Sex med ångest

”Jag skäms över att jag gillar analsex”

Jag känner mig lite skamsen över att jag gillar analt så mycket som jag gör. Alla jag har pratat med om det säger att det är äckligt eller konstigt. Jag pratade med en kompis om vad vi gillar (när det gäller sex) och jag nämnde analt. Hon tittade bara konstigt på mig och det fick mig att må rätt dåligt. Så nu skriver jag för att lätta på hjärtat. Vad tror ni?

-Tindra

Är det normalt att tycka om analsex?

Tack för att du delar med dig av en så personlig upplevelse. Det fina med vår sexualitet är att den är komplex, mångsidig och unik för varje individ. Detta innebär naturligtvis att olika sexuella handlingar kan uppfattas som konstiga, otäcka eller fantastiska, helt beroende på personliga preferenser och kulturella eller samhälleliga normer.

För det första vill jag betona detta: Det är alltid okej att du njuter av det du njuter av, särskilt om det ger dig glädje och tillfredsställelse. Det inkluderar verkligen analsex. Varje sexuell handling är en personlig upplevelse som bör handla om ömsesidigt samtycke, säkerhet och njutning, och om den uppfyller dessa kriterier finns det ingen anledning för dig att skämmas. Kom ihåg att dina sexuella preferenser är befogade och att de definierar din sexuella identitet och njutning. Andra kanske inte förstår det, och det är okej. Du har ingen skyldighet att anpassa dig till någon annans sexuella normer.

Är jag den enda som tycker om analsex?

De som inte förstår eller uppskattar glädjen med analsex, ja, de går helt enkelt miste om något som kan vara väldigt njutfullt. Se det som deras förlust. Det är en unik upplevelse som kan ge otrolig njutning och en djup känsla av tillit och intimitet med din partner. Men allas njutningskarta är olika, och vad som kan vara en erogen zon för en person kanske inte är detsamma för en annan.

Hur vanligt är det att man har analsex?

Analsex kan verkligen vara en underbar, intensivt njutbar upplevelse för många kvinnor. En studie av Owen et al (2015) syftade till att utforska just hur vanligt det är att unga heterosexuella par har analsex. Studien visade att analsex ofta förekommer under samlag. Den övergripande analysen visade att 22% av ungdomar har haft analsex minst en gång. Studien fann också att analsex ingick i 3-24 % av alla sexuella handlingar som ungdomarna berättade om.

Hur vanligt är det att kvinnor tycker om analsex?

En annan studie av Reynolds at al., (2015) undersökte kvinnornas fysiska och känslomässiga upplevelser av analsex och fann att tio av de 32 deltagarna (31%) beskrev analsex som njutbart.

Varför tycker somliga att analsex är skönt?

Att så många njuter av analsex är inte konstigt. Här är ett par vanliga anledningar till att kvinnor kan tycka att analsex är skönt:

Den instensiva känslan

Baken är ett mycket känsligt område på kroppen, tätt packat med nervändar som kan ge en väldigt intensiv känsla om de stimuleras rätt. För kvinnor kan anal penetration indirekt stimulera G-punkten genom den tunna skiljeväggen mellan ändtarmen och slidan, vilket kan leda till kraftfulla orgasmer för somliga.

Stimulering av A-punkten

En mindre känd erogen zon, Anterior Fornix Erogenous (AFE), även känd som ”A-punkten”, är ett område längst in i slidan nära livmoderhalsen. Vid analsex kan en penis eller sexleksak indirekt stimulera detta område, vilket kan kännas väldigt skönt för vissa.

Psykologisk spänning

Analsex betraktas ofta som tabu eller extra naughty på grund av de sexuella normer som vi lever med i samhället. Denna aspekt av att ”avvika” från ”normen” kan göra att analsex känns mer spännande än vaginalt sex vilket kan öka den fysiska njutningen. Spänningen i det förbjudna, i kombination med fysisk stimulans, kan ha en kraftfull effekt på hur skönt något upplevs under sex.

Intimitet och förtroende

Analsex kräver ofta en nivå av tillit och intimitet, vilket innebär att det kan stärka det emotionella bandet mellan par som är modiga nog att dela den upplevelsen med varandra. För vissa kvinnor kan analsex ge en speciell form av närhet på grund av dess intima natur och den tillit som krävs, vilket leder till större känslomässig tillfredsställelse under sex.

Pinsamt att tycka om analsex

En del av vår sexualitet handlar om att utforska och upptäcka vad som får oss att njuta, vad som väcker våra lustar och vad som tillfredsställer våra sexuella behov. Känn dig fri att utforska dig själv och din kropp och förstå att allt inte känns bra för alla, och det är okej. Skillnaderna i sexuella preferenser mellan olika individer är det som gör oss mångsidiga och unika. Din vän kanske inte tycker om eller förstår njutningen av analsex, men det förringar inte dina egna erfarenheter eller preferenser.

I ditt sexuella utforskande är det viktigt att vara säker och respektfull mot din kropp. Se till att du och din partner har säkert sex, och kom ihåg att korrekt förberedelse, kommunikation och avslappning är avgörande för en njutbar och säker analsexupplevelse.

Är det normalt att jag tycker analsex är skönt?

Fortsätt att njuta av det som ger dig njutning utan skam eller rädsla. Sexualitet är en personlig resa, och du är författaren till din egen sexuella berättelse. Utforska, experimentera och njut av att få dina sexuella behov tillfredsställda, oavsett om de passar in i någon annans uppfattning om vad som är normalt eller inte.

Kom ihåg att kärnan i bra sex handlar om att må bra, känna njutning och känna sig nöjd. Om analsex är det som åstadkommer det för dig finns det ingen skam i det. Var stolt över din förmåga att förstå och tillgodose dina sexuella behov. Det är ett steg mot att äga och hylla din sexuella identitet.

Låt inte andras åsikter tynga ner dig. Njut av det du tycker om och ge dig själv friheten att uttrycka din sexualitet på sätt som får dig att må bra. Omfamna dina preferenser och var trygg i din sexuella identitet. Din njutning är viktig, och den är värd att sträva efter.

Referenser:

Reynolds, G. L., Fisher, D. G., & Rogala, B. (2015). Why women engage in anal intercourse: results from a qualitative study. Archives of sexual behavior, 44, 983-995.

Owen, B. N., Brock, P. M., Butler, A. R., Pickles, M., Brisson, M., Baggaley, R. F., & Boily, M. C. (2015). Prevalence and frequency of heterosexual anal intercourse among young people: a systematic review and meta-analysis. AIDS and Behavior, 19, 1338-1360.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rippler Rose Gold
Föregående
Rippler Rose Gold

test

twst