hur väljer kvinnor sexleksaker

Ny forskning avslöjar: Det här är viktigt när kvinnor väljer sexleksaker

Sammanfattning

Forskning kring kvinnors preferenser när det kommer till sexleksaker avslöjar att realism och längd inte är avgörande faktorer när kvinnor väljer vilken sexleksak de ska köpa. Studien visar dock att omkrets och pris spelar större roll för Kvinnor.

Det är dags att prata om en av de mest intima aspekterna av våra liv – våra sexleksaker. Dessa surrande, vibrerande, roterande, och sugande så manicker har blivit en väldigt viktig del av många kvinnors liv och ger njutning och tillfredsställelse som ibland inte ens verkliga partners kan åstadkomma. Men har du någonsin undrat vad som gör vissa sexleksaker mer populära än andra? Vilka funktioner föredrar kvinnor när de väljer ut vibratorer och dildos i sin närmaste sexbutik?

En nyligen genomförd studie har undersökt världen av sexleksaker för att avslöja hemligheterna bakom deras popularitet, och resultaten är fascinerande. Så spänn fast dig, för vi ska dyka ner i dimensioner, pris och morfologiska egenskaper som bidrar till dessa njutningsframkallande apparaters attraktionskraft.

Vad är viktigt när kvinnor väljer sexleksaker?

Denna banbrytande forskning (Johns & Bushnell, 2023) syftade till att förstå kvinnors preferenser för ”vaginalt införbara sexleksaker”, deras egenskaper och vilka faktorer som bidrar till deras popularitet. Genom att analysera data från Lovehoney, världens största återförsäljare av sexleksaker på nätet, undersöktes 265 sexleksaker som är specifikt utformade för att stimulera insidan av vaginan. Forskarna använde regressionsmodeller för att fastställa vilka faktorer som på ett betydande sätt påverkade en sexleksaks popularitet.

Vad är ”vaginalt införbara sexleksaker”?

En ”vaginalt införbar sexleksak” är en typ av sexleksak som är särskilt utformad för att föras in i slidan. Dessa leksaker finns i olika former, storlekar och material och kan ha funktioner som vibrationer, texturer eller unika former för att öka njutningen. Exempel på sexleksaker som är utformade för att stimulera slidans insida är dildos, vibratorer och G-punktstimulatorer. Det främsta syftet med dessa leksaker är att ge sexuell tillfredsställelse och njutning genom att stimulera de inre erogena zonerna i slidan, t.ex. G-punkten, och att skapa en känsla av fyllighet vid penetration.

Vilka former och storlekar på sexleksaker tycker kvinnor om?

Så, vad fann forskarna egentligen?

Det är inte så viktigt att en sexleksak är realistisk

I motsats till vad många tror visade studien att realistiska egenskaper (dvs. de som gör att en sexleksak liknar en manlig penis) inte var avgörande för hur populära produkterna var. Detta fascinerande resultat tyder på att kvinnor inte nödvändigtvis söker ett realistisk substitut för en partner när de väljer en sexleksak. I stället verkar kvinnor föredra mer kreativt designade sexleksaker som avviker från den traditionella penis-formen, kanske för att de värderar de innovativa formerna och funktionerna högre n realism.

Storleken på sexleksaken spelar inte alltid någon roll

En annan intressant upptäckt är att sexleksakens längd inte berättade något om hur populära de var bland kvinnor. Detta fynd stämmer överens med tidigare forskning som visade att kvinnor i allmänhet inte lägger någon större vikt vid stor penislängd. Så även om vissa kanske antar att större alltid är bättre, verkar det som om längden i sexleksakernas värld inte har så stor betydelse som vi kanske trodde.

Allt handlar om omkrets

Även om längden på sexleksaken inte var en betydande faktor för kvinnor som köpte dem, fann studien att omkretsen spelade en avgörande roll när det gällde att förutsäga populariteten hos en sexleksak. Detta tyder på att kvinnor kanske föredrar en mer uppfyllande känsla under penetration och prioriterar sexleksakens tjocklek högre än längden.

Priset på en sexleksak spelar roll

Föga förvånande framstod priset också som en viktig faktor som påverkade hur populär en sexleksak var bland kvinnor. Liksom för de flesta konsumentprodukter verkar det som ett överkomligt pris spelar en avgörande roll även när kvinnor väljer vilken sexleksak de ska köpa. Detta innebär att kvinnor kan vara mer benägna att investera i en sexleksak om den erbjuder en bra balans mellan pris och kvalitet.

Vilka sexleksaker föredrar kvinnor?

Den här studien ger värdefulla insikter om kvinnors preferenser när det kommer till sexleksaker. Att förstå dessa preferenser kan bidra till att utforma bättre sexleksaker för kvinnor och marknadsföra dem mer effektivt till kvinnor. Genom att belysa de egenskaper som kvinnor värdesätter hos en dildo (oavsett om den är verklig eller en leksak) kan denna forskning dessutom bidra till att utmana stereotyper om kvinnlig sexualitet och främja en mer öppen och ärlig diskussion om njutning.

Referenser:

Johns, S. E., & Bushnell, N. (2023). What Drives Sex Toy Popularity? A Morphological Examination of Vaginally-Insertable Products Sold by the World’s Largest Sexual Wellness Company. The Journal of Sex Research, 1-8.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Sexualrådgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

test

twst