Vad behöver man för pegging
Den här artikeln innehåller reklam

Här är allt du behöver för lyckad pegging

Pegging är en sexuell aktivitet där den kvinnliga partnern penetrerar sin manliga partners anus med en strap-on dildo. Detta kan vara en mycket njutbar upplevelse för båda parter, eftersom anus och området runt det är rikt på nerver och kan vara mycket känsligt för stimulans. För män kan pegging också stimulera prostatakörteln, vilket kan leda till väldigt intensiva orgasmer.

Vad behöver man för pegging?

Att ta steget in i världen av pegging kan vara både spännande och lite överväldigande, särskilt om du och din partner är nybörjare. En av de största utmaningarna är att veta vilken utrustning som behövs för att göra upplevelsen så njutbar som möjligt. Marknaden för sexleksaker är enorm, och det kan vara svårt att navigera bland alla alternativ, vilket kan leda till osäkerhet och till och med avskräckande känslor. Det är inte bara en fråga om att välja rätt produkter för pegging, utan också om att förstå hur de fungerar i samspel med varandra och med din egen och din partners kropp. Lyckligtvis har jag satt ihop en liten lista med allt du behöver för att prova på pegging med din partner. Jag har inkluderat flera olika alternativ under varje kategori för att du ska kunna hitta en kombination med produkter som passar din budget, men alla är väldigt bra för pegging.

Tips: Vill du ha en komplett nybörjarguide för pegging? Klicka på den här länken, så lär du dig allt du behöver veta för att börja!

Vilka sexleksaker behöver man för pegging?

Här är allt du behöver för att prova på pegging med din partner. Välj ut en produkt per kategori och sätt igång!

sele för pegging

Sele

Först och främst behöver du en strap-on sele. Det finns olika typer av selar, och det är viktigt att välja en som känns bekväm och som sitter bra på kroppen. Vissa selar har justerbara remmar, medan andra är gjorda av elastiska material. Det är också viktigt att se till att selen har en O-ring eller en annan mekanism som håller dildon på plats. En bra strap-on sele bör vara lätt att justera för olika kroppsstorlekar, ha en stabil konstruktion som håller dildon säkert på plats under sex, och vara gjord av hudvänliga material som är lätta att rengöra. Extra fickor för vibratorer eller andra tillbehör kan också vara en fördel. Det är även bra om selen har en ergonomisk design som tillåter rörelsefrihet och komfort. Här är ett alternativ som jag tycker är riktigt bekväm och enkel att använda:

Strap On Harness (bra bugdetalternativ)

Dildo

Den näst viktigaste komponenten för en skön pegging-upplevelse är dildon. När du väljer en dildo, är det en god idé att börja med en mindre modell, särskilt om du eller din partner är oerfaren med anal penetration. En mindre dildo kan göra upplevelsen mindre skrämmande och mer njutbar. Dessutom finns det dildos som är könsneutrala i sin design, vilket kan vara ett bra alternativ för män som kanske känner sig mer bekväma med det. En könsneutral dildo är en dildo som inte ser ut som en äkta, verklighetstrogen penis, vilket kan göra den mindre skrämmande eller laddad med traditionella könsnormer. För män som blir peggade för första gången kan detta vara ett bra alternativ, eftersom det kan minska eventuell nervositet eller skam kring att använda en sexleksak som ser ”för manlig” ut. Det kan också göra upplevelsen mer fokuserad på själva känslan, och mindre fokuserad på tankar om könsroller. Det är också viktigt att välja en dildo som är gjord av kroppssäkert material som silikon. Jag har sammanställt en dildo som är perfekta för pegging, klicka på länken och ge den en chans.

Strap On Dong Medium

buttplug för pegging

Buttplug

För att förbereda anus för penetration kan det vara hjälpsamt att använda en buttplug för uppvärmning. En buttplug kan hjälpa musklerna att slappna av och göra penetrationen lättare och mer njutbar. Det är viktigt att börja med en mindre buttplug och eventuellt arbeta sig upp till en större storlek. Pegging innebär att du eller din partner kommer bli penetrerad där bak, vilket innebär att buttplugen ni använder för uppvärmning måste ha en längre, avlång form för att verkligen värma upp musklerna långt in i analen. Här är ett kit som jag tycker fungerar riktigt bra:

Bubble But Player Starter (bästa alternativet för nybörjare)

bästa glidmedel för pegging

Glidmedel

Slutligen är glidmedel absolut nödvändigt när det kommer till pegging. Anus producerar inte eget glidmedel, så det är viktigt att använda ett glidmedel som är kompatibelt med ditt val av dildo. Vattenbaserade glidmedel är oftast ett säkert val, men det finns också silikonbaserade alternativ som kan vara mer hållbara. Personligen föredrar jag silikonbaserade glidmedel, eftersom de vara så mycket längre än vattenbaserade. Många nybörjare som provar pegging för första gången gör misstaget att bara smörja in dildon och utsidan av anus med glidmedel, vilken innebär att insidan av baken fortfarande är torr när dildon förs in. Detta kan orsaka smärta och göra det helt omöjligt att fortsätta. För att undvika det nybörjarfelet rekommenderar jag att du och din partner använder en applikator för att applicera glidmedel längre in. En applikator ser ut som en avlång spruta med trubbig topp som man ”suger upp” glidmedel i, för in i baken, och sedan pressar ut en bra mängd glidmedel längre in. Det kan låta lite avancerat, men du kommer tacka mig. Pegging blir skönare ju mer glidmedel ni använder.

Pjur Back Door Relaxing Glide

Det kan vara en utmaning att veta vilken utrustning som behövs för pegging, särskilt om du är nybörjare. Men med rätt förberedelser och genom att välja lämpliga sexleksaker som en bekväm strap-on sele, en mindre eller könsneutral dildo, en avlång buttplug, och bra glidmedel tillsammans med en applikator kommer din upplevelse bli fantastisk.

Är pegging vanligt?

Pegging har blivit alltmer populärt i takt med att samhällets syn på kön och sexualitet förändras. Traditionella könsnormer, som ofta har begränsat mäns och kvinnors sexuella uttryck, bryts ner, vilket gör det möjligt för människor att utforska nya former av njutning och intimitet. I en värld där maskulinitet inte längre strikt definieras av dominans och penetration, kan män känna sig fria att utforska undergivna och ”mottagande” roller utan att känna skam eller ifrågasätta sin manlighet. Detta är en viktig utveckling, eftersom det inte bara utvidgar möjligheterna för sexuell njutning, utan också bidrar till en mer jämlik och öppen dialog om sex och relationer.

Det är också viktigt att notera att pegging kan vara en mycket emotionell och intim upplevelse. Det kräver kommunikation, samtycke och förtroende mellan parterna, vilket kan stärka den emotionella kopplingen. Detta är särskilt relevant i en tid då vi blir alltmer medvetna om vikten av samtycke och kommunikation i alla sexuella relationer.

För många män har denna förändring i samhällets attityder lett till att de äntligen vågar utforska pegging som en del av sitt sexuella repertoar. Det finns en ökad förståelse för att njutning inte är könsbunden och att det inte finns något ”rätt” eller ”fel” sätt att uppleva sexuell tillfredsställelse. Detta har hjälpt många män att känna sig bekväma med att njuta av pegging utan att känna skam, vilket i sin tur har lett till en ökad popularitet för denna typ av sexuell aktivitet.

Vad behöver man för pegging?

Sammanfattningsvis kan man säga att pegging är en sexuell aktivitet som har vunnit mark tack vare en ökad förståelse och acceptans för olika former av sexuell njutning, vilket är en direkt följd av nedbrytningen av traditionella könsnormer. Detta har gjort det möjligt för fler män att utforska och njuta av pegging utan att känna skam, vilket är en fantastisk utveckling!

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst