Hans ex har större bröst än mig

Bröstkomplex: Hur ska jag tänka när hans ex hade större bröst än mig?

Hej. Jo. Detta kanske låter hur osäkert som helst men here we go. Jag har varit tillsammans med en kille i 6 månader nu. Här om dagen såg jag en bild på hans ex för första gången. Hennes bröst var enorma. Inte bara stora, utan vackra. Jag är säker på att hon opererat brösten, eller gjort någon förstoring. De såg ut som brösten på en äkta modell. Jag har alltid varit osäker över mina bröst och att hans exflickvän just hade så mycket finare bröst än mig är något jag inte kan sluta tänka på. Det driver mig galen. Kan ni hjälpa mig med mitt bröstkomplex?

-Melinda

Han ex har större bröst

Känner du dig osäker över din kupstorlek tack vare hans ex? Du är inte ensam. Den gnagande känslan av osäkerhet när vi upptäcker att hans ex-flickvän hade större bröst än vi har är som en irriterande liten röst i våra huvuden, som viskar tvivel och rädsla som kan driva oss galna. Men frukta inte, för jag är här för att försäkra dig om att du inte är ensamma med ditt böstkomplex, och viktigast av allt, för att ge er några kreativa råd om hur du kan övervinna osäkerheten och acceptera dig vackra kropp precis som den är.

Hur ska jag tänka när hans ex hade större bröst än mig?

”Jag kan inte låta bli att jämföra mig själv med hans ex större bröst; jag aldrig kommer att kunna mäta mig med hennes fylliga figur.”

Det är helt naturligt att jämföra oss med andra, men när det gäller våra partners ex kan det vara en snabb väg till självtvivel och osäkerhet. Du kanske finner dig själv besatt av hennes foton, förföljer henne på sociala medier och föreställer dig hur mycket mer fyllig hon såg ut i den där bikinin än vad du någonsin skulle kunna göra. Men kom ihåg att du är mer än bara ett par bröst.

Lösning: Försök att ägna dig åt några sexiga självvårdsritualer som får dig att känna dig säker och sensuell i din egen kropp. Till exempel, unna dig en sensuell massage med varma, väldoftande oljor eller ta ett lyxigt bad med rosenblad och ljus. Målet är att skämma bort dig själv, komma i kontakt med din kropp och påminna dig själv om att du är sexig och åtråvärd, oavsett storleken på dina bröst.

”Jag är orolig för att mitt mindre bröst innebär att jag inte är lika sexig eller åtråvärd i sängen som hans ex-flickvän var.”

När våra partners har varit med kvinnor som haft större bröst är det lätt att känna sig osäker på sin egen kropp och oroa sig för att man inte är lika sexuella attraktiv, eller lika rolig att ha sex med. Du kanske är rädd att han fantiserar om sitt ex eller att du inte kan tillfredsställa honom på samma sätt.

Lösning: Var proaktiv när det gäller ditt sexliv! Istället för att låta osäkerheten dra dig undan och undvika sex – experimentera med nya ställningar, tekniker och underkläder som framhäver dina tillgångar. Var inte rädd för att fråga honom vad han gillar och, viktigast av allt, kommunicera öppet om dina önskningar och fantasier. Genom att ta kontroll över din sexuella upplevelse och vara öppen för utforskande kommer du snabbt att upptäcka att din partner attraheras av mer än bara bröststorlek – och att er unika sexuella kemi är det som verkligen betyder något.

”Med mina mindre bröst är jag rädd att jag på något sätt är ’mindre än’ hans ex, och det får mig att känna mig osäker.”

Det är lätt att falla i fällan att tro att du på grund av att dina bröst är mindre är ”mindre än” hans ex-flickvän. Men kom ihåg att skönhet finns i alla former och storlekar, och det finns ingen standard för sexighet som passar alla.

Lösning: Fokusera på vad som gör dig unik och lockande, både på insidan och på utsidan. Gör en lista över dina bästa egenskaper och var inte blyg när du radar upp dem på pappret. Är du en bra kock? Är du en begåvad dansare? En passionerad älskare? Genom att erkänna och hylla dina individuella styrkor påminner du dig själv – och din partner – om de många skälen till varför du är speciell och åtråvärd.

”Jag vet att han har varit med kvinnor som hade större bröst, och jag är rädd att han i hemlighet föredrar den kroppstypen framför min.”

Om du vet att din partner har varit med kvinnor som haft större bröst är det naturligt att oroa sig för att han föredrar just den kroppstypen och att du inte håller måttet i hans ögon. Det är dock viktigt att komma ihåg att attraktion är komplex och mångfacetterad – och sällan definieras av ett enda fysiskt drag.

Lösning: Ha ett ärligt samtal med din partner om din osäkerhet. Uttryck dina känslor och fråga honom om hans preferenser och vad han tycker är attraktivt med dig. Chansen är stor att han kommer att försäkra dig om att han är med dig för mer än bara din bröststorlek och att han älskar och uppskattar din unika skönhet. Lita på hans ord och kom ihåg att ert förhållande handlar om mer än bara fysiska utseenden.

”Jag kan inte skaka av mig rädslan för att han en dag kommer att lämna mig för någon med större bröst, precis som hans ex hade.”

Det är en vanlig rädsla för att våra partners så småningom ska lämna oss för någon som har ett större bröst. Denna osäkerhet kan vara särskilt skrämmande om du vet att hans före detta flickvän hade större bröst. Att fixera sig vid denna möjlighet kommer dock bara att sabotera din självkänsla och ditt förhållande.

Lösning: Fokusera på att bygga upp en stark känslomässig förbindelse med din partner. Djupa, meningsfulla relationer bygger på gemensamma upplevelser, förtroende och känslomässig intimitet – inte bara fysisk attraktion. Planera speciella datum, delta i meningsfulla samtal och stöd varandras drömmar och ambitioner. Genom att vårda ert känslomässiga band förstärker ni idén om att ert förhållande handlar om mycket mer än fysiska utseenden.

Exempel på saker du absolut inte ska göra när hans ex hade större bröst än dig

Söka bekräftelse genom kirurgi

Det är viktigt att inte rusa in i kirurgi som en lösning på bröstkomplexet, även om vissa kvinnor kanske överväger bröstförstoring för att öka sitt självförtroende. Innan du överväger kirurgiska ingrepp bör du försäkra dig om att du gör det för din egen skull och inte bara för att tillfredsställa din partner eller för att passa in i ett upplevt ideal.

Ständigt söka bekräftelse

Även om det är naturligt att vilja ha en viss bekräftelse från din partner, kan det upprepade sökandet efter bekräftelse om din bröststorlek eller ditt utseende verka som behövande eller osäkert. Fokusera istället på att bygga upp din självkänsla inifrån och lära dig att älska din kropp som den är.

Försök att ”kompensera” på ohälsosamma sätt

Undvik att ta till ohälsosamma vanor, som extrem bantning, överdriven träning eller användning av vadderade behåar för att få brösten att verka större, i ett försök att känna dig mer självsäker. Dessa beteenden kan vara skadliga både fysiskt och psykiskt, och det är osannolikt att de löser den underliggande osäkerhet du upplever.

Projicera din osäkerhet på din partner

Var försiktig så att du inte projicerar ditt bröstkomplex på din partner genom att anklaga honom eller henne för att vara otillfredsställd eller otrogen enbart på grund av din osäkerhet. Detta kan strama ut ert förhållande och skapa onödiga spänningar. Fokusera i stället på öppen kommunikation och att bygga upp ett förtroende med din partner.

Hans ex hade silikonbröst

Det är viktigt att komma ihåg att ditt värde som partner och älskare inte definieras av storleken på dina bröst. Omfamna din unika skönhet, kommunicera öppet med din partner och fokusera på att bygga en stark känslomässig förbindelse. Genom att göra det kommer du inte bara att övervinna ditt bröstkomplex utan också skapa en mer tillfredsställande och varaktig relation med den person du älskar. Kom ihåg, mina underbara gudinnor – självförtroende är den sexigaste egenskap en kvinna kan ha, så ägna det och visa upp det med stolthet!

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst