lögner om viagra

”Använde min dildo och nu har jag panik!”

Jag använde en dildo och nu blöder det lite. När kommer det sluta blöda? Jag är helt panikslagen, kan inte sova, tankarna bara snurrar! Jag trodde att jag kanske hade skadat mig lite, men att det skulle sluta blöda efter några timmar. Men det blöder fortfarande lite, även efter flera timmar, och nu börjar jag bli riktigt nojig. Det känns inte alls som mens, det finns inga kramper, ingen smärta, ingenting. Bara lite blödning, och jag fattar inte varför. Är det här normalt, eller borde jag typ kontakta läkare? Så jävla skrämmande att inte veta vad som händer med ens egen kropp!

-Vanessa

Är det normalt att uppleva blödningar efter att ha använt en dildo?

Först och främst vill jag bekräfta att jag ser din oro och ångest. Det är normalt att bli orolig när vi upplever oväntade kroppsliga förändringar, särskilt när det gäller våra intima områden. Låt oss gå igenom detta tillsammans lugnt och grundligt.

Blödningar kan orsakas av små bristningar i slidvävnaden

Baserat på vad du har berättat för mig verkar det som om det du upplever troligen är resultatet av en mindre inre blödning. Detta kan hända under penetration om huden inuti din vagina har blivit irriterad eller rispad, vilket gör att den blöder lite. Vaginal vävnad är mycket ömtålig och känslig, och det krävs inte mycket för att orsaka en mindre reva eller bristningar i huden inuti slidan.

Små bristningar läker ofta av sig självt

Vaginan är dock ganska tålig och skapt för att hantera påfrestningar. Det är därför vi kan ha penetrerande sex, föda barn och använda tamponger utan att orsaka allvarliga skador i underlivet. Din kropp har en fantastisk förmåga att läka sig själv, och mindre inre vaginala bristningar läker vanligtvis ganska snabbt – ofta inom några dagar. Om blödningen inte har upphört efter en dag eller två, eller om den blir kraftigare eller leder till smärta, är det klokt att kontakta din vårdcentral.

Kontakta din vårdcentral om blödningarna fortsätter

Det är också värt att notera att din menstruationscykel ibland kan spela dig ett spratt. Även om det inte känns som din vanliga mens är det möjligt att du upplever någon form av hormonell fluktuation eller oregelbunden blödning. Baserat på din beskrivning skulle jag dock säga att detta är mindre troligt, men det är ändå något att tänka på.

Använd glidmedel för att undvika blödningar när du använder en dildo

Jag vill påminna dig om att glidmedel är avgörande när du använder sexleksaker. Glidmedel minskar friktionen mellan sexleksaken och den ömtåliga huden i slidan, vilket inte bara kan göra upplevelsen skönare utan också hjälper till att förhindra dessa typer av småskador. Se till att du använder tillräckligt med glidmedel och återapplicera vid behov. Kom ihåg att när det gäller glidmedel är mer oftast bättre!

Ta en paus om det gör ont att använda dildon

Det är också viktigt att lyssna på din kropp under all sexuell aktivitet. Om du börjar känna obehag eller irritation är det en bra idé att sakta ner eller ta en paus. Vaginan kan ta emot föremål i olika storlekar, men det är en process som måste ske gradvis. Om den dildo du använder känns för stor eller obekväm är det helt okej att minska storleken och ge din kropp lite tid att anpassa sig. Du kan alltid arbeta dig upp igen när du känner dig redo.

Det är vanligt att uppleva småblödningar efter sex

Slutligen, låt mig försäkra dig om att du inte är ensam om detta. Många kvinnor har upplevt samma situation, och det är i allmänhet inte något att oroa sig för. Det viktigaste är att se till att du tar hand om din sexuella hälsa genom att använda säkra metoder, som tillräcklig med glidmedel och att inte tänja på kroppens gränser för snabbt eller kraftfullt.

Kan en dildo orsaka bristningar i slidan?

Det du upplever är sannolikt en mindre vaginal bristning som bör läka av sig självt. Om blödningen fortsätter, blir kraftigare eller skapar smärta ska du kontakta din vårdcentral som kanske kan erbjuda dig en akuttid. Kom ihåg att använda mycket glidmedel nästa gång och lyssna på din kropps signaler. Var inte rädd för att gå ner i dildostorlek om något känns för stort, och du kan alltid arbeta dig upp till en grövre dildo sakta men säkert.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst