min fru vill inte ha sex efter att ha fött barn

”Hur ofta ska ett gift par med barn ha sex?”

Hur länge är för länge att inte ha sex i ett äktenskap? Jag har varit lyckligt gift i två år nu, jag har känt henne i fjorton år och vi har ett barn tillsammans som snart fyller ett. Jag vet att jag har starkare sexlust än henne, men jag förstår också att sex varje dag kan vara för mycket. Vi har ett ganska stabilt äktenskap, vi har kul tillsammans och njuter av varandras sällskap och allt det där underbara med ett äktenskap, men jag saknar en hel del när det kommer till sex och intimitet. När jag tar upp det med henne borstar hon bara av det med ursäkter som ”jag är trött”, vilket jag inte förstår. Vid det här laget har jag har provat allt. Jag har försökt föreslå en snabbis på morgonen, initiera sex lite spontant, att inte vara för påträngande och nu vet jag bara inte. Dödar äktenskapet bara intimiteten? Vill jag ha för mycket sex? Är så det är att vara föräldrar, dödar det intimiteten? Hur länge är för länge att inte ha sex i ett äktenskap?

-Frustrerad pappa

Min fru vill inte ha sex efter att vi blivit föräldrar

Din fråga känns förmodligen igen av många par som står inför liknande utmaningar, och jag kan försäkra dig om att detta är ett vanligt problem som många gifta par ställs inför, särskilt efter att de fått barn. Låt oss gå igenom dina funderingar och ta itu med dem steg för steg.

Hur kan föräldraskapet påverka sexlivet?

Låt oss först fokusera på det faktum att ni är relativt nyblivna föräldrar till ett barn under ett års ålder. Att vara nybliven förälder är en livsomvälvande händelse, full av vackra stunder men också krävande utmaningar som ibland kan göra att sexlivet glöms bort eller nedprioriteras av praktiska skäl. Din fru kanske ammar, vilket kan ha fysiska och känslomässiga konsekvenser. Sömnbrist, konstant utmattning, eventuell förlossningsdepression eller ångest, det överväldigande ansvaret att ta hand om ett nytt liv – alla dessa faktorer kan påverka en kvinnas libido på ett dramatiskt sätt. Det är förmodligen inte äktenskapet i sig som orsakar en svacka i er intimitet, utan snarare övergången till föräldraskap.

Vad gör att en nybliven mamma tappar sexlusten?

En nybliven mammas kropp genomgår betydande förändringar, inte bara fysiskt utan också hormonellt, vilket kan minska lusten till sex. Dessutom känner sig mammor ofta så upptagna av sin mammaroll att de kan ha svårt att växla om till ett romantiskt eller sexuellt tankesätt på kort tid. Det är förståeligt att detta kan leda till sexuell frustration.

Hur ofta har gifta par med barn sex?

För det andra finns det ingen allmänt accepterad ”standard” eller ”norm” för hur ofta ett par bör ha sex inom ett äktenskap. Det väsentliga är att hitta en frekvens som tillfredsställer er båda, sedan om det är en gång i veckan eller en gång i månaden spelar ingen större roll. Om hon säger att hon är trött är det viktigt att respektera hennes känslor och försöka sätta sig in i hennes upplevelser. Kanske är hon överväldigad av att vara nybliven mamma eller av utmaningarna med att balansera barnomsorg med andra ansvarsområden.

Vad kan jag göra för att min fru ska vilja ha mer sex?

Om ni verkligen är ett team, vilket jag tror att ni är med tanke på den genuina omtanken i din fråga, så är din roll här att gå in och erbjuda ditt stöd. Det kan innebära att hjälpa till med hushållssysslor, barnpassning eller helt enkelt ge henne lite tid för sig själv. Genom att lätta på en del av hennes ansvar hjälper du henne sannolikt att återfå en del av den livsenergi som krävs för att känna sig kåt.

Kommunikation är nyckeln till att återuppliva sexlivet

För det tredje, kom ihåg att öppen och ärlig kommunikation är nyckeln som öppnar upp alla problematiska dörrar i erat äktenskap. Det är viktigt att du sätter dig ner med din fru och har ett uppriktigt samtal om dina bekymmer. Detta bör inte vara en konfrontation utan snarare ett möte för att uttrycka känslor, rädslor och förväntningar. Det kan vara tufft i början, men det är viktigt att förstå hennes perspektiv.

Det kan ta tid att vilja ha sex igen efter födseln

Kom ihåg att det kan ta tid för vissa kvinnor att återfå sin sexuella lust efter att ha fött barn. Denna period kan variera från några månader till över ett år eller ännu längre för vissa. Under denna tid är det viktigt att du är tålmodig, förstående och stöttande. Håll kommunikationen öppen, fortsätt att dela med dig av dina känslor och var mottaglig för hennes behov, rädslor och oro.

Hennes låga sexlust handlar inte om dig

Dra inte slutsatsen att vare sig äktenskapet eller föräldraskapet permanent har förintat ert sexliv. Se det i stället som en utmanande fas som många par tar sig igenom, och att ni också kommer göra det. Även om det är lättare sagt än gjort; undvik att tolka din frus nuvarande brist på sexuellt intresse som att hon inte är attraherad av dig längre. Hennes ointresse för sex är mer sannolikt en återspegling av hennes nuvarande känslomässiga och fysiska tillstånd.

Ägna er åt icke-sexuella former av intimitet

Att ägna er åt icke-sexuella former av intimitet kan också hjälpa till att återställa den intima relationen ni hade innan ni blev föräldrar. Enkla kärlekshandlingar som att kramas, gosa, hålla handen eller gemensamma aktiviteter kan förstärka den känslomässiga intimiteten och ofta fungera som en språngbräda för att återuppliva den fysiska intimiteten mellan er.

Överväg att kontakta en parpsykolog

Slutligen, om saker och ting inte förbättras eller om detta problem orsakar betydande lidande i er relation; överväg att söka hjälp från en professionell, såsom en sexterapeut eller en relationsrådgivare. Ibland kan en neutral tredje part ge värdefulla insikter och förslag på lösningar som ni kanske inte har tänkt på.

Kom ihåg att ditt äktenskap är ett maraton, inte en sprint. Det kommer att finnas upp- och nedgångar på alla fronter i ert förhållande. Det handlar om att stötta varandra under resans gång och anpassa er till de förändringar som livet bjuder på. Ha tålamod, var stöttande och viktigast av allt, håll kommunikationsvägarna öppna.

test

twst