sex untan att vara kåt

Sex utan lust: Är det okej att ha sex fast jag inte känner mig kåt?

Jag är en hetero kvinna och jag har en fråga som jag funderat på ett tag. Det handlar om sex och kåthet. Är det okej att ha sex även om man inte känner sig kåt? Jag har haft tillfällen då min partner är upphetsad och vill ha sex, men jag känner inte samma nivå av lust eller upphetsning. Jag är inte torr eller ointresserad, men bara inte ”där” i stunden.

Jag undrar om det är skadligt för mig eller för relationen att ha sex när jag inte känner mig kåt? Skulle det kunna påverka min förmåga att känna lust eller njutning på lång sikt? Finns det några sätt att hantera denna situation på ett hälsosamt sätt?

-Alma, 22

Är det okej att ha sex när man inte är kåt?

Tack för att du delar med dig av dina tankar och funderingar. Det är helt normalt att ha frågor om hur man ska hantera sitt sexliv när sexlusten sviktar.

Först och främst, det är viktigt att veta att det är helt okej att ha sex även om du inte känner dig extremt kåt eller upphetsad. Sexuell lust varierar stort från person till person och även inom en och samma person beroende på olika omständigheter, som stress, humör, och fysiskt tillstånd. Det finns inget ”rätt” eller ”fel” sätt att känna eller uppleva sexuell lust.

När det kommer till att ha sex utan att känna stark lust, är det viktigt att lyssna på din egen kropp och dina känslor. Om du känner dig bekväm och villig att ha sex även om du inte är supersugen, så är det helt okej. Det är dock viktigt att detta beslut kommer från dig själv och inte på grund av press eller förväntningar från din partner.

Naturliga metoder för att höja sexlusten

Att ha sex utan stark lust är inte skadligt i sig, så länge som det känns rätt för dig. Det är dock viktigt att uppmärksamma om detta blir ett återkommande mönster och om det påverkar din relation eller ditt sexliv negativt. Om du märker att du regelbundet har sex utan lust och det börjar kännas som en börda eller leder till negativa känslor, kan det vara värt att reflektera över varför du känner på det här viset och hur du kan hantera situationen på ett bättre sätt. Här kommer ett par förslag på hur du kan gå till väga.

1. Kommunicera med din partner

För att hantera situationen på ett hälsosamt sätt kan det vara bra att kommunicera öppet med din partner. Berätta hur du känner och diskutera vad ni båda kan göra för att göra sexlivet mer tillfredsställande för er båda. Kanske finns det saker som kan hjälpa dig att känna mer lust, som mer förspel, experimentera med nya saker, eller kanske bara att ha mer icke-sexuell närhet och intimitet.

2. Använd sexleksaker

Ett annat sätt att hantera situationen kan vara att du utforska olika sätt att väcka din egen lust. Sexleksaker kan vara ett fantastiskt hjälpmedel i detta. De kan hjälpa till att stimulera dig på ett sätt som kanske känns mer upphetsande och njutningsfullt. Det finns en stor variation av sexleksaker, från vibratorer och dildos till lufttrycksvibratorer, som alla kan bidra till att du njuter mer av sexet du har med din partner och kanske även hjälpa dig att känna dig mer kåt.

3. Onanera regelbundet

Ett annat utmärkt sätt att höja din sexlust är genom regelbunden onani. Onani är inte bara ett sätt att uppnå sexuell tillfredsställelse, utan det kan också hjälpa dig att lära känna din kropp bättre, förstå vad du tycker om och inte tycker om, samt öka din sexuella självmedvetenhet.

Du kan börja med att onanera några gånger i veckan. Det viktiga är att du gör det i en avslappnad och trygg miljö, där du kan känna dig ostörd och bekväm. Det finns ingen ”rätt” frekvens för onani; lyssna på din kropp och gör det så ofta som känns bra för dig.

När du onanerar, var uppmärksam på de känslor som väcks inom dig. Det kan vara både fysiska känslor, som hur din kropp reagerar på beröring, och emotionella känslor, som hur du känner dig mentalt under och efter. Observera vad som väcker din lust, vilka rörelser och beröringar som känns bra, och hur din kropp reagerar på olika stimuli.

4. Fokusera mer på förspelet

Ett sista tips är att utforska förspel på nya sätt. Förspel behöver inte bara handla om fysisk beröring, utan kan även inkludera sensuell massage, erotiska samtal eller fantasier, och andra former av intimt umgänge som kan hjälpa till att bygga upp lusten.

Sex utan lust

Kom ihåg att det inte finns något ”rätt” eller ”fel” sätt att närma sig sex, så länge som det känns bra och är ömsesidigt samtycke. Lyssna på din kropp och dina känslor, och kommunicera öppet med din partner. Det är det bästa sättet att säkerställa en hälsosam och njutningsfull sexuell relation.

Kom ihåg att sex ska vara en källa till njutning och glädje för både dig och din partner. Att ta hand om dina egna behov och känslor är inte bara bra för dig, utan även för din relation.

Hoppas detta hjälper! Ta hand om dig.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst