hur man ökar känsligheten i klitoris?

Hur man ökar känsligheten i klitoris?

Jag behöver hjälp med en lite pinsam grej. Jag har märkt att min klitoris inte är lika känslig som den brukade vara. Tidigare kunde jag enkelt få klitorisorgasmer, antingen genom direkt beröring eller genom att gnida mig mot något, men nu känns det som om jag behöver mycket mer stimulans för att känna något överhuvudtaget.

Jag undrar om det finns några tekniker eller övningar för att öka känsligheten igen? Jag har provat olika sätt att onanera, både med fingrarna och med vibratorer, men det verkar inte göra någon större skillnad. Är det kanske något jag kan äta eller undvika att äta som kan påverka min klitoriskänslighet?

Jag är också nyfiken på om det finns något särskilt jag kan göra under sex, något sätt att röra mig eller bli rörd på, som kan hjälpa till att väcka min klitoris till liv igen. Tacksam för alla tips du kan ge!

-Emma

Hur ökar man känsligheten i klitoris?

Hej Emma! Det låter som en frustrerande situation du hamnat i, men oroa dig inte – det finns sätt att ta itu med det här! Först och främst är det viktigt att komma ihåg att vår kropp och sexuella upplevelser förändras genom livet, så det är inget konstigt med att din klitoris känslighet varierar.

En viktig aspekt är att utforska olika former av beröring. Du nämnde att du använt både fingrar och vibratorer, men har du testat att variera trycket och rörelserna? Långsamma, mjuka beröringar kan ibland väcka känsligheten mer än direkt, intensiv stimulans. Att experimentera med olika tryck och hastigheter kan vara till hjälp.

När det gäller kost, finns det inga konkreta bevis som direkt kopplar matintag till klitoriskänslighet. Dock är en välbalanserad kost bra för den allmänna hälsan, vilket i sin tur kan påverka din sexuella hälsa. Se till att få i dig näringsrika livsmedel och drick mycket vatten.

Här är ett par andra tekniker och sexleksaker du kan prova för att göra din klitoris lika känslig som den var tidigare.

Kräm som gör klitoris känsligare

 • Det finns krämer ökar som blodflödet till klitoris, som innehåller ingredienser som mentol eller L-arginin
 • Applicera krämen direkt på klitoris; det ger en värmande, pirrande känsla som förstärker upplevelsen
 • Ökad känslighet och svullnad gör klitoris mer mottaglig för stimulans och njutning

Det finns speciella krämer som är designade för att öka blodflödet till just klitoris, vilket kan göra den mer känslig. Dessa krämer, ofta kallade klitorisstimulerande krämer, innehåller aktiva ingredienser som mentol, L-arginin eller capsaicin, som vidgar blodkärlen i klitoris och gör området känsligare. Jag använder den här krämen och den fungerar underbart bra!

När du applicerar krämen på klitoris, kommer du initialt att känna en värmande, kylande eller pirrande känsla i klitoris. Det är lätt att överraskas av känslan och uppleva den som obekväm, men sensationen är ett tecken på att blodflödet till klitoris ökar, vilket gör den mer svullen och känslig för beröring. Det här ökade blodflödet kan bidra till att göra din klitoris mer mottaglig för stimulans, vilket kan vara precis vad du behöver för att återfå den känslighet du tidigare upplevt.

Det är viktigt att komma ihåg att alla reagerar olika på dessa krämer. Vissa kvinnor upplever en omedelbar ökning av känslighet, medan andra kanske behöver använda produkten regelbundet över en tid för att märka en skillnad. Testa olika typer och märken för att se vilken som fungerar bäst för dig. Var även uppmärksam på hur din kropp reagerar, och om du upplever någon irritation så avbryt.

Dessa krämer kan också vara ett utmärkt sätt att krydda ditt sexliv, både under onani och samlag, genom att ge extra stimulans och intensifiera din upplevelse. Och kom ihåg, det är helt normalt att uppleva förändringar i kroppens känslighet, och att utforska olika sätt att väcka din känslighet är helt okej.

Använd en starkare vibrator

 • Doxy Die Cast är en vibrator med kraftfull motor för intensiva och djupa vibrationer
 • Olika hastighetsinställningar för att enkelt hitta rätt intensitetsnivå
 • Högkvalitativ, hållbar design; perfekt partner om man har en mindre känslig klitta

Om du känner att de vibratorer du har använt inte riktigt gör jobbet, kan det vara värt att investera i något kraftigare. När det gäller starka vibratorer är Doxy Die Cast ett fantastiskt val. Denna vibrator är världsberömd för sin kraftfulla motor, vilket gör den till en perfekt partner för personer som upplever minskad känslighet i klitoris och behöver mer intensiv stimulans. Klicka här om du vill köpa den till ett riktigt bra pris just nu.

Doxy Die Cast skiljer sig från andra vibratorer genom sin förmåga att leverera djupa, masserande vibrationer, snarare än de yttliga vibrationerna som många standardvibratorer ger. Dessa djupa vibrationer kan tränga igenom vävnaderna och stimulera klitoris på ett mer omfattande och intensivt sätt. Detta kan vara precis vad du behöver för att återuppleva de känslor du beskriver att du har saknat.

Vibratorn har också olika hastighetsinställningar, vilket gör det möjligt för dig att experimentera med olika nivåer av intensitet för att hitta vad som fungerar bäst för dig. Det är viktigt att börja på en lägre inställning och gradvis öka intensiteten, så att din kropp kan anpassa sig och du kan identifiera den nivå som känns bäst.

Ett annat plus med Doxy Die Cast är den hållbara och högkvalitativa designen. Den är tillverkad av robusta material som ger en lyxig känsla och säkerställer att produkten håller länge. Dessutom är den lätt att rengöra, vilket är viktigt för att upprätthålla god hygien.

Kom ihåg, när du använder en kraftfullare vibrator som Doxy Die Cast, är det viktigt att lyssna på din kropp och ge dig själv tid att vänja dig vid den nya nivån av stimulans. Det kan ta några försök att hitta rätt teknik och inställning som fungerar för dig, men när du väl gör det, kan det öppna upp för en helt ny värld av njutning.

Använd en liten klitorispump

 • En klitorispump ökar blodflödet, sväller upp klitoris och ökar känsligheten och storleken
 • Skapar en pirrande känsla och intensifierar stimulansen
 • Effektiv för förhöjd njutning under onani och sexuella aktiviteter

Att använda en klitorispump kan vara en väldigt effektiv metod för att öka känsligheten i din klitoris, speciellt med tanke på de förändringar du har märkt på senare tid. En klitorispump fungerar genom att tillfälligt öka blodflödet till klitoris, vilket gör den större, mer mottaglig för beröring och ofta mer känslig. Det är en ganska unik känsla och kan vara ett spännande sätt att utforska din kropp.

När du använder en klitorispump, placerar du en liten kupa över klitorisområdet. Denna kupa är ansluten till en pump som du använder för att skapa ett vakuum runt klitoris. När du pumpar ut luften, skapas ett sug som drar blod till klitoris och gör att den sväller upp. Denna ökning av blodflödet kan leda till en förhöjd känslighet och kan göra sexuell stimulans mer intensiv och tillfredsställande.

För att använda klitorispumpen, börja med att applicera lite glidmedel runt kanten på koppen för att skapa en tät försegling. Placera sedan koppen över klitoris och börja pumpa försiktigt. Du bör känna ett lätt sug och se att klitoris blir större. Det är viktigt att vara försiktig och inte överdriva, eftersom för mycket tryck kan vara obekvämt eller till och med skadligt.

Efter att ha använt pumpen i några minuter kan du ta bort den och fortsätta med andra former av stimulans, antingen genom onani eller sex (oralsex är en höjdare efter att ha använt en klitorispump några minuter). Du kan märka att din klitoris är mer känslig än vanligt, vilket kan hjälpa dig att uppnå de klitorisorgasmer du upplevde tidigare.

Kom ihåg att alla reagerar olika på denna typ av stimulans, så det kan vara värt att experimentera med olika tryck för att hitta vad som fungerar bäst för dig. Att använda klitorispumpen i ditt sexliv kan vara ett spännande och effektivt sätt att utforska din kropp och göra din klitoris mer känslig.

Rid honom med bättre teknik

 • Rid honom med rörelser framåt och bakåt för direkt, konstant klitorisstimulans
 • Justera vinkel och intensitet för mer njutning och kontroll
 • Tekniken ökar chansen för klitorisorgasmer under samlag om man har mindre känslig klitoris

Att förbättra tekniken när du rider din partner kan verkligen göra en stor skillnad, särskilt med tanke på din upplevelse av minskad klitoriskänslighet. När du rider, istället för den traditionella upp-och-nerrörelsen, kan du prova att gnida ditt underliv fram och tillbaka mot din partners kropp. Denna teknik ger mer direkt och konstant klitorisstimulans, vilket kan vara hjälpsamt för att återuppväcka din känslighet.

För att utföra denna teknik, gränsla din partner som vanligt. Istället för att röra dig uppåt och nedåt på hans stånd, luta dig framåt lite och börja röra ditt underliv i en framåt och bakåt-rörelse. Denna rörelse skapar en gnidande stimulans mot din klitoris. Du kan justera vinkeln och intensiteten av din rörelse för att hitta den mest tillfredsställande positionen. Genom att gnida dig mot din partner, kan du kontrollera trycket och rörelsens tempo, vilket kan vara avgörande för att uppnå orgasm.

Du kan också experimentera med att rotera eller gnugga i cirkulära rörelser för att se om det ökar din njutning. Och kom ihåg, kommunikation med din partner är nyckeln; se till att uttrycka vad som känns bra och vad som inte gör det.

Denna teknik är inte bara effektiv för att öka klitorisstimulansen, men den ger också en känsla av kontroll och kan vara oerhört upphetsande. Det kan vara en rolig och intim upplevelse att experimentera med olika rörelser och positioner för att se vad som ökar stimulansen som din klitta får under sex.

Hur får jag känsligare klitoris?

Förutom dessa tips, kom ihåg att lyssna på din kropp och ge dig själv tid. Känslighet kan variera över tid och det är viktigt att vara tålmodig och utforska vad som fungerar bäst för dig. Och glöm inte, det är helt normalt att uppleva variationer i känslighet. Kontakta gärna din vårdcentral eller 1177 för mer information och hjälp. Hoppas det här hjälper!

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst