Bästa buttplug för män
Den här artikeln innehåller reklam

Vad har man egentligen en buttplug till, och hur använder man den?

Buttplugs är den hetaste sexleksaken just nu och intresset för dem bara växer. Det verkar som att de fullkomligt flyger av lagerhyllorna i sexbutiker runt om i landet. Innan jag satte mig för att skriva den här artikeln tog jag en snabb koll på fem av Sveriges största sexleksaksbutiker och fann att buttplugs av olika modell låg under rubriken ”mest sålda” på fyra av dem! Men vad har man egentligen en buttplug till? ”Fyller” den någon större funktion (förlåt, jag kunde inte låta bli) under sex?

Butt plugs kan användas på en mängd olika sätt för att ge dig lite extra stimulans när du har olika typer av sex, både solo och tillsammans med en partner. Om du är nyfiken på att utforska de många kreativa sätten att använda buttplugs på har du kommit till rätt ställe. I den här artikeln kommer jag ge dig några tips och idéer för att komma igång. Men först, låt oss börja från början genom att ta en titt på vad en butt plug är, vilka typer av butt plugs som finns och vad de olika typerna passar bra till.

Vad är en buttplug?

Butt plugs är ett fantastiskt bra sextillbehör för att börja att utforska anallekar, men med så många olika typer av butt plugs tillgängliga kan det kännas överväldigande och svårt att välja rätt. I det här avsnittet kommer vi att utforska de olika typerna av buttplugs och ge exempel på vilka specifika aktiviteter de passar till.

Buttplugs kommer i alla tänkbara former och färger men har vissa gemensamma karaktärsdrag som är nödvändiga för att den ska sitta bekvämt på plats i analen under sex, sololekar eller vardagliga bestyr. För att du ska känna dig säker med att bära din plug och slippa oroa dig för att den ska glida för långt in i dig bör den vara droppformad med en tunnare hals och en bred bas. Den breda basen är en extra viktig detalj som du alltid ska vara noga med om du vill föra upp något i analen, så slipper du pinsamma resor till akuten. Kom ihåg; no base – lost in space.

En buttplug ska ha

 • Bred bas som gör att pluggen sitter säkert och tryggt där den ska utan att glida för djupt in
 • En mindre topp som gör det enkelt att föra in den
 • En tjockare ”droppformad” kropp som stimulerar inifrån

Olika typer av butt plugs

Klassiska Butt Plugs

Klassiska buttplugs är ett bra alternativ för nybörjare eller de som föredrar en enkel design. De har vanligtvis en avsmalnande form som vidgar sig gradvis, vilket gör dem lätta att föra in och bekväma att bära under längre perioder. Klicka på länken om du vill få exempel på riktigt bra ”klassiska” butt plugs.

Dessa pluggar finns i en mängd olika storlekar, från små till stora, så att du kan välja en som passar din erfarenhetsnivå. Om du är ny på anallekar, börja med en mindre storlek och arbeta dig gradvis uppåt allt eftersom du blir mer bekväm.

Klassiska buttpluggar är passande om du vill bära dem under längre perioder, eftersom de är designade för att sitta på plats utan att glida ut. Detta gör dem till ett utmärkt alternativ att bära under vardagliga aktiviteter, som att springa ärenden eller arbeta hemifrån och samtidigt få den där sköna känslan av att vara fylld, vilket kan vara väldigt upphetsande.

Vibrerande Butt Plugs

Vibrerande butt plugs är ett bra sätt att få till extra stimulans. Vibrerande butt plugs har vanligtvis en liten motor inuti som vibrerar, vilket skapar en behaglig känsla som kan göra dig mer känslig för beröring på andra ställen av din kropp och förstärka orgasmerna. Länken tar dig till ett set med vibrerande butt plugs som passar perfekt för nybörjare som vill experimentera med olika former.

Dessa pluggar finns i olika storlekar och former, så du kan välja en som passar dina preferenser. Vissa modeller har en krökt form som riktar sig mot prostatan, medan andra har en strukturerad yta för extra känsla.

Vibrerande buttpluggar är utmärkta för onani, men också när du leker tillsammans med en partner, eftersom vibrerande butt plugs ofta kan styras trådlöst via en app eller fjärrkontroll kan din partner styra vibrationsintensiteten på oväntade sätt vilket ger lite extra spänning. De kan också bäras under sex för att öka njutningen för både dig och din partner.

Analpärlor (anal beads)

Analpärlor, eller anal beads, är en serie små, sammankopplade bollar som är designade för att föras in i baken och dras ut en i taget. De har vanligtvis en flexibel design som gör dem lätta att sätta in och dra ut.

Dessa pärlor finns i olika storlekar och former, med vissa modeller med graderade bollar som ökar i storlek. De är perfekta för nybörjare som vill experimentera, eftersom de låter dig börja smått och arbeta dig uppåt.

Analpärlor är bra att använda under sex, eftersom de kan skapa en behaglig känsla när de långsamt dras ut ur bakdelen. De är också bra för solospel, eftersom du kan kontrollera hur snabbt du drar ur kulorna själv. Om du är nyfiken på ett par bra analpärlor som passar för nybörjare kan du klicka på länken här.

Prinsesspluggar (Jeweled Butt Plugs)

Jeweled butt plugs är ett bra alternativ för dig som vill göra anal play lite mer glamouröst. De har vanligtvis en avsmalnande form som vidgar sig gradvis, med en liten juvel eller kristall inbäddad i basen.

Dessa pluggar finns i olika storlekar och former, med vissa modeller som har en mer genomarbetad design. De är bra att använda under sex, eftersom de är väldigt vackra att titta på adderar de ett visuellt element till din lek och kan ge din partner något extra fin att vila ögonen på under sex.

Jeweled butt plugs är också bra för längre användning, eftersom de är diskreta och bekväma att bära under långa perioder. De kan vara ett bra sätt att känna sig sexig och självsäker, även under vardagliga aktiviteter.

Sammanfattningsvis, att välja rätt typ av buttplug kan förbättra ditt anala spel och göra upplevelsen mer njutbar. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren spelare finns det en typ av buttplug som är perfekt för dig. Ta dig tid att utforska olika former och storlekar och hitta den som passar dina preferenser. Kom ihåg att alltid använda mycket glidmedel och börja smått innan du jobbar dig upp till större leksaker.

Ett vackert exempel på en så kallad prinsessplug som kan ge lite extra glans och glamour till baken.

Butt plugs med olika former

Förutom olika typer av buttplugs finns det även olika former som kan passa för specifika aktiviteter. Här är några exempel på olika former och vad de är bäst lämpade för:

Konformade buttpluggar

Konformade buttpluggar är ett unikt alternativ som ger en annan känsla än traditionella pluggar. De börjar med en liten spets och vidgas gradvis när du sätter in dem, men sedan smalnar de ner igen vid basen.

Dessa pluggar är utmärkta att använda under onani eller samspel, eftersom den unika formen kan skapa en mer intensiv känsla när du sätter i och tar bort pluggen. De kan också vara bra att använda under förspel eller sex, då konformen kan ge ett skönt tryck på analöppningen.

Ribbade Butt Plugs

Ribbade buttplugs har vågor längs pluggens skaft. Denna textur kan ge extra stimulans under insättning och borttagning, såväl som under långvarig användning.

Uppblåsbara Butt Plugs

Uppblåsbara buttpluggar är designade med en liten pump som gör att du kan blåsa upp pluggen till önskad storlek. Dessa pluggar kan vara bra för nybörjare eller de som gradvis vill vänja sig vid att ta större leksaker i baken, eller göra sig redo för att ha en partner i sig.

Buttplugs med olika storlekar

När det kommer till att välja en buttplug är storleken en viktig faktor. Butt plugs finns i en mängd olika storlekar, från små nybörjarpluggar till stora avancerade leksaker. Här är några exempel på olika storlekar och vad de är bäst lämpade för:

Små Butt Plugs

Små buttplugs (ca 1-2cm i diameter) är ett utmärkt val för nybörjare eller de som är nybörjare inom anallek. De är vanligtvis kortare i längd och har en mindre diameter, vilket gör dem lättare att sätta in och bekvämare att bära under längre perioder.

Små butt plugs är bäst lämpade för dig som fortfarande utforskar hur det känns att ha något i baken, och vill undersöka om anal play är något för dig. De kan också vara ett utmärkt val för dig som vill ha en plugg i dig under en längre period, till exempel under en arbetsdag eller en utekväll. Den lilla storleken gör det lättare att röra sig och utföra dagliga aktiviteter.

Medium Butt Plugs

Medium butt plugs (ca 2-3cm i diameter) är ett steg upp från små pluggar och är ett utmärkt val för dig som har lite erfarenhet av anal play och gillar känslan av att bli stimulerad där bak. De är vanligtvis längre och har en något större diameter, vilket ger en mer intensiv känsla.

Medium butt plugs kan vara bra att använda under onani eller sex, eftersom den extra storleken kan skapa en mer intensiv känsla genom sin tyngd och känslan av att vara extra ”uppfylld”.

Stora Butt Plugs

Stora buttplugs (ca 3cm eller bredare diameter) är den mest avancerade storleken och passar bäst för dig som har erfarenhet när det kommer till både analsex och andra former av anal play. De är vanligtvis längre och har en större diameter, vilket ger en mycket intensiv känsla där bak.

Stora butt plugs kan vara bra att använda under solospel eller partnerspel, eftersom den extra storleken skapar ett starkt tryck mot prostatan / slidväggen som kan ge en otroligt intensiv känsla. De kan också vara ett bra val för den som vill prova på anal stretching eller andra avancerade anala lekar.

Det är viktigt att välja en storlek som är bekväm för dig och som du enkelt kan sätta in och ta bort. Om du är ny på anal play är det bäst att börja med en liten eller medelstor plugg och arbeta dig uppåt när du blir mer bekväm. Kom ihåg att alltid använda mycket glidmedel och gå in långsamt när du sätter i eller tar bort leksaken.

Hur använder man en butt plug?

Under onani eller sololekar

Om du vill piffa upp känslan när du onanerar kan en buttplug vara ett bra komplement till din leksakssamling. När du är ensam har du tid och frihet att experimentera med olika storlekar, former och material. Oavsett om du använder en vibrerande buttplug eller en icke-vibrerande, kan känslan av att ha något där bak samtidigt som du klittrar eller gnider dig mot något vara otroligt njutbar.

En idé är att använda en buttplug medan du använder din favoritvibrator eller dildo. Kombinationen av båda kan vara intensiv och leda till en kraftfull orgasm, men klandra inte dig själv om det tar lite tid att vänja dig vid sensationen. Du kan också prova att använda en buttplug under onani för att utforska hur känslig din bakdel faktiskt är innan du utforskar vidare med en partner. Om du vet om vad du gillar och hur lång tid det tar för dig att värma upp kan du kommunicera det till din partner och slippa oron över att saker ska gå för fort och göra ont, eller att det ska ske missförstånd mellan dig och din partner.

Använd en butt plug tillsammans med din partner

Att använda en buttplug under partnersex kan ge en ny dimension till eran känsla av intimitet. Det kan hjälpa dig att utforska nya positioner, intensifiera orgasmer och till och med förbättra emotionell intimitet. Om du är osäker på hur du ska ta upp det till din partner, börja med att prata om dina känslor och intressen. Du kanske upptäcker att din partner blir lika upphetsad av dina fantasier som du!

En idé är att bära en buttplug under vaginalt sex. Det extra trycket mot dina slidväggar kan vara otroligt stimulerande. Du kan också prova att bära en buttplug under oralsex eller till och med innan analsex för att få dina muskler att slappna av vilket ökar njutningen.

Använda Butt Plugs för analträning

Om du är ny på anal play kan en buttplug vara ett bra sätt att börja. Att använda en mindre storlek och gradvis öka storleken kan hjälpa dig att bli bekväm med känslan av att vara fylld där bak. Ett vanligt missförstånd är att en person är ”skapt” för att ha något där bak eller inte. Att somliga inte ”kan” mendans andra har den magiska förmågan. Det stämmer förhållandevis dåligt med verkligheten. Självklart har vi alla olika förutsättningar, men om du har en genuin vilja och rätt emotionella koppling till din partner kan du arbeta dig upp till större storlekar med tiden. Den främsta anledningen till att många tycker att anal play är obekvämt är själva nervositeten och förväntan att det kommer göra ont, vilket får musklerna att spänna sig. En liten butt plug gör det enklare att börja utforska anal play, men leken börjar absolut i sinnet. Du måste känna dig avslappnad, trygg och bekväm för att få den bästa upplevelsen.

En idé är att bära en buttplug under korta perioder under dagen för att gradvis vänja sig vid känslan. Du kan också prova att använda en buttplug under förspel eller oralsex för att hjälpa dig att slappna av och förbereda dig för anal penetration.

Använd Butt Plugs för temperature play

Om du är intresserad av temperaturlekar kan en buttplug av glas eller metall vara ett bra alternativ. Dessa material kan värmas eller kylas för att skapa en rad sensationer. Se till att testa temperaturen på din hand innan du för in den i kroppen.

En idé är att placera buttpluggen i varmt vatten innan du använder den. Värmen kan vara otroligt avkopplande och njutbar. Du kan också prova att placera buttpluggen i kylen eller frysen i några minuter innan du använder den för att skapa en kall känsla.

Butt plugs kan bäras under kläderna

Om du känner dig äventyrlig kan du prova att bära en buttplug ”offentligt”. Detta kan vara en upphetsande upplevelse att lägga till en känsla av risk och spänning i sexuella lekar och aktiviteter. Se till att välja en diskret storlek och form som inte syns genom dina kläder.

En idé är att bära en buttplug när du springer ärenden eller gör vardagliga sysslor. Känslan av buttpluggen kan lägga till spänning till en annars vardaglig aktivitet. Du kan också prova att ha en buttplug på en fest eller ett event för en mer vågad upplevelse.

Avancerade tips: Överkursen i buttplugkunskap

Om du har använt buttplugs ett tag och vill ta ditt anala play till nästa nivå, finns det en mängd avancerade tips och tekniker att prova. Från att kombinera buttplugs med andra sexleksaker till att utforska olika material och texturer, här är några idéer för att förbättra din upplevelse.

Använda Butt Plugs med andra sexleksaker

Butt plugs kan vara ett bra komplement till din befintliga samling av sexleksaker. Du kan använda dem i kombination med vibratorer, dildos eller till och med bröstvårtsklämmor för en ökad upplevelse. En idé är att använda en buttplug med vibrator för att stimulera både din klitoris och anala erogena zoner samtidigt. Kombinationen av stimulans kan leda till intensiva orgasmer.

Du kan också prova att använda en buttplug med en dildo för en mer realistisk penetrationsupplevelse. Det extra trycket mot dina analväggar kan skapa en unik känsla och öka din njutning. Se bara till att använda mycket glidmedel och gå långsamt för att undvika obehag eller skada.

Utforska olika material och texturer

Om du vill lägga till lite variation till ditt anala spel, överväg att utforska olika material och texturer av buttplugs. Glas, metall och silikon är alla populära alternativ, alla med sina unika fördelar.

Buttpluggar av glas och metall är bra för temperaturlekar, eftersom de kan värmas eller kylas för extra känsla. Silikon butt plugs är mjukare och mer flexibla, vilket gör dem till ett bra alternativ för nybörjare eller de som föredrar en mer bekväm passform.

Du kan också prova buttplugs med olika texturer, såsom ribbade eller knottriga, för extra stimulans. Texturen kan förstärka känslan av fyllighet, framförallt när du rör dig eller sitter.

Använda Butt Plugs för prostatastimulering

Om du vill utforska prostatastimulering kan en buttplug vara ett utmärkt verktyg. Prostatan är en liten körtel som ligger bara några centimeter inuti anus och kan stimuleras genom analväggen. Prostatastimulering kan leda till en kraftfull orgasm och ökad sexuell njutning.

En idé är att välja en buttplug med en krökt eller vinklad form för att rikta in sig på prostatan. Trycket mot prostatan kan skapa en unik känsla och leda till en mer intensiv orgasm. Du kan också prova att använda en prostatamassager, som är speciellt utformad för prostatastimulering.

Kombinera Butt Plugs med Bondage eller BDSM

Om du är intresserad av bondage eller BDSM kan en buttplug vara ett bra komplement till dina lekstunder. Butt plugs kan användas i kombination med fasthållningar, ögonbindel eller annan BDSM-utrustning för en ökad upplevelse.

En idé är att använda en butt plug under sensorisk deprivationslek, som att ha ögonbindel eller att ha öronproppar. Den extra känslan av buttpluggen kan öka intensiteten i upplevelsen. Du kan också prova att använda en buttplug medan du är fastbunden för en känsla av hjälplöshet och sårbarhet.

Använda Butt Plugs för rollspel

Butt plugs kan integreras i scenarier för rollspel för extra spänning och intimitet. Till exempel kan du bära en buttplug medan du har en dominerande eller undergiven roll. Känslan av att vara fylld och utsträckt kan förstärka känslan av underkastelse eller dominans.

Alternativt kan du prova att använda en buttplug under ett rollspel med medicinskt tema, till exempel en läkare eller sjuksköterska fantasi. Pluggen kan representera ett medicinskt instrument eller ett verktyg och få scenen att kännas mer äkta.

Slutsats

Sammantaget finns det många kreativa sätt att använda buttplugs för att förbättra dina sexuella upplevelser. Oavsett om du använder dem för solospel eller tillsammans med en partner, se till att kommunicera öppet och prioritera säkerheten. Med rätt tänkesätt och tillvägagångssätt kan buttplugs vara ett roligt och njutbart tillskott till ditt sexliv. Men, kom också ihåg att en sensation inte passar alla. Somliga lever för analsex och väljer hellre att ta något i baken än i fiffin. Det är helt normalt. Det är också helt normalt att inte tycka om känslan av att ha något eller någon där bak. Vi är alla olika känsliga där bak och för somliga är det helt enkelt inte njutfullt – och i så fall är det helt okej att kommunicera det till din partner. När det kommer till sex ska vi aldrig skämmas för vad vi gillar, och vi ska aldrig skämmas för det vi inte gillar heller.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 1. Alltså.. finns det verkligen folk som bara går runt med pluggar i sig under dagen? Är så nyfiken. Berätta vad ni får ut av det? Man blir ju värsta misstänksam nu. Undrar hur många kollegor som gör det utan att man vet om det lixom

  0
  0
 2. Har aldrig gillat att ha något instoppat där bak. Förstår inte tjusningen. Men hey, alla är olika. Avundsjuk på er som får njutning av det.

  0
  0

test

twst