frågor och fakta om kondomer

”Ibland gråter jag under sex och jag vet inte varför?”

Ibland när jag har sex med min kille är sexet så intensivt att jag börjar ”gråta”. Det är typ när jag är megakåt och känner mig som på bristningsgränsen. Hur ska jag ens förklara det…? Det är som att njutningen bara blir för mycket? Typ? Och tårarna börjar rinna, och jag försöker hålla tillbaka tårarna för att han inte ska se dem och tro att han gjort mig illa. Det är inte en dålig känsla. Men det är inte helt skönt heller. Det är som att få en kraftig stöt av känslor eller nåt. Men jag vet inte, jag har inte känt detta med andra killar, så vad ska jag jämföra det med? Är detta ens normalt? Ibland kommer tårarna när vi har sex, ibland när han bara tar på min kropp.

-Alice

Ibland gråter jag under sex och jag vet inte varför

Först och främst vill jag uttrycka min uppskattning för din fråga eftersom den ger oss tillfälle att diskutera ett fenomen som ofta missförstås, men som är en helt naturlig och ganska vanlig förekommande bland kvinnor under sex. Din upplevelse av att känna dig överväldigad till tårar under förhöjd sexuell upphetsning är något som många kvinnor, och faktiskt individer av alla sexuella läggningar, kan relatera till. Vi antar ofta att gråt eller tårar är ett tecken på ångest eller obehag. Men när det gäller sex är detta inte nödvändigtvis fallet, och det verkar inte vara fallet för dig. Det är viktigt att inte känna sig generad eller skamsen över detta, eftersom det är en normal reaktion på det rika och komplexa spektrumet av känslor vi kan uppleva under sex.

Varför kommer det tårar under sex?

Våra kroppar och sinnen är sammankopplade på häpnadsväckande och invecklade sätt, och denna sammankoppling är särskilt tydlig när vi har sex. Hjärnan, det viktigaste sexuella organet, frigör en ström av hormoner och signalsubstanser under upphetsning och klimax, inklusive endorfiner och dopamin. Endorfiner är kroppens naturliga smärtstillande medel och humörhöjare, medan dopamin ofta kallas ”må bra”-transmittorn eftersom den är förknippad med njutning och belöning. Mängden av dessa kemikalier kan öka kraftigt i vårt system när vi är extremt sexuellt upphetsade eller upplever en orgasm, vilket leder till känslor som kan vara mycket överväldigande.

Gråter när jag känner mig sexuellt upphetsad

Tänk på det som att din kropp och hjärna sveps upp i en flodvåg av njutning, så kraftfull att den tillfälligt destabiliserar din känslomässiga balans. Ibland tar sig denna överväldigande upplevelse fysiska uttryck, som rysningar, skakningar eller till och med gråt eller skrattanfall. Det är lite som om en tryckavlastningsventil i ditt emotionella system aktiveras. Så på sätt och vis kan man beskriva dessa tårfyllda stunder som kroppens sätt att uttrycka en njutningsintensitet som är så djup att den överträffar din normala förmåga att uttrycka känslor.

Varför gråter jag under sex?

Den unika känsla som du liknar vid att få en ”känslomässig stöt” är ännu en aspekt av denna komplexa reaktion till dina känslor. När du är upphetsad är dina nervändar överkänsliga, och den ökade frisättningen av signalsubstanser i din kropp kan skapa unika fysiska känslor som är svåra att sätta ord på. Det är ett bevis på att din sexuella upplevelse är unik att du inte har känt detta med andra partners. Det verkar som om din nuvarande partner framkallar en särskilt djup nivå av upphetsning hos dig, vilket framkallar denna elektrifierande respons.

Kommunicera med din partner när tårarna kommer

För att hantera dessa känslor är det viktigaste att upprätthålla en öppen, ärlig och stödjande kommunikation med din partner. Att förklara din upplevelse så gott du kan för honom är avgörande för att upprätthålla intimitet och förståelse i ditt förhållande. Låt honom veta att denna reaktion inte beror på obehag eller smärta utan är ett bevis på den intensiva njutning och den djupa känslomässiga kontakten du känner med honom under sex. Uppmuntra honom att se dina tårar, inte som ett tecken på ångest, utan som en symbol för den djupa inverkan han har på dig.

Ha ett safe word

Det kan också hjälpa om ni använder ett safeword-system, där du har ett specifikt ord som indikerar om du vill pausa eller stoppa sexet. På så sätt kan din partner vara säker på att han inte skadar dig så länge du inte använder säkerhetsordet. Att förstå den känslomässiga underströmmen i dina sexuella reaktioner kan hjälpa honom att bli en mer empatisk och lyhörd älskare, vilket leder till ännu rikare och mer tillfredsställande sexliv för er båda.

Gråter av sex

Det är viktigt att komma ihåg att dina sexuella reaktioner är lika unika som du är, och påverkas av en mängd faktorer, inklusive ditt psykologiska tillstånd, din känslomässiga relation med din partner och till och med din biologiska kodning. Det viktigaste är att du lyssnar på din kropp, accepterar dess reaktioner och kommunicerar öppet med din partner. Kom ihåg att tårar kan vara ett uttryck för både njutning och smärta. Det du upplever är inte bara normalt utan kan också vara en möjlighet att fördjupa intimiteten och förståelsen mellan dig och din partner.

Har du också upplevt glädjetårar under sex? Berätta hur det kändes i en kommentar nedan. Det är 100% anonymt och vi vill verkligen veta mer om hur detta fenomen upplevs av fler läsare.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst