Kan man ha sex när man har mens

Kan man ha sex när man har mens?

Sammanfattning

Ja, du kan ha sex under menstruationen. Det kan till och med kännas extra skönt på grund av ökad känslighet genom hormonella förändringar och till och med lindra menskramper. Potentiella hälsorisker är dock exponering för blodburna infektioner och en minskad risk för graviditet. Komfortnivåer och personliga preferenser spelar också roll, eftersom vissa människor kan vara obekväma med blod och potentiellt ”kladd”. Att använda menskoppar eller -skivor eller att välja duschsex under mensen kan hantera dessa problem. Det är ett personligt val och som med all sexuell aktivitet är det viktigt att förstå sin kropp, riskerna och att prioritera komfort och njutning.

Absolut, du kan sex under mensen, men det är viktigt att förstå alla aspekter innan du kastar dig ut. För att fatta ett välgrundat beslut måste vi diskutera faktorer som hälsoeffekter, komfortnivåer och personliga preferenser.

Är det okej att ha sex när man har mens?

Sex under mensen kan ses som ett tabubelagt ämne i vissa kulturer och samhällen, men låt oss rensa luften: det finns inget medicinskt eller fysiskt som förhindrar samlag under menstruationen. Faktum är att vissa personer upplever ökad sexuell lust på grund av de hormonella förändringar som sker under menstruationen.

Fysiologiskt kan blodflödet faktiskt skapa en unik, naturlig atmosfär som kan öka känsligheten. Det kan leda till mer intensiva orgasmer, eftersom den nedre regionen blir mer uppsvälld och känslig under menstruationen.

Är sex med mens farligt?

Vi får dock inte förbise de potentiella hälsoaspekterna. Den goda nyheten är att menssex inte utgör någon betydande hälsorisk under normala omständigheter. Men det finns några faktorer som är värda att tänka på. Att komma i kontakt med blod kan t.ex. utsätta partnern för blodburna patogener om någon av dem har en överförbar infektion, t.ex. HIV eller hepatit B.

Kan man bli gravid om man har sex under mensen?

Dessutom är chansen att bli gravid i allmänhet lägre under menstruationen, men den är inte helt obefintlig. Spermierna kan överleva i det kvinnliga könsorganet i upp till fem dagar, och om ägglossningen inträffar tidigare i nästa cykel finns det en chans att bli gravid.

Att ägna sig åt sexuella aktiviteter under mensen kan också lindra menskramper. Livmoderns sammandragningar under orgasmen kan bidra till att lindra menstruationsbesvären, eftersom de hjälper till att driva ut livmoderslemhinnan snabbare.

Att ha sex under mensen handlar om personliga preferenser

Att ha sex under mens eller inte handlar till större delen om personliga preferenser. Alla tycker inte om att se blod, och det kan ibland vara lite kladdigt att ha sex under mensen. Det är helt normalt att känna sig känslig eller inte vara på humör för samlag under denna tid.

Man kan använda menstruationsprodukter som menskoppar eller -skivor som är utformade för att bäras under sex för att minska flödet tillfälligt. Dessa kan vara ett praktiskt komplement för att hålla allt rent. Alternativt, om båda parter är bekväma, kan duschsex vara ett praktiskt och trevligt alternativ under den röda veckan.

Allt ska kännas bekvämt

Det viktigaste är alltså att det känns bekvämt, enkelt och att båda parter är överens om att ha sex under menstruation. Om du och din partner tycker att det känns bra kan menssex vara en naturlig och njutbar del av er sexuella rutin.

Sammanfattningsvis är sex under menstruationen ett personligt val, och det finns inget svar som passar alla. Det kan vara en njutbar upplevelse för vissa, och obehagligt eller oönskat för andra. Även om det finns några hälsofaktorer att ta hänsyn till är det för det mesta säkert och potentiellt tillfredsställande att ha sex under mensen. Som alla aspekter av sexuell aktivitet handlar det om att förstå sin kropp, vara medveten om riskerna och göra val som prioriterar din komfort och njutning.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst