hur ofta bör man byta sina sexleksaker?

Hur ofta bör man byta ut sina sexleksaker?

Jag är en 22-årig tjej från Sverige och jag har en fråga som jag inte riktigt vet vem jag ska vända mig till med. Det handlar om mina sexleksaker. Jag använder dem ganska aktivt. Älskar att utforska nya sätt att njuta på, både solo och med min partner. Mina favoriter är definitivt mina vibratorer och dildos. Jag har en dildo i silikon och en i något jelly liknande material, men jag har också några andra grejer som jag brukar leka med.

Saken är den att jag inte har en aning om hur länge man egentligen kan använda såna här grejer? När vet man att det är dags att byta ut dem? Jag vill ju inte riskera något med hälsan eller hygienen, men samtidigt vill jag inte slänga något som fortfarande funkar perfekt. Så, hur ofta borde man byta ut sina sexleksaker? Finns det några tecken jag ska se upp för som säger att ”nu är det nog dags”?

-Mika

Hur ofta bör man byta sexleksaker?

Kul att höra att du njuter fullt ut av dina sexleksaker och är nyfiken på att utforska ännu fler. Det är alltid spännande att leka och experimentera, både själv och med en partner. Bra jobbat!

När det gäller livslängden på sexleksaker så varierar det verkligen beroende på materialet de är gjorda av och hur väl du sköter om dem. Generellt kan man säga att sexleksaker i högkvalitativa material som medicinsk silikon, glas, eller metall har längre livslängd jämfört med de i jelly-material eller andra porösa material.

Hur länge kan man ha en silikondildo?

För dina silikondildos och jelly-leksaker finns det ett par viktiga saker känna till. Silikon det bästa materialet, starkt och flexibelt, och det bästa är att det inte är poröst. Det betyder typ att det inte finns små hål i materialet där äckliga bakterier kan gömma sig. Så silikonleksaker är inte bara enklare att hålla rena, utan de håller också längre. Silikonleksaker kan du använda i flera år utan att byta ut dem.

Hur länge kan man ha en jelly-dildo?

Men sen har vi ju jelly, som är mjukare och oftast billigare, men också poröst. Porösa grejer har liksom små håligheter där bakterier kan trivas, och det gör det svårare att få dem helt rena. Det gör att jelly-leksaker inte håller lika länge, och de kan bli lite risky business om man inte tar hand om dem ordentligt. Jelly-leksaker bör du byta ut var 6:e månad, även om du tar riktigt bra hand om dem.

Hur vet jag att det är dags att slänga min sexleksak?

Det bästa sättet att avgöra om det är dags att slänga en sexleksak som gjort sitt är att undersöka hur den ser ut och försöka hitta tecken på slitage som gör den osäker att använda När det gäller tecken på slitage finns det olika saker att se upp med för dessa två material.

Hur vet jag om jag ska slänga min silikondildo?

För silikonleksaker bör du vara uppmärksam på sprickor, klibbiga ytor, eller färgförändringar i materialet. Ser du något av detta kan tyda på att materialet börjar brytas ner, vilket kan påverka både leksakens säkerhet och hur bra den fungerar. Så, byt ut dildon om du upptäcker någon av dessa tecken.

Hur vet jag om jag ska slänga min jellydildo?

För jelly-leksaker är det ännu viktigare att vara vaksam på tecken på slitage. Klumpar, svullnader, klibbighet, dålig lukt, eller missfärgning kan vara indikationer på att materialet bryts ner. Dessa förändringar kan inte bara påverka leksakens prestanda, utan också öka risken för att bakterier frodas på grund av materialets porösa natur. Med tanke på dessa risker är det väldigt viktigt att byta ut jelly-leksaker så fort du märker något av dessa tecken.

Hur maximerar jag livslängden på min sexleksak?

Ett bra skötselråd är att rengöra dina leksaker ordentligt efter varje användning med vatten och mild tvål eller en sexleksaksrengörare. Förvara dem sedan på en dammfri, torr plats. Undvik att blanda olika material när du förvarar dem, då vissa material kan reagera med varandra.

Som en tumregel, om du märker något ovanligt med dina leksaker, som en konstig lukt eller en förändring i strukturen, är det dags att fundera på att skaffa nya. Din hälsa och hygien är alltid det viktigaste att tänka på.

När ska man slänga sina sexleksaker?

Sist men inte minst, lyssna på din kropp och dina känslor. Om något inte känns rätt, lita på den känslan. Ha så kul med dina leksaker och fortsätt utforska!

test

twst