penisring rätt storlek

Penisringar: Så väljer du rätt storlek för just din penis

Välkommen till vår guide om hur du väljer den rätta penisringen! Att finna den perfekta penisringen kan vara en komplicerad uppgift, särskilt med tanke på de olika material och storlekar som finns på marknaden. Den här artikeln syftar till att göra det enklare för dig att välja rätt penisring genom att belysa de viktigaste faktorerna du bör tänka på när du gör ditt val. Vi kommer att fokusera på två huvudtyper av penisringar: elastiska penisringar, gjorda i silikon eller jelly, och styva penisringar, gjorda i metall eller ABS-plast. Varje material har sina egna unika egenskaper, och att förstå dessa är avgörande för att kunna köpa en penisring som känns rätt för dig. Vi kommer också att presentera en storlekstabell som matchar olika penisdiametrar med rekommenderade ringstorlekar, baserad på om materialet är elastiskt eller styvt. Läs vidare för att få en grundlig förståelse av hur du väljer rätt penisring för just dig.

Storlekstabell för penisringar

Här är en generell tabell som visar vilken penisdiameter (i millimeter) som generellt rekommenderas för olika storlekar av penisringar, både för elastiska och styva penisringar. Observera att dessa siffror är ungefärliga och kan variera beroende på individuella preferenser och andra faktorer.

Din penisdiameter (mm)
(dela omkretsen med 3,14)
Elastisk Ringstorlek (mm)Styv Ringstorlek (mm)
25–3015–2020–25
30–3520–2525–30
35–4025–3030–35
40–4530–3535–40
45–5035–4040–45
50–5540–4545–50
55–6045–5050–55

För elastiska penisringar (gummi, jelly, silikonmix):

  • Eftersom materialet är elastiskt kan du vanligtvis välja en ring som är något mindre än din faktiska penisdiameter för att säkerställa en stram passform. Dock ska det inte vara så stramt att det är smärtsamt eller riskerar att orsaka cirkulationsproblem.
  • Eftersom elastiska ringar har en viss sträckbarhet är riktlinjen att välja en ring som har en diameter som är ungefär 10 mm mindre än din faktiska penisdiameter. Detta bör ge en tillräcklig trång passform runt din penis utan att vara för stram.

För styva penisringar (metall, aluminium, silikon):

  • För en ring av styvt material som metall bör du lägga till en liten marginal på 2–5 mm för att säkerställa komfort och för att förhindra medicinska problem. Denna marginal kan dock variera beroende på personliga preferenser och den specifika designen av ringen.
  • För styva material som metall är riktlinjen att gå för en ring som har en diameter som är cirka 5 mm mindre än din faktiska penisdiameter. Detta tar hänsyn till den brist på elasticitet som sådana material har, samtidigt som det erbjuder en lagom tight passform.

Hur stor ska en penisring vara?

När det kommer till val av penisring, i synnerhet en som är gjord av ett oelastiskt material som metall, pyrex, eller ABS-plast är det väldigt viktigt att du väljer en som har rätt diameter för just din penis. Rätt storlek på penisringen är inte bara en fråga om komfort; en felaktigt dimensionerad kukring kan orsaka seriösa skador och medicinska komplikationer, inklusive blodproppar och nervskador.

Hur vet man vilken penisring som passar?

För att mäta din penisdiameter korrekt, som du bör göra innan du köper en penisring, använd ett flexibelt måttband. Spänn måttbandet runt basen av din penis när du har en full erektion och läs av omkretsen av din penis. Dela därefter omkretsmåttet med pi (3,14) för att få diametern av din penis. Detta ger dig en god uppfattning om vilken diameter du bör sikta på när du väljer penisring. Som en tumregel bör du sedan dra av några millimeter från det mått du får för att räkna in en marginal för fel och komfort. Detta är särskilt viktigt med metallringar, som inte har någon elasticitet. Men se till att inte överdriva den marginalen; för små ringar kan vara obekväma eller faktiskt farliga.

Rätt storlek beror på hur du ska bära penisringen

Det är också relevant att överväga hur ringen ska användas och hur den ska sitta. Om du tänker använda en penisring som omsluter både penis och pung bör du mäta på motsvarande sätt där och ta hänsyn till det måttet i ditt val av penisring. Det finns även modeller som är avsedda att sitta längre fram på penis, och dessa kan kräva en snävare passform.

rätt storlek på penisring
Exempel på hur en styv penisring i silikon sitter åt runt penisbasen

Vilken storlek är rätt för elastiska penisringar?

Om du är osäker kan vara en bra idé att börja med en elastisk penisring för att utforska hur det känns innan du övergår till en ring av metall. Eftersom metall inte har någon stretchförmåga är det viktigt att vara så exakt som möjligt i ditt val. Undvik att experimentera med storlekar och former utan att ha gjort nödvändiga förberedelser; det är bättre att vara säker än att utsätta dig för onödiga risker.

Om du överväger att investera i en elastisk penisring, exempelvis gjord i silikon eller jelly, så är det en något mer förlåtande process jämfört med att välja en ring av metall. Elastiska material erbjuder mer spelrum, bokstavligt talat, men det betyder inte att du bör förbise vikten av att välja en med korrekt diameter. Med felaktig dimensionering riskerar du antingen att ringen inte stryper åt blodflödet tillräckligt hårt, vilket inte ger den önskade effekten. Om ringen sitter åt för hårt kan det leda till medicinska komplikationer som blodproppar eller nervskador.

Hur mäter jag min penis för att köpa en elastisk penisring?

För att mäta din penisdiameter på ett tillförlitligt sätt, som är en avgörande första steg i processen, bör du ta ett flexibelt måttband och mäta omkretsen av din erigerade penis vid basen. Dela sedan detta mått med pi (cirka 3,14) för att få fram en uppskattad diameter. Eftersom du har att göra med ett elastiskt material, kan du antingen välja en ring som har samma diameter som det mått du kom fram till eller gå ner en smula i storlek för att säkerställa en fast, men inte för kraftig, passform.

Passform beror på vart du placerar penisringen

När det kommer till elastiska ringar kan du också experimentera lite mer med placering. Vissa män föredrar att placera penisringen runt penisskaftet, medan andra föredrar att inkludera pungen för en annorlunda känsla och effekt. Om du är intresserad av det sistnämnda alternativet, bör du mäta både omkretsen runt bara penis och omkretsen runt penis och pung tillsammans. Använd det större av dessa två mått som din riktlinje.

Elastiska penisringar förändrar sin passform över tid

Det är dock värt att notera att elastiska ringar kan slitas ut över tid. Stretchigheten kan minska, vilket innebär att en ring som ursprungligen hade perfekt passform runt din penis kan bli antingen för lös eller för tajt. Därför är det en bra idé att regelbundet kontrollera ringens tillstånd och vara beredd att köpa en ny vid behov.

Penisring rätt storlek

Avslutningsvis, om du är ny på detta område eller om du har några medicinska förhållanden som kan påverka blodflödet, är det alltid klokt att rådgöra med en läkare eller en expert inom sexualhälsa. Det är bättre att vara försiktig och ta professionell rådgivning än att impulsivt experimentera, vilket kan ha oönskade eller till och med farliga konsekvenser. Så även om elastiska penisringar är mer förlåtande när det kommer till passform, bör du inte slarva med urvalsprocessen.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst