Vad kan man använda som glidmedel?

”Vad ska jag göra med mina händer under sex?”

Innan jag börjar, bara så ni vet, jag är typ 29 år, INTE oskuld, och just nu i ett monogamt förhållande som har pågått i 6 år nu. Så, inget trams om ”gör vad som känns bra!”. VAD SKA JAG GÖRA MED MINA HÄNDER UNDER SEX? Jag är ganska säker på att jag är mer aktiv än en död sjöstjärna, men en levande har nog ett övertag på mig. Jag ligger typ bara där och njuter av stunden när han är överst. Jag brukar inte säga något, och jag gör inte något med mina händer. Ska jag röra vid hans ansikte? Smeka hans bröst? Ska mina händer pilla på mina bröstvårtor? Ska jag smiska honom? WTF SKA JAG GÖRA MED MINA HÄNDER? Då och då råkar jag en cigg i handen när han hoppar på mig, och i de stunderna är jag ännu stelare och klumpigare, osäker på om jag ska ta ett bloss, aska den, eller släcka den. Sedan slår tanken mig, ”vad ska jag göra med mina händer om jag släcker den?” och nu 2 dagar senare sitter jag här och frågar dig för jag har fortfarande inte kommit fram till ett svar.

-Mitra

Vad ska jag göra med mina händer under sex?

Tack för din uppriktiga fråga! Trots din lekfulla självironi kan jag känna en genuin önskan om att förbättra det sexuella samspelet du har med din partner – vilket är fantastiskt. Att du aktivt letar efter sätt att bli en mer aktiv deltagare i ditt eget sexliv är jättebra och värt lite beröm. Okej – inget trams, här kommer ett par förslag på vad du kan göra med dina händer när du ligger underst under sex.

1. Håll i din partner

Ett uppenbart men effektivt sätt är att använda händerna för att hålla fast din partner. Det är inte bara ett sätt att stabilisera dig själv så att du kan kontrollera vilken typ av stimulans du får, det kommunicerar också din passion och visar din partner att du älskar det ni gör. Vira armarna runt hans midja, ta tag i hans höfter eller lägg händerna på hans rygg. Det ger dig chansen att kontrollera rytmen i hans rörelser samtidigt som du får din partner att känna sig åtrådd. Din omfamning sänder ett kraftfullt budskap och förmedlar din passion och åtrå utan att använda ord.

2. Dra händerna genom håret

Detta är en klassiskt sensuell handling som kan vara förvånansvärt upphetsande för din partner. Det kan signalera att du är förlorad i din njutning. Det är en elegant, subtilt erotisk handling som gör det enklare för din partner att uppskatta din skönhet och sensualitet under sex.

3. Tryck försiktigt in naglarna i hans rygg

Denna handling kräver tydlig kommunikation och att du ser till att din partner är bekväm med lite smärta. Att klösa honom lätt på ryggen eller trycka in naglarna i hans hud kan vara otroligt stimulerande för vissa. Det är ett tecken på intensiv njutning och visar din partner att du är så förlorad i stunden att du har svårt att kontrollera dig själv. Men kom ihåg att vara försiktig.

4. Ta tag i sängen

Detta är ett annat sätt att signalera din upphetsning. Om du greppar lakanet eller kudden under dig kan du visa din partner hur mycket du njuter av det han gör. Det är ett tyst sätt att signalera din upphetsning och hur skönt det känns för dig.

5. Lek med dina bröst

Dina bröst är en viktig erogen zon. Att reta eller smeka dina bröstvårtor under sexet kan inte bara vara upphetsande för din partner att se på, det kan också göra sexet skönare för dig. Smek dina bröst eller lek med dina bröstvårtor – vad som än känns rätt för dig. Det ger ett extra lager av stimulans och kan ofta vara en sexig syn för din partner.

6. Lek med din klitoris

Stimulering av klitoris under sex är avgörande för att många kvinnor ska få orgasm. Var inte blyg för att sträcka ner dina händer och tillfredsställa dig själv under sexet. Det är inte bara ett bra sätt att förhöja din sexuella upplevelse, det visar också din partner vilken typ av beröring du gillar. Se till att dina händer är fria (inte håller i en cigarett) så att du kan koncentrera dig på att stimulera dig själv på samma sätt som du gör när du onanerar ensam. En annan bra idé är att föra din partners händer ner mellan dina ben och visa honom exakt hur du vill bli berörd. Du kan också använda en liten vibrator för att stimulera klitoris om du föredrar det. Flera studier visar att kvinnor som stimulerar klitoris under sex har upplever fler orgasmer (Costa, Miller & Brody, 2012; Frederick, John, Garcia & Lloyd, 2018).

Fråga honom vad du ska göra med dina händer

I grund och botten är målet att använda dina händer för att förbättra din sexuella njutning och kommunicera din njutning till din partner. Betrakta dessa förslag som utgångspunkter, inte som ett konkret manus att följa. Det viktigaste är att vara närvarande, kommunicera med din partner och hitta det som ger dig mest njutning och tillfredsställelse under sex. Kom ihåg att sex är en gemensam upplevelse, så involvera din partner. Fråga honom vad han föredrar att du gör med dina händer när du ligger underst.

Hur använder jag mina händer under sex?

Oavsett om du klamrar dig fast vid hans kropp, drar händerna genom håret eller leker med dig själv så har dina händer potential att höja temperaturen och förbättra din sexuella upplevelse. Så fortsätt utforska, så kommer du säkert att hitta det som fungerar bäst för dig.

Vad gör du med dina händer under sex? Lämna en kommentar nedan och berätta vad du föredrar att sysselsätta dina händer med när han ligger överst – det är 100% anonymt och vi är nyfikna!

Referenser:

Costa, R. M., Miller, G. F., & Brody, S. (2012). Women who prefer longer penises are more likely to have vaginal orgasms (but not clitoral orgasms): implications for an evolutionary theory of vaginal orgasm. The journal of sexual medicine, 9(12), 3079-3088. doi: 10.1111/j.1743-6109.2012.02917.x

Frederick, D. A., John, H. K. S., Garcia, J. R., & Lloyd, E. A. (2018). Differences in Orgasm Frequency Among Gay, Lesbian, Bisexual, and Heterosexual Men and Women in a U.S. National Sample. Archives of Sexual Behavior, 47(1), 273-288. doi: 10.1007/s10508-017-1018-1

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst