunikation är nyckeln i alla relationer, särskilt när det gäller sex. Om din man upplever erektionsproblem är det viktigt att ha ett öppet och ärligt samtal om det. Även om det finns smidiga krämer som gör det enklare för honom att få stånd, är alltid kommunikation den bästa läsningen. Genom att förstå orsakerna och potentiella lösningar kan ni tillsammans hitta sätt att förbättra er sexuella upplevelse och ert förhållande. Att ignorera problemet eller att skämmas över det kommer bara att förvärra saker och ting.

I din här artikeln kommer vi prata om varför erektionsproblem uppstår. Om du vill ha svar på de vanligaste frågorna om erektionsproblem han du klicka här och få svar.

Vanliga orsaker till varför din pojkvän kan ha svårt att få eller behålla en erektion

Det finns många anledningar till varför din kille kan ha svårt att få eller bibehålla en erektion. Här är några av de vanligaste:

 • Stress – Stress är en av de största orsakerna till erektionsproblem. När din man är stressad frisätter kroppen kortisol, vilket kan störa kroppens sexuella funktion och hämma både lust och prestationsförmåga.
 • Fysiska/medicinska tillstånd – Vissa fysiska eller medicinska tillstånd som diabetes, hjärtsjukdomar, högt blodtryck och hormonella obalanser kan bidra till erektionsproblem.
 • Alkohol – Även om några drinkar kan bidra till att slappna av och höja humöret kan överdriven alkoholkonsumtion ha motsatt effekt. För mycket alkohol kan störa kroppens förmåga att uppnå och bibehålla en erektion.
 • Prestationsångest – Ångest för sexuell prestation, särskilt i nya eller stressiga situationer, kan göra det svårt för din kille att få eller behålla en erektion.
 • Bristande attraktionskraft – Om din man inte känner sig attraherad av dig, eller om det finns andra problem i förhållandet, kan detta påverka hans sexuella lust och prestation.

Detta är bara några exempel och det kan finnas många andra orsaker till varför din man inte kan få upp den. Det viktiga att komma ihåg är att det förmodligen inte handlar om dig och att det finns lösningar där ute. I de kommande avsnitten kommer vi att dyka djupare ner i var och en av dessa orsaker och utforska potentiella lösningar och vad du kan göra för att hjälpa honom få stånd och bibehålla sin erektion med dig under sex.

Varför får han inte upp den?

Stress

Stress kan vara en riktig glädjedödare, både i och utanför sovrummet. När din man är stressad frisätter kroppen kortisol, vilket kan påverka hans sexuella lust och prestation. Kortisol är ett hormon som produceras som svar på stress, och det kan orsaka förödelse i kroppen om det inte hanteras på rätt sätt. Höga kortisolnivåer kan leda till trötthet, depression, ångest och till och med viktökning. Dessa symtom kan ta ut sin rätt på din mans fysiska och psykiska hälsa, inklusive hans sexuella hälsa.

Stress kan därför påverka kroppens förmåga att få och bibehålla en erektion på flera olika sätt. För det första kan kortisol störa produktionen av testosteron, som är ett hormon som spelar en avgörande roll för sexuell lust och prestation. När testosteronnivåerna är låga kan din man uppleva en minskad sexlust, svårigheter att uppnå erektion och svårigheter att bibehålla erektionen.

För det andra kan stress leda till ångest och depression, vilket kan påverka hans förmåga att få stånd. När din man känner sig orolig eller deprimerad kanske han inte är helt närvarande i stunden eller är för distraherad för att njuta av sex. Detta kan göra det svårt för honom att bibehålla en erektion.

Slutligen kan högt blodtryck, som är ett vanligt symptom på stress, skada blodkärlen och göra det svårt för blodet att strömma till penis, vilket leder till svårigheter att uppnå eller bibehålla en erektion.

Vad kan jag göra om han inte får stånd på grund av stress?

Som hans partner finns det flera saker du kan göra för att hjälpa din man att hantera sin stress och förbättra hans förmåga att få erektion under sex.

 • För det första är det viktigt att skapa en trygg och stödjande miljö där han känner sig bekväm med att diskutera sin stress och sina bekymmer. Uppmuntra honom att öppna upp om sina känslor och bekräfta hans erfarenheter.
 • För det andra, erbjud sätt att lindra stress och oro som inte innebär sex. Föreslå till exempel att ta en promenad tillsammans, utöva mindfulness eller meditation eller till och med prova en ny hobby tillsammans. Genom att hitta hälsosamma sätt att hantera stress kan du bidra till att förbättra hans allmänna välbefinnande, inklusive hans sexuella hälsa.
 • För det tredje, prioritera intimitet och kontakt i ert förhållande. Detta innebär inte nödvändigtvis att ha sex, utan snarare att hitta sätt att knyta an känslomässigt och fysiskt. Prova att kela, hålla varandra i handen eller ge varandra massage. Genom att skapa en känsla av intimitet och kontakt kan ni bidra till att minska stress och ångest och förbättra era sexuella upplevelser tillsammans.
 • Uppmuntra din man att söka professionell hjälp om han kämpar med kronisk stress eller ångest. En terapeut eller rådgivare kan ge honom de verktyg och det stöd han behöver för att hantera sin stress och förbättra sin mentala hälsa, vilket också kan ha en positiv inverkan på hans sexuella hälsa.

Stress vara en viktig faktor om din kille upplever erektionsproblem, men det finns sätt att hantera den och förbättra hans förmåga att få upp den. Genom att skapa en trygg och stödjande miljö, hitta hälsosamma sätt att hantera stress, prioritera intimitet och kontakt och uppmuntra professionell hjälp när det behövs kan du hjälpa din man att uppnå och bibehålla en erektion och förbättra era sexuella upplevelser tillsammans.

Medicinska eller fysiska besvär

Även om vi vill att våra partners ska prestera bra i sängen måste vi också inse att erektionsproblem ibland inte bara beror på mentala och känslomässiga problem. Ibland kan erektionsproblem orsakas av fysiska eller medicinska tillstånd som måste behandlas av en läkare.

Fysiska eller medicinska tillstånd som kan bidra till erektionsproblem

Kardiovaskulär sjukdom

En av de främsta orsakerna till erektionsproblem är kardiovaskulära sjukdomar. Penisen kräver ett hälsosamt blodflöde för att bli erigerad, och varje försämring av cirkulationssystemet kan leda till svårigheter att uppnå eller bibehålla en erektion. Detta beror på att blodkärlen i penis är smalare än i andra delar av kroppen, vilket gör dem känsligare för skador från hjärt-kärlsjukdomar.

Diabetes

Diabetes kan också bidra till erektionsproblem. Höga blodsockernivåer kan skada de blodkärl och nerver som ansvarar för att få och bibehålla en erektion. Med tiden kan detta leda till minskad känslighet och oförmåga att få erektion.

Hormonell obalans

Hormonella obalanser kan också bidra till att han inte kan få upp den. Testosteron, som är det primära manliga könshormonet, ansvarar för att reglera den sexuella funktionen hos män. En minskning av testosteronnivåerna kan leda till minskad sexuell lust och svårigheter att uppnå och bibehålla en erektion. Hormonnivåerna förändras naturligt i kroppen med åldern, men om det händer fortare än vanligt kan det behöva behandling.

Neurologiska tillstånd

Neurologiska tillstånd som multipel skleros, Parkinsons sjukdom och ryggmärgsskador kan också bidra till erektionsproblem. Dessa tillstånd kan skada de nerver som styr blodflödet till penis, vilket gör det svårt att uppnå eller bibehålla en erektion.

Nu när vi har identifierat några av de fysiska och medicinska tillstånd som kan orsaka erektionsproblem, låt oss diskutera hur vi kan åtgärda dem.

Vad ska jag göra om han inte får stånd på grund av sjukdom?

Som flickvän eller pojkvän är det viktigt att stötta din partner och uppmuntra honom att söka medicinsk hjälp när det behövs. Dessa tillstånd kräver medicinsk behandling och du kan inte åtgärda dem på egen hand. Du kan dock stödja din partner genom att finnas där för honom och hjälpa honom att göra positiva livsstilsförändringar.

 • Ett sätt att göra detta är att hjälpa din partner att hantera sin kost och uppmuntra till regelbunden motion. Att äta en hälsosam kost och få regelbunden motion kan hjälpa till att hantera några av de tillstånd som bidrar till erektionsproblem. Dessutom kan du uppmuntra din partner att sluta röka och minska alkoholkonsumtionen, vilket också kan bidra till erektionsproblem.
 • Det är också viktigt att kommunicera öppet med din partner om hur du känner dig. Det är lätt att bli frustrerad eller avskräckt när man upplever erektionsproblem, och att prata om det kan hjälpa till att lindra en del av stressen och pressen. Kommunikation kan också bidra till att stärka ditt förhållande och skapa en stödjande och förstående miljö för din partner.

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att erektionsproblem är ett vanligt problem som drabbar många män. Det är inte en återspegling av din partners maskulinitet och det betyder inte att han inte tycker att du är attraktiv. Genom att vara stödjande, förstående och kommunikativ kan du hjälpa din partner att ta itu med de fysiska och medicinska förhållanden som bidrar till deras erektionsproblem och arbeta mot ett friskare och mer tillfredsställande sexliv.

Alkohol

Alkohol förknippas ofta med romantiska dejter och sexiga stunder. Det får oss att släppa hämningarna och ger oss en ursäkt att släppa fram våra innersta begär utan att känna oss dömda. Men visste du att alkohol kan det påverka din mans förmåga att få och behålla en erektion?

Hur påverkar alkohol hans förmåga att få stånd?

När din man dricker alkohol går det in i hans blodomlopp och påverkar olika organ i kroppen, inklusive hans penis. Det kan få blodkärlen i hans penis att slappna av, vilket gör det svårt för honom att få eller behålla en erektion. Att dricka mycket kan också störa hans nervsystem, vilket leder till minskad sexuell lust och svårigheter att få orgasm – ett tillstånd som ibland kallas för vinballe.

Vad kan jag kan göra om han inte får upp den efter han druckit?

Som hans partner finns det några saker du kan göra för att hjälpa din man att minska sin alkoholkonsumtion och förbättra sin sexuella prestation.

 • För det första kan du ha ett öppet och ärligt samtal med honom om problemet. Förklara hur hans drickande påverkar er sexuella relation och din oro för hans hälsa.
 • Du kan också uppmuntra honom att minska sitt alkoholintag eller sluta dricka helt och hållet. Föreslå roliga och spännande aktiviteter som ni kan göra tillsammans och som inte innebär att han dricker, till exempel en vandring, en bio eller en matlagningskurs. Detta hjälper honom att se att det finns andra sätt att ha roligt och njuta av livet utan alkohol.
 • Om din man kämpar med alkoholberoende kan det vara bäst att söka professionell hjälp. Det finns många stödgrupper och behandlingscenter som specialiserar sig på alkoholberoende. Uppmuntra honom att söka hjälp och erbjud ditt stöd varje steg på vägen.
 • Om din man endast dricker innan sex kan det vara värt att prata om varför han upplever det behovet. Handlar det om att han känner sig blyg eller nervös om han har sex nykter, eller har det mer djupgående anledningar?

Kom ihåg att det är viktigt att närma sig frågan med kärlek, omsorg och empati. Undvik att kritisera eller döma din man, eftersom det bara kommer att förvärra situationen. Var istället en stödjande och omtänksam partner som vill det bästa för honom och er relation.

Sexuell prestationsångest

När det gäller sexuell prestation kan ångest vara en riktig humördödare för din manliga partner. Prestationsångest är ett vanligt problem som kan drabba alla män i alla åldrar. Prestationsångest är ofta kopplad till sexuell prestation, och rädslan för att inte kunna få eller behålla stånd under sex är en vanlig orsak. Ångest kan också vara ett resultat av negativa tankar, till exempel att han känner sig otillräcklig eller osäker på sin sexuella förmåga. Dessa negativa tankemönster kan utlösa frisättning av stresshormoner, vilket gör det ännu svårare att få och bibehålla en erektion. Som hans partner är det viktigt att förstå orsakerna till hans sexuella prestationsångest och hur du kan hjälpa honom att övervinna den.

Vad ger min kille prestationsångest i sängen?

Prestationsångest orsakas ofta av en rädsla för att inte kunna prestera sexuellt. Denna rädsla kan utlösas av en mängd olika situationer, t.ex:

Han har sex för första gången eller är oerfaren

Pressen att prestera under det första sexuella mötet med en ny partner kan vara överväldigande och leda till prestationsångest. Om din partner inte är van vid att vara intim med dig kan han känna sig orolig för hur han ska prestera.

Han tror att du har vissa förväntningar på honom

Både män och kvinnor bombarderas av olika budskap om hur vi ska vara, hur vi ska se ut, vilka kläder vi ska bära, vilken kroppsform vi ska ha, och hur vi ska fungera i sängen. Ibland kan dessa budskap vara helt orimliga och långt ifrån det vi själva känner oss bekväma med. Det är fullt rimligt att din kille har tagit emot sådana budskap från tidigare partners, eller genom filmer eller porr, vilket gör att han antar att du har förväntningar på att han ska fungera på ett visst sätt. Kanske tror han att du förväntar dig att ha vilt sex i flera timmar, eller att du vill ha sex på en rad olika sätt, eller att han måste framstå som en viss typ av man under sex för att göra dig kåt. Dessa antaganden gör att han känner prestationsångest och har svårt att få upp den.

Han har negativa erfarenheter av sex

Negativa upplevelser i det förflutna, såsom avslag eller förlägenhet, kan göra en man orolig inför framtida sexuella möten.

Relationsproblem

Om det finns underliggande relationsproblem kan din partner känna sig orolig för sex och sin förmåga att prestera.

Vad kan jag göra om han inte kan få stånd på grund av prestationsångest?

Om din partner upplever prestationsångest finns det flera saker du kan göra för att hjälpa honom att slappna av och övervinna sin rädsla.

Kommunicera öppet

Uppmuntra din partner att dela sina känslor och bekymmer med dig. Öppen kommunikation kan hjälpa till att minska ångest och bygga upp ett förtroende mellan er två. Fråga honom vilka förväntningar han tror att du har på honom i sängen. Kanske går han och bär på en rad antaganden om att du förväntar dig att han ska prestera som en porrstjärna i sängen, samtidigt som det inte alls är något du är ute efter. Genom att prata om era förväntningar och antaganden kan ni minska den sexuella prestationsångesten för er båda.

Skapa en bekväm miljö

Sätt stämningen genom att skapa en bekväm och avslappnande miljö. Dämpa ljuset, spela mjuk musik och skapa en romantisk atmosfär.

Var inte för på

Att experimentera med olika sexuella aktiviteter kan hjälpa till att lindra prestationsångest i vissa fall, men det finns också risk för att din man känner sig ännu mer stressad om du pressar upp honom mot en vägg och kräver att han ska ta dig nu.

Öva på avslappningstekniker

Uppmuntra din partner att utöva avslappningstekniker, till exempel djupandning eller meditation, för att minska stress och ångest.

Sök professionell hjälp

Om din partners prestationsångest är allvarlig kan han eller hon ha nytta av att söka professionell hjälp. En terapeut kan hjälpa honom att bearbeta sin rädsla och utveckla copingstrategier.

Kom ihåg att sexuell prestationsångest är ett vanligt problem bland män som leder till att de får svårt att få stånd, och det är inget att skämmas för. Som flickvän kan du spela en viktig roll för att hjälpa din partner att övervinna sina rädslor och uppnå ett tillfredsställande och tillfredställande sexliv.

Bristande attraktion

Ibland kan en mans oförmåga att få eller behålla en erektion bero på bristande attraktion till sin partner. Detta kan vara ett svårt ämne att ta upp, men det är viktigt att undersöka om det är en möjlighet för att komma till botten med varför han inte får upp den. När ni undersöker denna möjlighet tillsammans är det viktigt att du separerar ditt självförtroende och egenvärde från hans åsikter. Oavsett vad han säger förändras inte människovärde och du behöver inte känna någon skyldighet att behöva ”ändra på dig” för din partners skull. Här är några exempel på situationer som kan leda till bristande sexuell attraktion, vilket i sin tur kan leda till erektionsproblem under sex:

Varför är han inte attraherad av mig längre?

Ni är fast i en sexuell rutin

Du har varit tillsammans med din partner ett tag och saker och ting har etablerat sig i en rutin. Ni vet båda vad ni kan förvänta er av varandra och det finns få överraskningar kvar. Som ett resultat av detta kan din partner känna sig mindre sexuellt attraherad av dig.

Han är inte attraherad av din kropp

Både män och kvinnors kroppar förändras med tiden, vilket är naturligt. Män är visuella varelser, därför är fysisk attraktion ofta en stor del av deras sexuella lust. Om din partner inte attraheras av din kroppstyp eller ditt fysiska utseende kan det vara svårt för honom att få eller behålla en erektion. Det kan låta politiskt inkorrekt, men den kalla verkligheten är att vi alla har olika preferenser när det kommer till utseende. Om din pojkväns preferenser inte stämmer överens med ditt utseende innebär inte det att det är något fel på hur du ser ut och du har ingen skyldighet att förändra ditt utseende baserat på vad han går igång på.

Han är inte känslomässigt kopplad till dig

Känslomässig intimitet är lika viktigt som fysisk intimitet i ett förhållande. Om din partner känner sig känslomässigt bortkopplad från dig kan han ha svårt att bli upphetsad och få erektion under sex.

Skillnader i sexuella preferenser

Om du och din partner har olika sexuella preferenser eller önskemål kan det vara svårt att upprätthålla den sexuella attraktionen, vilket gör det svårare för din killa att få stånd och bibehålla erektionen under sex.

Vad kan jag göra för att han ska känna sig mer attraherad av mig?

Det kan vara utmanande att ta itu med bristande attraktion i ett förhållande, men det är viktigt att göra det om det påverkar ert förhållande. Här är några sätt att ta itu med problemet:

Arbeta med dig själv

Om din partner inte attraheras av dig på grund av förändringar i ditt utseende kan du överväga att arbeta med dig själv för att förbättra din fysiska hälsa och ditt utseende. Det betyder inte att du behöver ändra vem du är, men att vidta åtgärder för att förbättra din hälsa och ditt utseende kan hjälpa dig att känna dig mer självsäker och attraktiv. Det är viktigt att du inte känner dig pressad till att förändra dig själv på grund av någon annan. Att jobba på dig själv är något du gör för att du vill det.

Utforska sexuella preferenser

Om du och din partner har olika sexuella preferenser kan du överväga att utforska sätt att kompromissa och hitta en gemensam grund. Kommunikation är nyckeln när det gäller sexuella preferenser, och det är viktigt att vara öppen och ärlig om dina önskemål.

Sök rådgivning

Om dina relationsproblem påverkar den sexuella attraktionen bör du överväga att söka rådgivning eller terapi för att bearbeta dina problem. En professionell person kan hjälpa dig och din partner att kommunicera effektivt och hitta sätt att stärka er känslomässiga förbindelse.

Det är viktigt att komma ihåg att bristande attraktion inte nödvändigtvis innebär slutet på ett förhållande. Med ansträngning och kommunikation är det möjligt att arbeta igenom dessa problem och hitta ett sätt att upprätthålla ett hälsosamt och tillfredsställande sexuellt förhållande.

Min man får inte stånd

Vi har i det här inlägget tagit upp olika anledningar till varför din pojkvän kan ha svårt att få eller bibehålla en erektion. Det kan bero på någon av dessa vanliga anledningar:

 • Stress och ångest
 • Fysiska eller medicinska tillstånd
 • Alkoholkonsumtion
 • Prestationsångest
 • Brist på attraktionskraft

Det är viktigt att komma ihåg att det inte är ovanligt att uppleva svårigheter med erektion och att det kan orsakas av en mängd olika faktorer. Om han inte kan få upp den under sex finns det mycket ni kan göra tillsammans för att hjälpa situationen.

Han får inte stånd med mig

Om din partner upplever ihållande svårigheter med sin erektion är det viktigt att uppmuntra honom att söka hjälp eller prata med en vårdgivare. Erektionsproblem kan vara ett symptom på ett underliggande medicinskt tillstånd som kan kräva behandling, t.ex. högt blodtryck, diabetes eller hjärtsjukdom. Att söka hjälp kan dessutom förbättra kvaliteten på din partners sexuella hälsa och allmänna välbefinnande.

Prata med honom om erektionsproblem

Det är viktigt att prioritera kommunikation och sexuell hälsa i ditt förhållande. Uppmuntra din partner att vara öppen och ärlig om sina sexuella erfarenheter och eventuella svårigheter som han eller hon kan uppleva. Genom att vara stödjande och förstående kan du hjälpa din partner att känna sig bekväm med att söka hjälp och förbättra sin sexuella hälsa.

Kom ihåg att den vanligaste anledningen till att män upplever erektionsproblem och inte kan få upp den under sex beror på psykologiska anledningar, vilket innebär att hans erektionsproblem inte måste bero på dig eller något du gör.

De flesta av oss har råkat ut för en kille som inte kunnat få upp den. Berätta nedan hur du hanterade den situationen. Det är 100% anonymt att lämna en kommentar.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 1. Brukar inte göra något alls när han inte får upp den. inte lägga någon värdering i det för killen brukar tycka det är oerhört jobbigt ändå. Sånt som händer och inget som är fel eller konstigt.

  0
  0
 2. Avslutar akten eller ber killen tillfredsställa mig, ebbart om han vill. Säger även att det inte gör någonting, och det inte örn någonting fel på honom, då många killar skäms för det.

  0
  0
 3. Det är sånt som händer, kan bero på olika saker och är inte fel. Kan bero på nerver, medicin, dagsform mm. Sex är brett, alltså att en kan göra massa annat utöver kuken, för vissa kan det också vara skönt med någon stimulans även i slakt tillstånd. Press är no no! Viktigaste är att ha det gött oavsett vad en gör, och som sagt det går att göra annat, pausa, mysa eller stoppa.

  0
  0
 4. Det sista man ska ens tänka är att ge press på honom. Låt det bara vara och finns där för honom. Men samtidigt så kan du ändå tillfriställa dig sj med en vibrator eller något annat. Låt han vara med i leken😘👍🏾

  0
  0
 5. Hände mig senast igår. Vi väntade lite, gjorde nåt annat och sen provade igen och då gick de. Väldigt vanligt att de kan hända.

  0
  0
 6. Får min kille inte upp den då brukar vi inte göra en stor grej av det utan ligger och myser istället. Får han sen upp den då försöker vi igen. Händer det igen då ligger vi bara och myser och tar det som det kommer.

  1
  0

test

twst