sexgunga med partner

9 Oväntade anledningar till varför du bör investera i en sexgunga idag

Okej, det är dags att förnya ditt sexliv och ge lite välbehövd spänning till dina äventyr i sovrummet! I den här artikeln ska jag prata om en grej som kan göra precis just det – sexgungan. Vi ska gå igenom sju roliga anledningar till varför en sexgunga bör stå högst upp på din inköpslista.

Vad är en sexgunga?

Men först, vad exakt är en sexgunga, eller sex swing? En sexgunga, även känd som kärleksgunga eller sling, är ett sextillbehör som är utformad för att ge dig och din partner tillgång till nya sexställningar. En sexgunga består vanligtvis av en robust ram eller ett upphängningssystem, tillsammans med vadderade remmar, selar eller stigbyglar som säkert håller den ena parten på plast i olika positioner. Genom att hänga upp dig eller din partner i luften möjliggör en sexgunga större rörelsefrihet, unika vinklar och djupare penetration under sex.

Finns det olika typer av sexgungor?

Ja, det finns flera typer av sexgungor, var och en med sina unika egenskaper och fördelar. De främsta skillnaderna mellan dem ligger i utformningen, upphängningsmetoden och nivån på justerbarheten. Här är de viktigaste typerna av sexgungor:

Dörrmonterade sexgungor

Dessa sexgungor är utformade för att hängas över en robust dörr, med hjälp av en stång eller remmar som förankrar gungan på andra sidan dörren. Dörrmonterade sexgungor är i allmänhet lätta att installera och ta bort, vilket gör dem till ett populärt val för par som vill ha en tillfällig sexgunga eller har begränsat utrymme i huset/lägenheten. Dörrmonterade sexgungor erbjuder dock färre positionsalternativ och är kanske inte lika robusta som andra typer av sexgungor. Denna typ passar bäst för nybörjare som inte provat en sexgunga innan.

Takmonterade sexgungor

Som namnet antyder är dessa sexgungor monterade direkt på en takbalk eller bjälke, vilket ger en mer permanent och stabil upphängning. Takmonterade gungor ger en större rörelsefrihet och fler möjligheter att testa olika positioner, eftersom de kan rotera 360 grader och erbjuder stöd för hela kroppen. De kräver dock korrekt installation och kanske inte passar alla boendesituationer, eftersom inte alla tak orkar hålla sexgungan uppe. Denna typ passar bäst för avancerade par som testat sexgungor tidigare.

Självstående sexgungor

Dessa gungor kommer med sin egen ram, vilket eliminerar behovet av att fästa dem vid en dörr eller ett tak. Självstående gungor ger bra stabilitet via golvet, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för dem som inte kan eller vill skruva och borra. De kan dock ta upp mer utrymme och erbjuder kanske inte samma nivå av justerbarhet som takmonterade sexgungor.

Kroppsexgungor

Dessa sexgungor är unika eftersom de består av selar som bärs av båda parter. Den ena partnern bär en sele runt sina höfter och lår, medan den andra partnerns ben stöds av remmar som fästs vid den första partnerns sele. Kroppsexgungor möjliggör större rörlighet och kan användas i olika miljöer, men de ger kanske inte samma stöd och komfort som andra typer av gungor. Denna typ av sexgunga passar bäst till par som är vältränade som grekiska gudar.

När ni väljer en sexgunga bör du ta hänsyn till faktorer som din livssituation, tillgängligt utrymme, önskad nivå av justerbarhet och personliga preferenser för att avgöra vilken typ som bäst passar era behov och önskemål.

Hur använder man en sexgunga?

För att använda en sexgunga ska du först se till att den är korrekt installerad och ordentligt förankrad, antingen i en fristående ram eller i en stark takbalk, enligt tillverkarens anvisningar. Det är viktigt att prioritera säkerheten, så dubbelkolla gungans viktkapacitet och kontrollera att alla remmar och anslutningar är säkra före användning.

När gungan är säkert installerad kan antingen du eller din partner placera sig i selen, med benen stödda av stigbyglarna eller remmar. Gungans höjd och vinkel kan justeras för att passa era specifika behov och önskemål, vilket ger er helt nya möjligheter att testa olika sexuella positioner.

Den partners som penetrerar kan sedan närma sig den mottagande partnern från olika vinklar, beroende på den valda positionen. Den mottagande partnern kan till exempel vända sig uppåt eller nedåt, ligga på sidan eller till och med hängas upp och ner. Sexgungans utformning möjliggör djup penetration, enkel tillgång till erogena zoner och spännande nya positioner som kan vara svåra eller omöjliga att uppnå på en säng eller andra ytor.

Genom att ge stöd åt kroppen och göra den viktlös kan en sexgunga förvandla ditt sexliv på oväntade sätt och erbjuda nya möjligheter till utforskning, experimenterande och njutning. Här är ett par anledningar till varför du och din partner bör testa på en sexgunga:

Varför ska man ha en sexgunga?

Släpp loss din inre sexakrobat

Alla vet att sexställningar ibland kan vara fysiskt utmanande och krävande – i alla fall om man är något av en äventyrlig person. En sexgunga kommer dock att få dig att känna dig som en bona fide sexuell akrobat genom att ge stöd till din kropp och avlasta dina muskler. Föreställ dig att du svävar i luften medan din partner stöter in i dig med den perfekta vinkeln. Din kropp kommer att vara fri att röra sig, vrida sig och böja sig sig på ett sätt som du aldrig trodde var möjligt. Med en sexgunga kommer du att kunna utföra gravitationsöverskridande handlingar som kommer att få er båda att häpna och längta efter mer.

Upplev djupare penetration

En sexgunga är inte bara ett roligt och spännande tillägg till ert sexliv, den kan också maximera känslan av penetration. När du hänger i en sexgunga är din kropp mer avslappnad och öppen, vilket möjliggör djupare och mer intensiv penetration. Gungan ger din partner den perfekta vinkeln för att komma åt dina mer känsliga punkter, som G-punkten och A-punkten, vilket ökar chanserna till häpnadsväckande orgasmer. Säg adjö till tråkiga, ytliga stötar och hej till en erotisk värld av djup, tillfredsställande penetration.

Experimentera med bondage

Om du någonsin varit nyfiken på att utforska BDSM är en sexgunga en utmärkt statpunkt. Gungans remmar och selar kan fungera som en form av lätt bondage, vilket ger dig en känsla av att vara fasthållen samtidigt som du behåller en nivå av komfort och säkerhet. Som en villig fånge i din sexgunga kan du utforska din undergivna sida, överlämna kontrollen till din partner och öka spänningen när ni har sex. Lita på mig, kombinationen av fasthållning och tyngdlöshet kommer att ge dig rysningar längs ryggraden.

Krydda ditt solospel

Vem säger att du behöver en partner för att njuta av fördelarna med en sexgunga? Solosexentusiaster, gläd er! Du kan använda en sexgunga för att göra din onani-sesh både ångande och äventyrlig. Placera dig själv i gungan och använd din favoritvibrator eller dildo för att stimulera dina sköna zoner medan du svävar i luften. Gungan låter dig experimentera med olika vinklar och positioner, vilket ger dig chansen att upptäcka nya och lockande sätt att nå orgasm på.

Förbättra den sexuella uthålligheten och prestationen

Med en sexgunga kan du och din partner njuta av längre och mer intensiva sexssessioner utan den fysiska påfrestning som kan uppstå vid traditionella positioner. Gungan avlastar dina ben och din rygg, så att ni båda kan fokusera på njutningen i stunden. När du hänger i gungan har din partner friheten att stöta och gnida med mindre ansträngning, vilket resulterar i en ökad sexuell uthållighet som gör att ni båda kommer njuta längre.

Öka kroppssäkerheten och självkänslan

Att använda en sexgunga tillsammans med din partner kan vara en stärkande upplevelse som hjälper dig att acceptera din kropps utseende och din inre sexualitet. När du experimenterar med nya positioner och känslor lär du dig att uppskatta och älska din kropp på ett helt nytt sätt. Sexgungan uppmuntrar dig att släppa alla hämningar, så att du kan fokusera på att njuta av de intima stunderna utan att oroa dig för hur du ser ut eller om din kropp klarar av det. Sedan är det något otroligt sexigt och befriande med att vara upphängd mitt i luften, helt exponerad och redo för njutning.

Sexgungan kommer göra era vänner avundsjuka

När du och din partner har fått ihop er sexgunga och hängt upp den på en lämplig plats, så låt den sitta uppe även när ni får besök. Jag kan garantera att alla era vänner som kommer förbi och får syn på sexgungan kommer lämna ert hem gröna av avund och fulla med tankar. Vi människor vill gärna tro att alla andras sexliv är så mycket häftigare och mer actionfyllt än vårt eget. Självklart påverkar det också sättet vi har sex på. Vad människor tycker och tänker om de saker vi gör påverkar oss oavsett om vi vill det eller inte. Har era vänner höga tankar om erat sexliv ökar chansen för att även du och din partner kommer se på ert sexliv med andra ögon.

En påminnelse om att ha sex

Många par låter sexlivet få lida för en stressig vardag. Man flyttar gärna fram sexet till helgen då omvärlden lugnat sig, och vissa par glömmer helt av sitt sexliv när vardagen blir för stressig. Genom att låta sexgungan hänga framme på en synlig plats i hemmet blir du och din partner påminda om erat sexliv på en vardaglig basis. I bästa fall kommer både du och din partner tänka tillbaka på era roliga och sexiga stunder när ni ser sexgungan. Det i sin tur kommer förmodligen leda till en starkare lust att skapa nya roliga och sexiga minnen ihop.

Återuppväcka passionen i långvariga förhållanden

Det är ingen hemlighet att långvariga förhållanden ibland kan lida av en sviktande sexuell gnista. En sexgunga kan vara den perfekta lösningen för att återuppväcka passionen och injicera spänning i ert kärleksliv. Att prova en sexgunga tillsammans kan föra dig och din partner närmare varandra när ni utforskar nya positioner, känslor och fantasier. Det kommer att ge er båda något att se fram emot och prata om, vilket främjar en känsla av äventyr och intimitet som kan bidra till att hålla lågan brinnande.

Fördelar med sexgunga

Där har ni det, mina damer! Sju roliga anledningar till varför det är ett måste att investera i en sexgunga för alla som vill höja sitt sexliv till en ny nivå. Från att släppa loss din inre akrobat och njuta av djupare penetration till att utforska bondage och förbättra din självkänsla, erbjuder en sexgunga en värld av sensuella och erotiska möjligheter. Vare sig du är singel eller i ett seriöst förhållande, tveka inte att ta steget och uppleva de otroliga fördelarna med detta spännande sextillbehör. Kom ihåg att livet är för kort för mediokert sex, så investera i en sexgunga och känn hur din njutning når nya höjder!

test

twst