beroende av min satisfyer

Beroende av Satisfyer: Myter och sanningar om varför du upplever minskad känslighet

Det pågår en diskussion om hur sexleksaker, särskilt den välkända lufttrycksvibratorn Satisfyer, påverkar kvinnors sexliv och deras förmåga att nå orgasm. Satisfyer och liknande produkter har revolutionerat kvinnors tillgång till sexuell tillfredsställelse genom deras innovativa teknologi, men det finns en oroande trend där vissa kvinnor upplever att de blir ”beroende” av dessa sexleksaker för att uppnå orgasm.

 • En Satisfyer eller liknande sexleksaker skapar inte ett ”beroende” i medicinsk mening, men kan leda till en form av psykologisk acklimatisering som gör det svårare att få orgasm utan dem.
 • Det finns inga vetenskapliga bevis som tyder på att Satisfyer eller andra sexleksaker skulle ”förstöra” klitoris eller orsaka permanent minskad känslighet.
 • En tillfällig minskning i känslighet kan inträffa om man använder sin Satisfyer på intensiva nivåer väldigt ofta, men den minskade känsligheten försvinner av sig själv med tiden.
 • Användning av Satisfyer anses vara säker, så länge instruktionerna kring hygien och användning följs.
 • För att återfå eller behålla känsligheten i klitoris kan det vara bra att lägga din Satisfyer åt sidan ett tag, stimulera din klitoris på andra sätt under en period, och ha en öppen dialog med din partner.

Mindre känslig av Satisfyer

Du kanske själv har märkt att andra former av stimulering känns mindre effektiva eller till och med otillräckliga efter att ha vant dig vid att använda din Satisfyer för att få orgasm? Detta kan bero på att din kropp och ditt sinne har vant sig vid den typ av intensiv och riktad stimulering som Satisfyer erbjuder, vilket är svårt att replikera utan sexleksaker eller genom samlag. Denna vana kan skapa en slags kognitiv och fysisk förskjutning, där du omedvetet börjar jämföra njutningen du får genom andra sexuella aktiviteter med den intensiva njutning som Satisfyer levererar.

Min Satisfyer förstör mitt sexliv

Denna process kan vara särskilt problematisk när du befinner dig i ett förhållande med en kärlekspartner och finner att du har svårt att nå orgasm utan hjälp av din pålitliga Satisfyer. Detta kan skapa en känsla av frustration och otillräcklighet för både dig och din partner, vilket i sin tur kan leda till spänningar i relationen. Det är dock viktigt att notera att användningen av sexleksaker inte nödvändigtvis måste vara exklusiv; de kan integreras i sexlivet du har med din partner, som ett komplement till andra former av stimulering.

Hur gör man sig mindre beroende av sin Satisfyer?

En annan aspekt att överväga är något som heter ”sensorisk acklimatisering”. Om du regelbundet utsätter dig för en viss typ av stimulering, kan det hända att dina sensoriska receptorer blir mindre känsliga över tid. Detta skulle kunna betyda att du behöver ta en ”paus” från din Satisfyer för att återställa din naturliga känslighet. Här är fem steg som kan hjälpa dig i detta:

 1. Ta en Paus från Satisfyer. Det första steget är att avstå från att använda din Satisfyer eller andra högintensiva sexleksaker under en period för att låta dina sensoriska receptorer återhämta sig. Denna ”avvänjnings” fas kan variera från person till person men två till fyra veckor brukar vara en bra start.
 2. Utforska andra former av stimulering. Att ta en paus från din satisfyer innebär inte att du inte kan få orgasmer eller skön stimulering på andra sätt. Under ditt uppehåll från din Satisfyer kan du fokusera på andra typer av klitorisstimulering. Detta kan inkludera fingerstimulering, oralsex eller användning av mindre intensiva sexleksaker. Målet här är att återuppliva dina kroppsliga sinnen genom en mångfald av beröringar och sensationer.
 3. Fokusera på förspel och psykologisk upphetsning under sex. Förspel och psykologisk stimulering är lika viktiga som den fysiska akten i sig för att uppnå orgasm. Lägg mer tid på sensuell massage, kyssar, och snuskprat med din partner. Läs eller titta på sexuellt material som stimulerar dig mentalt för att öka din sexuella aptit.
 4. Kegel-Övningar. Starka bäckenbottenmuskler kan öka känsligheten i underlivet och göra det enklare för dig att nå orgasm. Praktisera kegel-övningar regelbundet med hjälp av knipövningar och knipkulor. Dessutom kan fokuserad andning under sexuell aktivitet hjälpa dig att rikta din uppmärksamhet mot nuet och höja din medvetenhet om kroppsliga sensationer.
 5. Kommunicera med din partner. Om du har en sexpartner, gör dem medvetna om din resa mot att återfå din känslighet. Öppen kommunikation kan inte bara göra upplevelsen mer tillfredsställande för båda, det kan också hjälpa dig att anpassa tekniker och metoder för stimulering som fungerar bäst för dig.

Genom att följa dessa steg, diversifiera din sexuella upplevelse och inkludera en mental komponent i din upphetsning, kan du öka chansen att återställa din kroppsliga känslighet och förmåga att uppnå orgasm utan hjälp från din Satisfyer.

Kan man bli beroende av sin Satisfyer?

Ordet ”beroende” är komplicerat, särskilt när det kommer till sexleksaker som Satisfyer. I medicinsk och psykologisk mening klassas beroenden ofta som tillstånd som har en allvarlig inverkan på en persons dagliga liv och funktion. Alkohol och nikotin är exempel på substanser som kan skapa en fysisk beroendemekanism i hjärnan, som leder till abstinenssymptom och beteendemässiga förändringar.

Användning av en Satisfyer eller andra sexleksaker framkallar inte de fysiska beroendesymptom som förknippas med substansmissbruk. Det finns ingen kemisk komponent som får kroppen att kräva sexleksaken som en rökare känner ett kraftigt behov av en cigarett. Däremot kan det uppstå en sorts ”psykologisk beroende” där du kan finna det svårt att uppnå orgasm eller känna sexuell tillfredsställelse utan den specifika stimulering som din Satisfyer ger dig. Detta skulle vara mer i linje med en vana eller preferens snarare än ett beroende i medicinsk mening.

Vidare kan frekvent användning av en sådan intensiv stimulans som Satisfyer medföra att kroppen acklimatiserar sig till den höga nivån av stimulering, vilket potentiellt kan göra andra former av sexuell aktivitet mindre tillfredsställande eller effektiva i jämförelse. Detta är dock inte detsamma som att vara beroende av alkohol eller nikotin, där missbruket ofta medför negativa konsekvenser i flera aspekter av livet inklusive hälsa, arbete och personliga relationer.

Med andra ord, medan du kanske upplever en ökad svårighet att uppnå orgasm utan din Satisfyer, är det inte troligt att detta utgör ett beroende i den mening som det vanligtvis förstås inom medicin och psykologi. Det är mer en fråga om acklimatisering och preferens, vilket kan justeras genom diversifiering av sexuella tekniker och stimulering.

Gör Satisfyer min klitoris mindre känslig?

Frågan om huruvida sexleksaker som Satisfyer kan ”förstöra” din klitoris eller leda till permanent minskad känslighet är en fråga som flera kvinnor undrar över, men vetenskapliga belägg är ganska begränsade på detta område. Satisfyer och liknande produkter är utformade för att ge en intensiv klitorisstimulering genom pulserande lufttrycksteknologi. De är generellt sett säkra att använda och skapar inte någon fysisk ”skada” på klitoris när de används enligt anvisningarna.

Det som kan inträffa är dock, det vi nämnde ovan, en tillfällig ”sensorisk acklimatisering”. Om du regelbundet utsätter din klitoris för intensiv stimulering, kan det leda till att du vänjer dig vid en viss typ av stimulering till den grad att mindre intensiva former av beröring, som fingrar eller oralsex, kan kännas otillräckligt för. Detta skulle vara en form av temporär minskad känslighet, inte en permanent förändring.

Det finns ingen solid forskning som tyder på att långvarig användning av sexleksaker som Satisfyer leder till bestående fysiska förändringar eller skador på klitoriskomplexet. Faktum är att den forskning som gjorts tyder på att ett litet antal kvinnor kan uppleva en minskad känslighet i klitoris efter att de använt sexleksaker, men att majoriteten som upplever denna sällsynta biverkning återfår full känslighet inom ett par timmar (Herbenick et al., 2009).

Klitoris är ett mycket elastiskt och anpassningsbart organ med en otrolig förmåga till återhämtning. Om du skulle uppleva en minskad känslighet, är chansen stor att detta går att åtgärda genom att du minskar användningen av din Satisfyer och använder andra former av stimulering.

Hur vet man om man använder sin Satisfyer för ofta?

Onani anses generellt som en väldigt hälsosam aktivitet, och det är svårt att onanera eller använda en sexleksak för ofta. Men, om du vill vara säker på om du använder din Satisfyer på ett ohälsosamt sätt kan du uppmärksamma följande tecken:

 1. Du försummar andra aspekter av ditt liv: Om du märker att du försummar ditt arbete, sociala relationer eller andra viktiga aspekter av ditt liv för att istället använda din Satisfyer, kan det vara ett tecken på ohälsosam användning.
 2. Smärta eller Obehag: Om du upplever fysiska symtom som att din klitoris blir irriterad, rodnar, svullnar eller till och med gör ont efter att du använt din Satisfyer, kan det vara en signal om överanvändning.
 3. Sexuella problem: Om du finner att du inte kan bli sexuellt upphetsad eller inte alls kan få orgasmer utan din Satisfyer, även när du är sexuellt stimulerad på andra sätt, kan det vara en varningssignal.
 4. Känslor av ångest eller tvång: Om du känner dig ängslig eller upplever tvångsmässiga tankar om att använda din Satisfyer, kan det indikera en ohälsosam relation till sexleksaken som behöver bearbetas.
 5. Förändrade sexuella preferenser: Om du märker att du enbart kan bli sexuellt tillfredsställd genom extremt höga nivåer av klitorisstimulering, och att detta stör din förmåga att njuta av andra sexuella aktiviteter som du tidigare njöt av, kan det vara problematiskt.
 6. Nedsatt intimitet: Om din användning av Satisfyer negativt påverkar din sexuella intimitet med en kärlekspartner, genom att du exempelvis inte längre finner manuell eller oral stimulering tillfredsställande, bör du tänka över hur ofta du använder din Satisfyer och om det kan vara anledningen till att det känslomässiga bandet till din partner försvagas.

Om något av ovanstående stämmer in på dig, kan det vara klokt att omvärdera din användning av sexleksaken och eventuellt söka professionell rådgivning hos en Psykolog. Det kan också vara användbart att ta en ”paus” från produkten för att se hur dina kroppsliga och emotionella reaktioner justerar sig.

Borde jag sluta använda min Satisfyer?

Slutligen bör du alltid lyssna på din kropp. Om du märker att din känslighet minskar, eller att du har svårare att njuta av andra typer av sexuell stimulering, kan det vara en indikation på att det är dags att diversifiera dina metoder för sexuell tillfredsställelse. Detta skulle inte bara potentiellt återställa eventuellt minskad känslighet, utan också bidra till en mer varierad och tillfredsställande sexuell upplevelse.

Även om Satisfyer och liknande produkter erbjuder en enastående möjlighet till självutforskning och sexuell tillfredsställelse, bör du vara medveten om potentiella avigsidor. Det kan vara klokt att diversifiera dina metoder för sexuell tillfredsställelse, inte bara för att förhindra en eventuell beroendeskapande effekt, utan också för att berika din övergripande sexuella erfarenhet.

Referenser:

Herbenick, D., Reece, M., Sanders, S., Dodge, B., Ghassemi, A., & Fortenberry, J. D. (2009). Prevalence and characteristics of vibrator use by women in the United States: Res

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst