tjejsex första gången

Tjejsex för första gången? 7 tips för en lyckad första ”lesbisk” upplevelse

Innehåll dölj

Att ge sig ut på ditt första tjejsex-äventyr kan vara både spännande och nervöst. Det är trots allt en helt ny värld av intimitet och njutning att utforska. Oavsett om du länge har vetat att du är attraherad av kvinnor eller om du precis har börjat utforska din sexualitet är det viktigt att närma sig din första gång med tålamod, förståelse och äventyrslust. I den här artikeln ger vi dig sju tips för att se till att din första sexupplevelse med en annan tjej blir minnesvärd och skön.

Hur har jag tjejsex första gången?

Kommunicera dina önskemål och gränser

Hörnstenen i varje lyckat intimt möte är öppen och ärlig kommunikation. Innan du och din kvinnliga partner börjar, ta er tid att diskutera era önskemål, fantasier och gränser. Var tydlig med vad du känner dig bekväm med och vad du skulle vilja prova. Denna konversation kommer inte bara att hjälpa till att lägga grunden för en lyckad tjejsex-upplevelse utan kommer också att tjäna till att fördjupa relationen till din kvinnliga partner. Kom ihåg att kommunikation är en pågående process, så var beredd att kolla in med varandra under hela stunden för att se till att ni båda njuter och att allt känns rätt.

Sätt stämningen

Att skapa rätt stämning kan ha stor betydelse för din första ”lesbiska” upplevelse. Börja med att se till att rummet ni befinner er i är rent, bekvämt och inbjudande. Dämpa ljuset eller tänd några ljus för att skapa en känsla av värme och intimitet. Du kan också överväga att spela mjuk, sensuell musik i bakgrunden för att hjälpa till att sätta tonen. Genom att ta dig tid att sätta stämningen kommer du att känna dig mer avslappnad och bekväm, vilket i slutändan kommer att leda till en mer njutbar upplevelse.

Ta det långsamt

Om du ska ha sex med en kvinna för första gången finns det ingen anledning att skynda på. Faktum är att om du tar det långsamt och njuter av varje ögonblick kan det bidra till att öka din njutning och fördjupa din kontakt med din partner. Börja med mjuka beröringar, smekningar och kyssar när ni utforskar varandras kroppar. Var uppmärksam på din partners reaktioner och anpassa dina handlingar därefter. Kom ihåg att din första gång handlar om att upptäcka och experimentera, så var inte rädd för att ta god tid på dig och njuta av resan.

Det finns heller inget som säger att ni måste ha ”sex”. När du är intim med en annan kvinna första gången kan det räcka med att bara kyssas, eller prata om dina fantasier. Kom ihåg att inget ”måste” hända. Det är du och din partner som bestämmer hur fort saker ska gå framåt.

Delta i sensuellt förspel

Om ni känner er redo för att ha tjejsex är det viktigt att komma ihåg att förspel är en viktig del av alla sexuella upplevelser, och ditt första lesbiska möte är inget undantag. Ta dig tid att utforska hennes kropp med händer, läppar och tunga och ägna särskild uppmärksamhet åt hennes erogena zoner. När ni blir mer bekväma med varandra kan ni överväga att prova olika tekniker och positioner för att hitta det som fungerar bäst för er båda. Genom att ägna er åt sensuellt förspel bygger ni inte bara upp förväntan utan skapar också en känsla av säkerhet som säger ”det här är vad jag vill”.

Experimentera med oral njutning

Även om det kan vara lite för mycket för många kvinnor som har sex med en annan kvinna för första gången kan oral njutning kan vara en otroligt tillfredsställande aspekt av tjejsex. När det gäller din första gång ska du inte vara rädd för att ta det långsamt. Du måste inte ”dyka in” med en gång. Om du är mer bekväm med att bara vara nära din partners underliv första gången är det helt okej. Kom ihåg att vara försiktig och uppmärksam och använd tungan och läpparna för att reta, stimulera och tillfredsställa din partners klitoris och vulva. Som med alla sexuella handlingar är kommunikation nyckeln – så se till att kontrollera med din partner för att se till att han eller hon njuter av upplevelsen och för att göra eventuella nödvändiga justeringar.

Utforska fingertoppningstekniker

Fingering är en annan viktig aspekt av en lyckad fösta tjejsex-upplevelse. Börja med att försiktigt smeka din partners vulva och yttre blygdläppar och arbeta dig gradvis fram till klitoris och slidlöppning. När ni båda är bekväma och upphetsade för du in ett eller två fingrar i din partners vagina med en mjuk, rytmisk rörelse. När du blir mer bekant med din partners kropp och preferenser kan du experimentera med olika tekniker och djup för att maximera hennes njutning. Detta ger er båda chansen att fortsätta kyssas och vara nära varandra samtidigt som ni utforskar hur det känns att röra vid en annan kvinna.

Prova olika positioner och tekniker

När du blir mer bekväm och säker med tjejsex, var inte rädd för att utforska olika positioner och tekniker. Detta kan inte bara hålla det hela intressant utan också hjälpa er att upptäcka nya sätt att tillfredsställa varandra. Ni kan till exempel prova den klassiska ”saxande” positionen, där du och din partner låser ihop era ben och pressar ihop era vulvor, vilket möjliggör ömsesidig klitorisstimulering. Alternativt kan ni experimentera med ”69”-ställningen, som gör det möjligt för båda parter att ge och ta emot oral njutning samtidigt. Håll dig öppen och var villig att prova nya saker – en del av det roliga med en första nyfiken tjejsex-upplevelse är trots allt spänningen i att upptäcka.

Tjejsex första gången, hur gör man?

Din första lesbiska upplevelse kan bli en spännande, sensuell och djupt tillfredsställande resa. Genom att följa de här sju tipsen – kommunicera dina önskemål och gränser, skapa stämning, ta det långsamt, ägna dig åt sensuellt förspel, experimentera med oral njutning, utforska fingertoppningstekniker och prova olika positioner och tekniker – är du på god väg att skapa en minnesvärd och njutbar träff för både dig och din partner. Kom ihåg att nyckeln till en lyckad första erfarenhet ligger i öppenhet, tålamod och en vilja att utforska nya aspekter av din sexualitet. Omfamna äventyret och njut av resan.

Vanliga misstag kvinnor gör första gången de har sex med en annan kvinna

Fokuserar för mycket på specifika handlingar eller ”mål”.

Ett vanligt misstag som kvinnor gör under sin första gång med en annan tjej är att fixera sig vid specifika sexuella handlingar eller ”mål”, som att få sin partner att få orgasm eller behärska en viss teknik. Detta kan leda till onödig press och ångest, vilket kan försämra helhetsupplevelsen.

För att undvika detta kan du försöka fokusera på den kontakt du bygger upp med din kvinnliga partner och den njutning ni båda upplever i stunden. Kom ihåg att tjejsex inte är en prestation, utan snarare en möjlighet att utforska en annan kvinnas kropp och sexualitet. Genom att hålla fokus på resan snarare än på målet är det mer sannolikt att du får en avslappnad och tillfredsställande tjejsex-upplevelse.

Du försummar din egen njutning

Under spänningen och nervositeten som kommer av att ha tjejsex första gången kan vissa kvinnor bli överdrivet fokuserade på att tillfredsställa sin partner och oavsiktligt försumma sina egna önskningar och sexuella tillfredsställelse. Även om det är viktigt att vara uppmärksam på din partners behov är det också viktigt att prioritera din egen njutning.

För att undvika detta misstag bör du se till att kommunicera dina önskemål och preferenser till din partner. Uppmuntra henne att röra, smeka och tillfredsställa dig på sätt som känns bra för dig. Genom att upprätthålla ett balanserat fokus på både din partners och din egen njutning skapar du en roligare och mer tillfredsställande upplevelse för er båda.

Anta sin partners preferenser utifrån stereotyper eller tidigare erfarenheter.

Ett annat vanligt misstag som kvinnor gör under första gången de har tjejsex med är att anta sin partners preferenser baserat på stereotyper, generaliseringar eller tidigare erfarenheter med andra partners. Det är viktigt att komma ihåg att varje persons kropp och önskemål är unika, och det som kan ha fungerat för en manlig partner kanske inte är lika njutbart för en kvinna.

För att undvika att göra detta misstag bör du närma dig varje ny partner med ett öppet sinne och en vilja att lära dig mer om deras specifika önskemål och preferenser. Se till att ställa frågor, uppmuntra till feedback och lyssna uppmärksamt på din partners signaler och svar. Genom att behandla varje nytt möte som en möjlighet till sexuell utforskning och upptäckt har du större chans att skapa en behaglig och tillfredsställande upplevelse för både dig och din kvinnliga partner.

Vanliga frågor om tjejsex

Innan kvinnor har sex med en annan kvinna för första gången brukar det finnas hundratals olika frågor om hur det ska gå till, och hur det ska kännas. Sanningen är att det inte finns några rätta svar på många av frågorna, men här kommer ett försök att besvara några av de vanligaste frågorna om hur man har tjejsex första gången:

Tjejsex för första gången: Vanliga frågor och svar

Hur vet jag om jag är redo för min första lesbiska upplevelse?

Det är viktigt att känna sig känslomässigt och mentalt förberedd innan man ger sig in i en ny sexuell erfarenhet. Reflektera över dina känslor, önskemål och komfortnivåer för att avgöra om du är redo att utforska din sexualitet med en annan kvinna.

Är det normalt att känna sig nervös första gången jag ska ha tjejsex?

Absolut! Det är helt normalt att känna sig nervös eller orolig inför varje ny erfarenhet, särskilt när det gäller intimitet. Kom ihåg att kommunicera öppet med din partner och ta saker och ting i din egen takt för att lindra nervositeten.

Hur kan jag hitta en partner för min första tjejsex-upplevelse?

Överväg att gå med i HBTQ+ sociala grupper, delta i evenemang eller använda dejtingappar som är särskilt utformade för kvinnor som söker kvinnor. Att bygga upp kontakter och vårda vänskap inom HBTQ+-samhället kan öka dina chanser att hitta en potentiell partner. Var dock medveten om att det finns individer som inte är intresserade av att guida en heterosexuell kvinna genom sin första lesbiska upplevelse, så var omtänksam. För många individer är sexualitet något viktigt och inget de vill experimentera med.

Vad händer om jag är osäker på min sexuella läggning?

Att utforska din sexualitet är en personlig resa, och det är normalt att känna sig osäker ibland. Kom ihåg att etiketter inte definierar dig, och det är okej att ta dig tid att upptäcka dina preferenser och önskemål.

Hur ser jag till att min partner och jag båda känner oss bekväma under vår första gång?

Att skapa förtroende och öppen kommunikation är nyckeln. Diskutera era önskemål, gränser och eventuella bekymmer innan ni ägnar er åt någon sexuell aktivitet. Detta kommer att bidra till att skapa en säker och bekväm miljö för er båda. Om din kvinnliga partner är tyst, eller verkar frånvarande i stunden är det värt att stanna upp och fråga hur det känns.

Vad ska jag göra om min partner är mer erfaren än jag?

Var ärlig om din erfarenhetsnivå och be om vägledning när det behövs. En omtänksam och förstående partner hjälper dig gärna att lära dig och utforska i din egen takt. Somliga finner trygghet i att ha sin första tjejsex upplevelse med en mer erfaren kvinnlig partner, andra vill upptäcka tjejsex tillsammans med en väninna som är lika oerfaren. Fråga dig själv vad som känns bäst för dig, och komihåg att du aldrig förväntas ”imponera” på en mer erfaren sexpartner.

Finns det några särskilda hälsoproblem i samband med lesbiskt sex?

Även om vissa risker kan vara mindre i jämförelse med heterosexuellt sex är det fortfarande viktigt att utöva säkert sex. Detta innefattar regelbundna STI-tester, användning av ”slicklapp” vid oralsex och medvetenhet om potentiella allergener i sexleksaker eller andra produkter.

Hur kan jag utforska olika aspekter av min sexualitet första gången jag har tjejsex?

Ha ett öppet sinne och kommunicera med din partner om alla fantasier eller önskningar du vill utforska. Att prova nya positioner, införliva sexleksaker eller experimentera med lätt bondage eller rollspel kan ge spänning och variation till din upplevelse.

Vad ska jag göra om något inte känns rätt när jag har lesbiskt sex första gången?

Lita på dina instinkter och säg till om något inte känns rätt eller bekvämt. Det är viktigt att prioritera ditt välbefinnande och se till att både du och din partner känner er trygga och respekterade under varje intimt möte.

Hur kan jag upprätthålla en hälsosam känslomässig förbindelse med min partner efter min första lesbiska erfarenhet?

Öppen kommunikation, ärlighet och ömsesidig respekt är avgörande för att upprätthålla en stark känslomässig förbindelse. Diskutera dina känslor och tankar efter din första erfarenhet och var villig att växa och lära tillsammans när ni fortsätter att utforska er sexualitet.

Måste jag slicka henne första gången jag har tjejsex?

Det finns inga fasta regler för vad du ”måste” göra under första gången du har sex med en annan tjej. Det är viktigt att bara delta i aktiviteter som både du och din partner känner er bekväma med och samtycker till. Om du är osäker på att utföra oralsex första gången du har tjejsex, kommunicera dina känslor med din partner och utforska alternativa sätt att tillfredsställa varandra.

Vad händer om jag känner mig osäker på min kropp under min första lesbiska upplevelse?

Det är normalt att känna viss osäkerhet över hur ens kropp ser ut, men kom ihåg att intimitet handlar om att knyta an till en annan person och njuta av varandras närhet. Fokusera på njutningen och kontakten du delar med din kvinnliga partner och försök att släppa alla negativa tankar. Att kommunicera dina osäkerheter med din partner kan också bidra till att skapa en stödjande och förstående miljö. Kom också ihåg att din kvinliga kompis redan accepterat att ha tjejsex med dig, hon tycker förmodligen redan om din kropp som den är.

Är jag lesbisk / bi-sexuell om jag vill prova sex med en annan kvinna?

Inte nödvändigtvis. Sexuell läggning är ett komplext och flytande spektrum, och det är normalt att känna sig nyfiken eller vilja utforska olika upplevelser. Din önskan att ha sex med en annan kvinna definierar inte automatiskt din sexuella läggning. Kom ihåg att det är okej att ta tid på dig för att upptäcka och förstå dina egna preferenser och önskemål.

Måste jag klippa mina naglar om jag vill ha sex med en annan kvinna?

Även om det inte är ett strikt krav är det starkt rekommenderat att klippa och fila naglarna innan du ägnar dig åt intima aktiviteter med en annan kvinna. Detta bidrar till att se till att du inte av misstag orsakar obehag eller skada för din partner om / när du för in dina fingrar.

Är det okej att bara vara kramig och mysa första gången man har tjejsex?

Absolut! Det är viktigt att prioritera din komfort och dina gränser under alla intima möten, även när du provar tjejsex för första gången. Om du och din partner föredrar att börja med att gosa, smeka eller helt enkelt dela med er av kärleksfulla beröringar öfrsta gången ni är nära varandra är det helt okej. Varje upplevelse är unik och det viktigaste är att skapa en minnesvärd och njutbar stund som både du och din partner känner er bekväma med.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst