bästa-mens-apparna

5 Mens-appar som du bara måste prova under 2024

Är du trött på att markera i kalendern eller sätta påminnelser i mobilen för att inte missa när din mens börjar? Glömmer du bort när du hade din mens senast? Då är det dags att överge den traditionella penna- och pappersmetoden och ansluta dig till den digitala tidsåldern med appar för period tracking! Dessa innovativa appar har tagit världen med storm och gör det enklare än någonsin att övervaka din menstruationscykel, ägglossning och allmänna hälsa. Från omfattande spårning till personliga insikter, erbjuder appar för mensspårning en mängd funktioner som kan hjälpa dig att bättre förstå din kropp och ta kontroll över din sexuella hälsa. I den här artikeln kommer vi att utforska fem av de bästa apparna för att hålla koll på din mens för både iOS och Android. Så fatta din smartphone och gör dig redo att upptäcka och ladda ner den perfekta mensappen för dig.

Bästa mens-appar till android och iOS

mens-app-clue

Clue

Betyg: 3 av 5.

Clue är en av de mest populära mensapparna som finns på både iOS- och Android-plattformar. Den här appen spårar inte bara din menstruationscykel utan övervakar även ditt humör, livmoderhalsvätska, sexuell aktivitet och mycket mer. Den har ett rent, enkelt användargränssnitt som är lätt att navigera i och appen tillhandahåller informativa artiklar om hälso- och livsstilsämnen.

En av de bästa funktionerna i Clue är att den är kusligt exakt. Clue använder algoritmer för att spåra din menstruationscykel och förutsäga när din nästa menstruation kommer. Hittills har den mensappen varit den mest träffsäkra av alla jag testat. Du kan även anpassa appen efter dina behov, bland annat genom att ställa in påminnelser för p-piller, ägglossning och PMS-symtom. En annan bra funktion är möjligheten att synkronisera dina data med Google Fit eller Apple Health.

På det hela taget är Clue en utmärkt app för att spåra din menstruationscykel, och den är gratis att ladda ner.

mens-app
mens-app

mens-app-flo

Flo

Betyg: 5 av 5.

Flo är en annan populär mensapp som finns tillgänglig till både iOS och Android. Den här appen är otroligt omfattande och spårar allt från din menstruationscykel till din sömn, vikt och vattenintag. Flo har ett vackert, lättanvänt gränssnitt och tillhandahåller informativa artiklar om ämnen som rör hälsa och välbefinnande. Flo ger dig även notiser om eventuella humörsvängningar som kan ske under cykeln – superhäftigt och stämmer väldigt bra.

En av de bästa funktionerna i Flo är deras community-sektion, där du kan komma i kontakt med andra kvinnor och diskutera olika ämnen som rör menstruationshälsa. Appen ger också personliga hälsoinsikter baserat på dina data, till exempel genom att föreslå den bästa tidpunkten för en bröstundersökning.

Appen erbjuder även graviditets- och fertilitetsuppföljning, vilket gör den till en allt-i-ett-app för kvinnors hälsobehov. På det hela taget är Flo en utmärkt periodspårningsapp som är gratis att ladda ner, men har vissa pro-funktioner som du måste betala för.

mens-app
mens-app

mens-app-kalender

Period Tracker

Betyg: 3 av 5.

Period Tracker är en av de äldsta mensapparna som finns tillgängliga, och den är fortfarande väl använd av både Android- och iOS-användare. Appen har ett enkelt och okomplicerat gränssnitt som är lätt att använda och den ger exakta förutsägelser för när din menstruationscykel börjar och slutar.

Period Tracker ger också nyttiga insikter om din menstruationscykel, inklusive förutsägelser om fertilitet och ägglossning. Du kan också spåra symtom som kramper, huvudvärk och humörsvängningar, vilket gör det lättare att identifiera mönster och planera din livsstil därefter.

En av nackdelarna med Period Tracker är bristen på en gemenskapsfunktion. Appen är dock gratis att ladda ner och dess grundläggande funktioner räcker för de flesta kvinnors behov.

mens-app
mens-app

mens-app-eve

Eve

Betyg: 3 av 5.

Eve är en app för att spåra din menstruation som är utformad för kvinnor som verkligen vill ta kontroll över sin sexuella hälsa. Appen spårar din menstruationscykel och ger information om sexuell hälsa och välbefinnande. Den har också en community-funktion där du kan ansluta dig till andra kvinnor och diskutera olika ämnen som rör sexuell hälsa.

En av de bästa funktionerna i Eve är dess funktion för sexspårning. Appen låter dig logga sexuell aktivitet, inklusive om du använt skydd eller inte, och ger personliga insikter om din sexuella hälsa. Appen erbjuder också mensuppföljning, ägglossningsuppföljning och symtomuppföljning.

På det hela taget är Eve en utmärkt app för kvinnor som vill ta kontroll över sin sexuella hälsa, och den är gratis att ladda ner.

mens-app
mens-app

mens-app-cal

My Calendar

Betyg: 4 av 5.

My Calendar är en annan populär mensapp som finns tillgänglig till både iOS- och Android-plattformar. Appen har ett enkelt och lättanvänt gränssnitt som är perfekt för dem som inte vill hantera alltför många funktioner. Appen ger exakta menstruationscykelprognoser och du kan anpassa appen efter dina behov till vis grad.

En av de bästa funktionerna i My Calendar är dess funktion för säkerhetskopiering och återställning. Med appen kan du säkerhetskopiera din data till molnet, vilket gör det enkelt att överföra dina data till en ny enhet. Appen kan också erbjuda spårning av fertilitet och olika symtom, så att du kan hålla koll på din allmänna hälsa.

My Calendar har också ett graviditetsläge, vilket är perfekt för kvinnor som försöker bli gravida. Appen ger personliga insikter och tips om hur du maximerar dina chanser att bli gravid. En nackdel med appen är avsaknaden av community-funktionen.

På det hela taget är My Calendar en utmärkt app för grundläggande perioduppföljning, och den är gratis att ladda ner.

mens-app
mens-app

Sammanfattningsvis finns det flera utmärkta appar för att hålla totalkoll på din mens tillgängliga på både iOS- och Android-plattformar. Clue och Flo är de mest omfattande apparna, med funktioner som sträcker sig längre än grundläggande mensuppföljning. Period Tracker och My Calendar är perfekta för dem som vill ha en enkel och okomplicerad app. Eve är en utmärkt app för kvinnor som vill ta kontroll över sin sexuella hälsa. Nedan kan du se en sammanställning av de olika mensapparna, så du enkelt kan avgöra vilken som passar bäst för dig:

Jämförelse av mensappar

Funktion/app Clue Flo Period Tracker Eve My Calendar
Periodspårning
Spårning av ägglossning
Fertilitetsprognos
Symptomloggning
Anpassningsbart gränssnitt
BBT-kartläggning
Graviditetsläge
Piller påminnelser
Spårning av intimitet
Spårning av vattenintag
Spårning av träning
Gemenskap/forum
Cykelanalys
Säkring och återställning av data
Utbildningsinnehåll

Alla dessa appar är bra verktyg som hjälper kvinnor att spåra sin menstruationscykel, fertilitet och allmänna hälsa. Det är dock viktigt att komma ihåg att dessa appar inte ersätter medicinsk rådgivning. Om du upplever allvarliga symtom eller är orolig för din menstruationshälsa är det alltid bäst att rådgöra med din läkare.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 1. Använde MyFLOW ett tag. Betalade för den till och med men fortfarande inte lika bra som gratisalternativen. Kör också Flo nu. Superbra.

  1
  0
 2. Period Tracker har jag använt i flera år. Funkar prima! Lätt att använda. Är inte så teknisk av mig så kan jag använda kan alla 🤩

  0
  0
 3. Använder Clue för den kan hålla koll på olika PMS symptom. Har riktigt jobbiga besvär ibland. Blivit bättre sedan jag började äta p-piller, men fortfarande rätt illa ibland. Appen hjälper mig ha lite bättre koll.

  2
  0
LELO MIA 2
Föregående
LELO MIA 2

test

twst