rätt storlek på gagball
Den här artikeln innehåller reklam

Storleksguide: Hur stor gagball ska man köpa?

Gagballs, ball gags, eller munkavlar som de också kallas, har länge varit en ikonisk del av BDSM-kulturen och har även nått mainstream-popularitet på senare år. Ett exempel på detta är filmen ”Fifty Shades of Grey,” där användningen av en gag ball introducerade allmänheten till denna typ av erotiska leksaker. Men trots att gagballs blir allt vanligare i sovrummet är det inte alltid lätt att veta vilken storlek man ska välja när man köper sin första gag ball, särskilt om man är nybörjare inom BDSM.

Vad är en gagball?

Först och främst är det viktigt att förstå syftet med en gag ball. Den används ofta under BDSM-lekar för att begränsa en sexpartners förmåga att prata och skapar en känsla av underkastelse. Det kan också vara en erotisk leksak som ökar spänningen i stunden och känslan av tabu. Men, gag balls är inte en ”one-size-fits-all”-produkt; det finns olika storlekar och material att välja mellan och det är väldigt viktigt att välja rätt storlek på din ball gag för att den ska passa i munnen på ett bra sätt.

Storlekar på gagballs

När du ska köpa din första gag ball kan det vara frestande att direkt välja en större storlek för att uppnå den ”ultimata” känslan av underkastelse eller för att efterlikna det du har sett i filmer. Men det är viktigt att komma ihåg att komfort och säkerhet alltid ska komma först.

Gagballs med hål i är utmärkta för nybörjare eftersom de gör det enklare att andas genom munnen, vilket kan minska känslan av klaustrofobi eller obehag. Dessa ”andningsbara” gag balls ger en introduktion till känslan av att ha en gag i munnen, samtidigt som de erbjuder lite extra säkerhet. Om du aldrig använt en gagball tidigare och orolig för att känna dig kvävd, kan en gag ball med hål vara ett bra första alternativ.

En för stor gagball kan orsaka obehag eller till och med kvävning, medan en för liten kanske inte ger den effekt du och din partner är ute efter.

rätt storlek på gagball

Gagball storlek för nybörjare

Om du är osäker på vilken storlek du ska välja är det generella förslaget att börja med en mindre modell och arbeta dig uppåt. Många butiker erbjuder gagballs i olika storlekar, ofta mellan 3 och 5 cm i diameter. Att välja rätt storlek på en gag ball är en viktig del av att säkerställa en både njutbar och säker upplevelse. Om du verkligen vill försäkra dig om att du väljer rätt storlek på din ball gag när du köper den kommer här en metod som du kan följa för att komma fram till vilken storlek som passar dig eller din partner bäst:

Hur vet man hur stor gag ball man ska köpa?

Steg 1: Mät din (partners) mun

För att få en uppfattning om vilken storlek som kan vara lämplig när du köper en gag ball, börja med att mäta din eller din partners mun. Öppna munnen så mycket som du bekvämt kan och mät avståndet mellan de övre och nedre tandraderna. Detta ger dig en grundläggande idé om vilken diameter du kan hantera.

Steg 2: Prova med en provisorisk gag

Innan du köper en gag ball, kan det vara en bra idé att prova med något provisoriskt för att testa din komfortnivå. Du kan använda en pingisboll eller ett annat liknande föremål. Placera den i munnen och försök att hålla den där i några minuter. Observera hur det känns och om det orsakar något obehag.

Steg 3: Överväg material och flexibilitet

Materialval kan påverka vilken storlek du bör välja. Silikon är mer flexibelt och kan vara mer bekvämt för nybörjare. Hårda material som metall eller trä kan kräva att du går ner en storlek för komfort.

Steg 4: Konsultera storleksguiden

Här är en enkel tabell som kan fungera som en storleksguide när du köper en gag ball. Följ den för att få reda på vilken storlek som är rätt för dig eller din partner:

Munmått (cm)Storlek på gagball (cm / diameter)Materialförslag
4-53.5-4.0Silikon
5-64.0-4.5Silikon eller plast
6-74.5-5.0Silikon eller plast
7-85.0-5.5Metall

Steg 5: Prova och justera

När du har köpt din första gagball, prova den i en säker och bekväm miljö. Använd den i korta perioder först och kommunicera med din partner om hur det känns. Om det är obehagligt eller smärtsamt, ta ut den omedelbart. Det är också en god idé att välja en gagball med justerbara remmar, så att du kan anpassa passformen efter ditt eget behov. Det kan vara så att du behöver justera storleken eller prova ett annat material.

Steg 6: Uppgradera vid behov

När du har blivit bekväm med din första gagball kan du överväga att gå upp en storlek eller prova ett annat material för att förändra eller förbättra upplevelsen.

Materialval är en annan viktig faktor att beakta när du köper en gagball. En ball gag i silikon är ofta att föredra för nybörjare eftersom det är mjukt, icke-poröst och lätt att rengöra. Läder och metall är andra populära materialval, men de kan vara svårare att sköta och kanske inte lika bekväma för en ovan användare.

Gagball: vilken storlek är bäst?

För att avrunda, när du väljer din första gag ball, är det viktigt att ta hänsyn till både storlek och material för att säkerställa en både säker och njutbar upplevelse. Och kom ihåg, BDSM handlar om samtycke och kommunikation; diskutera alltid dina gränser och önskemål med din partner innan du introducerar nya leksaker i sovrummet. Spring nu iväg och köp din första ball gag!

test

twst