bästa buttplug för nybörjare
Den här artikeln innehåller reklam

Hur stor buttplug ska jag köpa?

Sugen på att köpa en buttplug men osäker på vilken storlek som passar dig? Ingen fara, jag ska ge dig bättre koll på läget. I den här artikeln kommer vi att dyka rakt in i det du behöver veta för att köpa helt rätt storlek på din första buttplug. Vi kommer prata om hur stort eller litet ett vanligt anus faktiskt är, och ge dig koll på vilken typ av buttplug som kan passa just dig. Oavsett om du är nybörjare eller har lite mer erfarenhet, har denna storleksguide allt du behöver veta för att göra ett bra köp.

Hur bred buttplug ska jag köpa?

Vilken diameter som passar just dig beror helt på hur erfaren du är. Här är en generell storlekstabell som hjälper dig avgöra vilken diameter en buttplug ska ha för att passa din kropp och göra det så skönt som möjligt för dig.

ErfarenhetsnivåRekommenderad Diameter (cm)
Nybörjare2.0 – 2.5
Medel3.0 – 4.0
Erfaren4.5 – 5.5
Mycket erfaren6.0 och uppåt

När du överväger att köpa din första buttplug kan det finnas en del förvirring kring vilka mått som är viktigast att tänka på. Är det en buttplugs längd eller diameter viktigast för en nybörjare? Generellt sett är diametern oftast det viktigaste måttet att fokusera på, särskilt för nybörjare som köper sin första buttplug. Anledningen är enkel: Det är diametern, snarare än längden, som mest påverkar ”uppfylld” du känner dig när den sitter på plats och hur skön eller obekväm den känns att föra in den.

En buttplug med för stor diameter kan orsaka obehag eller till och med smärta, och det kan vara svårt att ens få in den om du inte är tillräckligt avslappnad eller använd inte tillräckligt med glidmedel. Om diametern är för stor riskerar du också att sträcka analsfinktern mer än vad som är bekvämt, vilket kan leda till obehag och i värsta fall skada. Därför är det bra att starta med en mindre diameter och jobba dig uppåt efter hand som du blir mer bekväm och erfaren.

Vilken diameter på buttplug passar mig?

Anusens diameter kan variera kraftigt från person till person, och den kan också påverkas av olika faktorer som hur avslappnad eller sexuellt upphetsad du känner dig. I ett avslappnat tillstånd kan anusens diameter ligga någonstans mellan 2-3 cm. Det är viktigt att komma ihåg att denna öppning är mycket elastisk och kan vidgas ännu mer, särskilt när du känner dig avslappnad och uppmjukad.

Nybörjare

När det gäller val av buttplug och vilken diameter du ska välja är det avgörande att du tar hänsyn till din erfarenhetsnivå innan du gör ett köp. Om du är en nybörjare och kanske aldrig haft något i baken tidigare bör du starta med en mindre diameter, i storleksordningen 2-2.5 cm, vilket kommer att vara jämförbart med den naturliga diametern hos ditt avslappnade anus. Denna diametern hjälper dig att gradvis vänja dig vid känslan av att ha något inuti dig utan att orsaka obehag eller skador.

Lite erfaren

För dig som har mer erfarenhet och känner dig bekväm med att ha något där bak (kanske har du provat en buttplug innan eller haft analsex ett fåtal gånger), kan en medelstor buttplug med en diameter på runt 3-4 cm vara ett lämpligt nästa steg. Denna storlek bör ge dig en tillfredsställande känsla av ”fullhet”, samtidigt som den fortfarande är bekväm nog att bäras under längre stunder, vilket är perfekt om du använder buttplugen som en uppvärmning för analsex.

Erfaren

Om du är en avancerad användare som är väl bekant och bekväm med att ta något större föremål i baken kan du överväga buttplugs med en diameter på 4.5 cm och uppåt. Denna större diameter kommer definitivt att ge dig en mer intensiv känsla, och den bör endast försökas av dig som känner dig självsäker nog att hantera det.

Oavsett din erfarenhetsnivå är väldigt viktigt att alltid använda mycket glidmedel som är kompatibelt med materialet som din buttplug är tillverkad i, och att lyssna på din kropps signaler. Om du någonsin känner smärta, bör du omedelbart sluta med det du gör, ta en paus, och försöka igen.

Hur lång buttplug ska jag köpa?

Vilken längd som passar just dig beror helt på hur erfaren du är. Här är en generell storlekstabell som hjälper dig avgöra vilken längd en buttplug ska ha för att passa din kropp och göra det så skönt som möjligt för dig.

ErfarenhetsnivåRekommenderad Längd (cm)
Nybörjare5.0 – 10.0
Medel11.0 – 15.0
Erfaren16.0 – 20.0
Mycket erfaren21.0 och uppåt

Hur lång buttplug passar mig?

Att förstå din rumpas anatomi är väldigt viktigt om du vill utforska anallekar på ett säkert sätt som ger dig njutning i stället för smärta. Ditt anus, dvs. den yttre öppningen, övergår till analkanalen, vilken i sin tur ansluter till rektum. Analkanalen i sig är ungefär 2,5–4 cm lång, medan rektum sträcker sig ytterligare ca 12–15 cm uppåt i kroppen. Att förstå dessa mått är väsentlig, inte minst för att kunna välja en buttplug som passar din kropp och din erfarenhetsnivå.

Nybörjare

Om du är nybörjare inom anallekar, och kanske inte är bekant med de känslor som kommer av att ha något infört där bak kan det vara klokt att börja med en kortare buttplug, en som mäter omkring 5–10 cm i längd. Detta skulle kunna ge dig en tillräcklig känsla av fyllighet och stimulans utan att vara överväldigande. En kortare plug är dessutom ofta lättare att hantera i handen, vilket kan vara en stor fördel om du precis börjat lära dig om vad din kropp klarar av och njuter av.

Lite erfaren

För dig som har en viss vana vid anallekar och som söker en djupare form av stimulans, kan en buttplug med en längd på 11–15 cm vara att föredra. Det är en storlek som går förbi analkanalen och börjar närma sig rektum, där det finns fler nervändar att stimulera. Du bör dock vara medveten om att längre buttplugs kräver större försiktighet och mer glidmedel, eftersom du närmar dig inre delar som är känsligare och där risken för skador är större om du är förhastad.

Erfaren

Om du ser dig själv som en äkta anal queen eller anal king kan du eventuellt utforska ännu längre buttplugs, från 16 cm och uppåt. Så långa buttplugs når upp i rektum och kan till och med stimulera andra erogena zoner, som prostatan hos män. Än en gång bör du agera med största försiktighet och vara helt säker på att du använder rätt typ av glidmedel.

Oavsett vilken erfarenhetsnivå du befinner dig på, är det av yttersta vikt att du lyssnar på din kropp. Om du känner obehag eller smärta bör du omedelbart avbryta det du håller på med. Använd alltid rikligt med glidmedel och ha god hygien som en prioritet.

Lång eller smal buttplug för nybörjare?

Angående frågan om att välja mellan en kort och tjock eller en lång och smal buttplug: För en nybörjare är det oftast bäst att börja med en buttplug som är både relativt kort och har en mindre diameter. Det ger dig chansen att vänja dig vid känslan av att ha något där bak, utan att omedelbart behöva hantera den intensiva känslan som en lång och tjock buttplug kan framkalla.

Så sammanfattningsvis, om du är nybörjare och vill köpa din första buttplug, satsa på en mindre diameter för din första buttplug. Detta kommer att ge dig den mest kontrollerbara och bekväma upplevelsen, vilket gör det enklare att utforska och njuta av den nya känslan.

Lagom stor buttplug för nybörjare?

Så där ja, nu har du fått en snabbkurs i allt från din bakdels anatomi till vilken storlek på buttplug som passar din erfarenhetsnivå. Visst kan det kännas som en djungel där ute med alla storlekar, former och material som buttplugs kommer i. Men kom ihåg, det handlar om att hitta det som känns bäst för just dig. Starta smått och jobba dig uppåt, och glöm inte att lägga ner det viktiga glidmedlet i kundkorgen också! Nu när du har all den här kunskapen är du mer än redo att göra ditt första buttplugköp. Känn dig inte nervös, det är en del av resan. Och hey, buttplugs är ofta billiga så du riskerar inga jättesummor på att prova dig fram. Ta steget och köp hem den där buttplugen du har funderat på. Lycka till och njut av upplevelsen!

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst